Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (6) Priveste si vei trai !

Gabi Lupescu: PRIVEŞTE ŞI VEI TRĂI !

„Şi Domnul spuse lui Moise: „Fă-ţi un şarpe de aramă şi pune-l într-o prăjină; şi se va întâmpla, că oricine va fi muşcat şi-l va privi, va fi vindecat „. Numeri 21.8

^ Aceasta este o imagine admirabilă a Evangheliei. Domnul Isus, socotit în rândul răufăcătorilor, este atârnat pe cruce în faţa noastră. O privire spre El ne va vindeca îndată de muşcătura arzătoare a păcatului: „Oricine îl va privi, va fi vindecat”.

Acela, care-şi plânge cu amar păcatul, să ia seama la aceste cuvinte şi le va găsi adevărate. Eu am trăit această experienţă: privind la Domnul Isus răstignit, am fost vindecat îndată.

Şi tu, suflete, dacă priveşti prin credinţă la El, vei trăi.

Poate că-ţi dai seama şi tu de influenţa păcatului cu veninul lui şi nu mai ai nădejde; dar, să ştii bine că nu este decât o singură nădejde. Şi acest leac este sigur: „Oricine va privi la El, va fi vindecat”.

Şarpele de aramă nu era înălţat ca să fie privit cu curiozitate de cei sănătoşi; ci era hotărât pentru cei ce fuseseră muşcaţi. Domnul Isus, adevăratul Mântuitor, a fost atârnat pe lemn pentru adevăraţii vinovaţi.

Dacă muşcătura şarpelui veninos a făcut din tine un beţiv, un hoţ, un desfrânat sau un mincinos, o privire încrezătoare la acest Mântuitor, te va vindeca de aceste vicii, şi te va ajuta să trăieşti în sfinţenie şi părtăşie cu Dumnezeu.

Priveşte numai şi vei trăi !. Asa sa fie !

Versetul.8 « Domnul a zis lui Moise : « fa-ti un sarpe infocat si spanzura-l de o prajina… »

Sarpele – reprezinta imaginea cauzei primare a pacatului. In Eden, femeia a fost amagita de sarpe. Dar sarpele …reprezinta si imaginea serpilor infocati, care prin muscatura lor, au produs moartea multora. Biblia ne spune ca “Pe Cel ce n-a cunoscut niciun pacat,Dumnezeu l-a facut pacat pentru noi»(2Cor.5 :21)

Sarpele era de arama. Avem aici imaginea unui sarpe mort, iar moartea ne vorbeste de judecata. Arama in Biblie …este simbolul judecatii lui Dumnezeu. Altarul pentru jertfele de la cortul intalnirii era poleit cu arama si toate uneltele aferente erau din arama.(Ex.38 :1-8). Deci sarpele de arama arata spre Domnul Isus, Mielul lui Dumnezeu, care a ispasit pacatul lumii intregi. Sarpele de arama a fost atarnat pe o prajina, de lemn.

Avem aici imaginea crucii pe care a fost rastignit Fiul lui Dumnezeu, asa cum se precizeaza la 1Pet.2 :24, « El a purtat pacatele noastre in trupul Sau pe lemn, pentru ca noi fiind morti fata de pacat sa traim pentru neprihanire. Prin ranile Lui ati fost vindecati ». Galat.3 :13-14 . Muscatura serpilor infocati era mortala si nu era nici un leac si nici o scapare.Tot asa e si cu pacatul… el aduce moartea !. Primul pas insa spre salvare …este sa recunosti ca esti pacatos si ai nevoie de un Mantuitor.

Apoi ei trebuiau sa priveasca… la sarpele de arama. Era o solutie atat de simpla… si accesibila fiecaruia. Doar sa privesti la sarpele de arama si erai vindecat.

In Biblie, a privi… inseamna a crede !. Si noi suntem invitati sa privim la Domnul Isus… care a fost inaltat pe cruce pentru pacatele noastre, adica sa credem in El !!!…si crezand sa avem viata in Numele Lui-Ioan.3 :14-16. Solutia lui Dumnezeu era oferita tuturor !!!… dar trebuia acceptata personal si inainte de moarte !.
Vestea rea pe care Dumnezeu ne-o comunica… este ca toti oamenii sunt pacatosi !!!…iar plata pacatului este moartea !. Vestea buna este… ca Isus Cristos a murit pentru noi si oricine crede in El… are viata vesnica.–– Ai tu aceasta viata vesnica , prietene ?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: