Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (4) Gabi Lupescu: Legenda turnului cu 12 clopote

Cred ca ati auzit de legenda turnului ce avea atarnat în varful lui, doisprezece clopote.

Fiecare dintre aceste clopote credea ca este mai important decat toate celelalte.
De aceea au avut o mare disputa pe acest subiect !

Cel dintai clopot a spus:
„Eu”, dupa cum stiti sunt numarul „unu”! Eu sunt cel mai important! Eu încep todeauna melodiile; cred ca nimeni nu se va îndoi de aceasta!

Numarul doi l-a întrerupt însa imediat: Nu!Nu!Nu! „unul n-are nici o valoare singur”; Todeuna mai are nevoie de un ajutor. Deci unul si cu unul fac doi. Eu sunt simbolul perechii!

Dar numarul trei, nerabdator sa ia cuvantul i-a contrazis manios spunand:
„Hei băieti”! daca a-ti sti ceva teologie; „ceea ce nu aveti de unde„! A-ti cunoaste ca numarul „trei” reprezinta Divinitatea, si asta-i tot ceea ce conteaza!

Nici n-a terminat bine el declaratia sa si numarul patru a si început: „cu patru clopote aveti un sunet plin„ eu sunt cel ce întregesc patratul si deci mie mi se cuvine pozitia cea mai importanta .

Suparat ca primele clopote au dat busna, cel de-al cincelea a sarit repede spunand:

„Tot ceea ce clopotul patru pretinde a fi este adevarat; dar eu am si ceva în plus, de aceea mie mi se cuvine pozitia cea mai importanta.

Sase desigur n-a putut sa taca. Pretinzand aceeasi pozitie a afirmat:
„Sase este de doua ori trei” mai aveti ceva de adaugat ?

Mai cumpanit, a vorbit apoi si saptele:

„Hei; sunt sapte daruri ale Duhului Sfant, sapte virtuti si sapte vicii. În Apocalipsa întreaga istorie se desfasoara în jurul meu. Mai vrei alte dovezi ca sa-mi acordati pozitia pe care numai eu o merit ?

Numarul opt putin plictisit a zis:

„ Stiti voi ce primesc copiii la sarbatori ? „Sfintisori!” Acesta este darul cel mai pretuit. Ei ma poarta peste tot ! Iar daca ma odihnesc putin, eu reprezint infinitul. Mai poate spune spune cineva ca merita locul întai?

Si urmatoarele clopote au început sa vorbeasca:

noua, zece, unsprezece si doisprezece; dar discutia a ajuns asa de aprinsa încat ceea ce spuneau nu putea fi deslusit !

N- au reusit însa ca fiecare sa rosteasca ultimul cuvant; cand „turnul” a intervenit:

„ Copiii mei, a zis turnul „; Opriti-va „! “Faceti liniste„!

Ati dus discutia într-o directie gresita !. Nici unul dintre voi nu are valoare de unul singur; ci numai împreuna !. Daca eu nu v-as sustine… nici unul dintre voi nu ar putea spune nimic …!

Cati dintre noi nu avem aceeasi judecata, privind lucrurile numai din perspectiva noastra…? Suntem creati pentru a fi folositi de Dumnezeu si numai pentru slava Lui. Avem semnificatie si valoare… numai cand lucram împreuna. De aceea opriti vorbaria si argumentarile fara sens, cantati si lucrati în armonie… pentru slava lui Dumnezeu !

Chuck Swindoll scrie: „Cand eram mai tanar nu puteam sa inteleg cum doi oameni care Il iubesc pe Domnul si cred Biblia… pot ajunge ia concluzii diferite .. curand am descoperit nu numai ca exista opinii diferite, dar ca Dumnezeu a avut indrazneala de a-i binecuvanta pe cei care nu au fost de acord cu mine .. El nu este nici macar pe aproape atat de ingust la minte ca multi din poporul Sau .. este mult mai usor de trait cu Dumnezeu .. este mai tolerant.. este plin de mai mult har si iertare decat noi toti”.
– Fiecare perspectiva are un oarecare merit. Cand cresti intr-o familie care functioneaza dupa rationamentul bine vs. rau, persoana care este „buna” are parte de laude pe cand cea care este „rea” este reprimata. Este pacat, fiindca in general nu este o chestiune de cine are dreptate si cine nu, ci mai mult „eu vad lucrurile intr-un fel, tu le vezi in altul”. Asadar, inainte de a porni la lupta, intreaba-te „Ce este mai important, nevoia mea de a corecta sau nevoia mea de a ma corecta? Pot lasa ca cineva sa aiba dreptate uneori, fara a-mi impune opinia…?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: