Iosif Trifa si Oastea Domnului – Incercari de reforma in Biserica Ortodoxa Romana (Part 7) Ce trebuie sa nu faca un ostas al lui Hristos (Ultimul capitol)

Memorialul Durerii – Documentar VIDEO despre Traian Dorz

VIDEO Traian Dorz la batranete – Duioase amintiri

 1. Citeste Part 1 – Introducerea aici
 2. Citeste Part 2 – Revelion 1922 – „Hotarirea”
 3. Citeste Part 3 – Nu este destul sa spui „nu” unor pacate + VIDEO cu Traian Dorz la batrinete.
 4. Citeste Part 4 – Lucrarea Tainica si Dumnezeiasca a Nasterii Din Nou 
 5. Citeste Part 5 – Decoperirea Bibliei
 6. Citeste Part 6 – 1928 – Miscarea Oastea Domnului Se Extindea Vertiginos. Cum se intra in Oastea Domnului?
 7. Citeste Part 7 – Ce trebuie sa nu faca un Ostas al lui Hristos

Lumina Satelor Nr. 46 din 7 Nov. 1926 – scrie mai departe sub acelasi titlu, urmatoarele:

…In numarul trecut am spus ce trebuie sa faca un bun ostas al lui Hristos. In numarul acesta vom aminti cite ceva si din cele ce trebuie sa nu faca un ostas al lui Hristos. Tin si aici sa spun indata ca Oastea Domnului nu e numai o lupta contra betiilor si sudalmentelor, ci e o lupta contra tuturor patimilor rele, pentru ca fiecare patima rea este un fel de betie. Oare minia nu este si ea tot un fel de betie? Si oare lacomia, zgircenia, pizma, nu sint si ele tot un fel de betie?

Un bun ostas al lui Hristos, trebuie sa se fereasca de toate cele sapte pacate grele, de moarte care sint: trufia, desfrinarea, pizma, lacomia – intre care si betia, hotia, iubirea de argint – minia, zgircenia si lenea. Lupta noastra s-a indreptat de la inceput mai ales contra betiilor si injuraturilor fiindca, mai ales, aceste doua patimi fac stricaiunile cele mai mari in poporul nostru si pentru ca, cu aceste doua patimi cistiga satana cele mai multe suflete.

Cu privire la bauturile alcoolice

Cu privire la bauturile alcoolice, regulile Oastei sint urmatoarele: Un bun ostas face cel mai bine daca se rupe dintr-odata cu totul de orice fel de bauturi alcoolice. Omul poate trai si fara bauturi imbatatoare ( ba inca traieste mai mult si mai bine… inca nimeni n-a murit nicaieri din cauza ca n-a baut, dar din betie citi mor zilnic!)…

Oastea Domnului opreste de la orice fel de bauturi alcoolice mai ales pe cei care au fost patimasi betivi, pentru ca in acestia bautura a stricat cu totul orice hotar de oprire, de stapinire.  Pentru betiv, cel dintii pahar deschide indata usa larg spre betie. Pentru acestia nu este o alta cale de scapare decit ruperea totala cu orice fel de bautura pe vecii vecilor.

7 comentarii (+add yours?)

 1. Daniel
  mai 20, 2012 @ 07:23:54

  Si mai interzice ceva Oastea Domnului, celui ce vrea sa devina un autentic ostas al Domnului : ,,PARASIREA INVATATURII DINTAI, CREDINTEI DINTAI, BISERICII ORTODOXE, BUNE SI STRABUNE” cum au unii(din ce in ce mai multi) obicei…

  • rodi
   mai 20, 2012 @ 09:11:15

   Cand se interzice parasirea invataturii la ce se refera? La Biblie sau la datinile parintilor bisericesti? Ca am ascultat un preot care zicea ca in credinta ortodoxa, el a fost invatat (la facultate) ca nu are nici o siguranta ca va avea parte de inviere sau de Imparatia lui Dumnezeu desi in Biblie scrie ca Domnul Isus a zis ca cine crede si se boteaza va fi mantuit si va avea parte la invierea mortilor si in Imparatia lui Dumnezeu. Deci era preot si nu avea siguranta mantuirii. Si citind Biblia a vazut ca scrie clar despre acest fapt.

   • Mihail
    mart. 04, 2013 @ 00:42:42

    ” Deci era preot si nu avea siguranta mantuirii. Si citind Biblia a vazut ca scrie clar despre acest fapt.”

    Citind aceste cuvinte, as dori sa-mi indicati unde scrie despre siguranta mintuirii?
    Desi sunt evanghelic, de data aceasta spun si eu ca popa: nu suntem siguri pentru mintuire!!!
    Am doar doi ani si-un pic la credinta, chiar daca am venit acuma , fiind pensionar, dar, in putinul citit al bibliei am gasit in 1 Petru 1 cu 9 ca” pentru ca veti dobindi ca SFIRSIT al credintei voastre , mintuirea sufletelor voastre”
    Daca cineva este sigur ca o va sfirsi bine, as dori sa cunosc suportul ce il are pentru aceasta siguranta.
    In biblie ap Pavel, marele ales pentru neamuri, ne spune sa ducem cu tarie lupta cea buna pina la capat.Doar acolo se da cununa. Dar daca nu o ducem pina la capat?
    Tot ap Pavel, cu teama sfinta vorbeste despre frica lui ca dupa ce a propovaduit evanghelia, nu cumva sa fie el cel lepadat.Deci se poate si fara a ajunge cu bine la sfirsitul felului de vietuire.
    Cu teama sfinta rostesc ca am aflat din bibile ca se poate cadea de la credinta, aceea data o data pentru totdeauna sfintilor. Pai daca este data O DATA pentru totdeauna, ce ne facem?Cum ramine cu mintuirea.Ca a rastigni a doua oara pe Domnul Isus pentru noi nu prea se mai poate.
    Dar ce sa mai spunem de hula impotriva Duhului Sfint? Grele lucruri.
    Ma intreb daca sub aceste auspicii se mai poate vorbi de siguranta mintuirii.
    Nu credeti ca sunt prea multi care ,din zel pentru evanghelizare, au folosit nepermis expresia „o data mintuit, pentru totdeauna mintuit”?
    Daca cumva gresesc in cele afirmate, va rog sa ma iertati.Este posibil sa nu fi inteles eu .
    Si Domnul Isus a intrebat ” daca am gresit ,spuneti-mi ce..daca nu, de ce ma bateti”?
    Fiti binecuvintati de Domnul Isus pentru carul la care v-ati inhamat in ogorul LUI, pentru ca nu e putin lucru.Har si pace sfinta sa aveti din belsug ceresc.

    • rodi
     mart. 04, 2013 @ 10:47:16

     De la Avram,
     Stimate frate Mihail,
     Daca l-ati primit pe Christos ca Mantuitor in viata personala, atunci aveti siguranta mantuirii pentru ca El a platit pentru vina noastra la Calvar prin insasi sangele Sau cel sfant. In Ioan(5:24) gasim cuvintele Domnului Isus: „Adevarat, adevarat va spun, ca cine asculta cuvintele Mele, si crede in Celce m-a trimes, are viata vesnica, si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata.” Aceasta este asigurarea data de insusi Domnul Isus pentru toti cei ce L-au primit ca Mantuitor. Daca suntem in El si pazim poruncile Lui avem siguranta mantuirii care ne-a fost data in dar prin El. Iata ce ne spune Apostolul Pavel in Epistola sa: „Caci, daca este cineva in Christos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi(2Corinteni 5:17)”.
     Despre ceea ce mentionati in 1Petru 1:9, Apostolul ne spune ca alergarea noastra va fi rasplatita la sfarsitul vietii noastre cu viata vesnica. Daca cititi tot capitolul ve-ti intelege ca viata de crestin nu este intotdeauna usoara, dar sa ne punem nadejdea in Christos care ne va da putere sa biruim prin El.Deci ca semn ca suntem ai Domnului, si ca suntem mantuiti este ca l-am primit pe El si el ne-a reinoit inima si viata iar acum traim pentru El, iata deci ca toate lucrurile s-au facut noi, si nu mai traim noi ci Christos traieste in noi.Deci sa traim dupa poruncile Domnului si El ne va da cununa biruintei.Sunt multe de spus despre aceasta dar ma opresc aici, cu speranta ca v-ati lamurit putin.
     Domnul cu dumneavoastra,
     De la Avram.

 2. Trackback: PAGINA Traian Dorz – Memorialul Durerii (Documentarul) « agnus dei – english + romanian blog
 3. Mihail
  mart. 04, 2013 @ 22:23:28

  Nu m-am lamurit deloc. Ceea ce dvs afirmaati sunt conditiile, sunt cele ce trebuiesc implinite pentru a beneficia de FAGADUINTA LUI DUMNEZEU.Doar aceasta fagaduinta este garantata.Mintuirea, care este personala nu este garantata .TOTUL depinde de deciziile , de viata noastra, de ceea ce facem ca fapte care sa ne tina credinta vie.fara fapte este moarta, ba mai este si degeaba.
  Mi-ar place sa deschideti o discutie legat de jertfa Domnului Isus . Nu stiu, nu am auzit si nu pot sa afirm nimic legat de faptul ca aceasta jertfa GARANTEAZA mintuirea celor ce vin la EL.
  Ma gindesc ca tocmai aceasta stare putin confuza face ca in aceste vremuri
  crestinii sa creada ca daca Domnul Isus s-a jertfit pentru noi, garantiile sunt
  supreme. Nici vorba. De ce nu acceptati partea care ne obliga, care ne spune cit
  de fragila este starea noastra pe calea ingusta?
  Dvs spuneti despre omul nou.Da.este scris ,dar cind este omul nou? Ce face sau ce trebuie sa faca acest om ca sa ramina nou pina la sfirsitul felului de vietuire?
  Ce pot sa cred cind biblia mea spune ca ” cine este nascut din Dumnezeu , NU MAI POATE PACATUI!!!” Cum trebuie sa inteleg aceste cuvinte? Sa inteleg ca daca sunt om, sunt nascut in pacat, sunt neputincios, sunt ispitit si…ce sa cred?
  Ca toate acestea se contrazic? Mare greutate pentru mine.
  Oricum , deocamdata nu cred ca ceea ce se afirma cu garantarea este si adevarat.Eu cred ce spune Domnul Isus in Ioan 12 cu 12-14. Grele cuvinte pentru cei ce spun ca ei cred. Greu de dus o asemenea afirmatie.
  Ba inca ma mai gindesc la Evrei 6 cu 4-6 si 10 cu 26 – 29. Va ginditi ce lucruri
  grozave , ce lucruri mari pentru cei care au venit la Domnul Isus?.
  Sigur ca fagaduintele sunt mari, extraordinar de mari, dar si calcarea poruncilor
  si neascultarea de Domnul Isus nu-i shaga.
  Vedeti, eu tot urmaresc tot felul de predici de la cei care si-au asumat aceasta
  slujba, de a predica din cuvintul sfint, dar in afara de AW Tozer (cartile citite de mine) deci inafara de Tozer, prea putini sunt cei care sa vorbeasca despre
  aceste stari de pericol pentru viata crestinului.Ma refer la pedepse, la posibilitatea caderii de la credinta, la posibilitatea pierderii mintuirii.Si daca este posibil sa cazi sau sa pierzi mintuirea, atunci cum este garantata?
  Majoritatea vorbesc numai de bunatate, de dragoste, de binecuvintare, de …
  raiul pe pamint, ce sa mai spunem.Toti vor sa le vorbesti numai ziditor.
  Poate ca am pornit eu mai greu pe aceasta cale, dar deocamdata nu pot sa accept ca viata de credinta este numai lapte si miere, fara necazuri, fara boale, fara probleme, fara, fara…iar daca sunt, hai repede la rugaciune si gata.Scapam ca doar le dam Domnului. E scris ca le putem da, dar in ce conditii?
  Biblia spune ca este mincinos cine spune ca nu are pacat.
  Biblia spune ca pacatul pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu.
  A venit Domnul Isus, a luat pacatele noastre si le-a crucificat. Bun.Slava LUI.
  Dar ce ne facem dupa aceste momente?.Dupa ce Domnul Isus ne sfinteste, ne curateste de orice pacat ,cu singele LUI ? O, daca Isus traieste in noi, intrebarea mea capitala este: mai putem noi pacatui cind Isus este in noi?Nu.Nu mai putem.Despre starea aceasta as vrea sa aud predici.dar toti spun ca eu nu pot fara sa pacatuiesc, si iaca o luam de la capat.Ceva imi scapa si inca nu stiu ce. Si as dori versete, ca descrierile nu au acuratete in alte conditii.
  Sau sa cred ca zilnic eu pacatuiesc, seara ma rog si EL ma iarta, si ziua urmatoare de la capat? Cum se poate crede asa ceva?
  Pentru aceasta am afirmaat ca mintuirea este darul fara plata, dar se poate pierde.Deci garantia nu o da nimeni.Este garantata numai fagaduinta .
  Iertare pentru timpul si spatiul de care am abuzat putin, dar problema mi se pare foarte interesanta si …tot mai tare ocolita cu dibacie de cei care se ocupa cu propovaduirea. Domnul sa ne ajute, sa ne intelepteasca.

  • rodi
   mart. 05, 2013 @ 23:37:36

   De la Avram,
   Frate Mihail,
   Mantuirea este un dar nemeritat care ni l-a dat Dumnezeu atunci cand L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre. Stim cu totii atat de bine versetul de la Ioan 3:16: „Fiindca ata de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Este darul Lui Dumnezeu nemeritat de noi, Isus Christos a platit pentru vina noastra. Aici se intelege clar caci nu prin meritele noastre si nici prin faptele noastre Efeseni 2:8-9, „Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti vei fi mantuit(Romani 10:9).” Asadar, darul este de la Dumnezeu, si este unul nemeritat, noi trebuie numai sa-L primim si sa credem in inima noastra.
   Nasterea din nou. Gasim despre aceasta scris in Ioan 3:1-21, atunci cand Domnul Isus ii vorbeste lui Nicodim. Iata ce ii spune Domnul Isus lui Nicodim: „…Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu”. Aceasta expresie – nascut din nou, de fapt ce insemneaza? Insemneaza nascut de sus. Domnul Isus ii spune lui Nicodim, si totodata si noua ca noi trebuie sa ne nastem nu numai din carne, ci trebuie sa avem o transformare spirituala, adica sa ne nastem din nou o schimbare a inimii. Acest act este un act al lui Dumnezeu prin care viata vesnica este atribuita celor credinciosi(2Corinteni 5:17; Tit 3:5; 1Petru1:3; 1Ioan 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4, 18). Evanghelia dupa Ioan 1:12,13, indica faptul ca expresia „nascut din nou” are de asemenea semnificatia „de a deveni copii ai lui Dumnezeu” prin credinta in Numele lui Isus Christos. De ce este nevoie ca un om sa fie nascut din nou? Pentru ca odata cu caderea lui Adam am pierdut relatia cu Dumnezeu si am devenit pacatosi. Apostolul Pavel spune in Epistola catre Efeseni 2:1 -„Voi erati morti in greselile si pacatele voastre…”, iar in Romani 3:23 el scrie astfel „Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Momentul nasterii din nou se petrece atunci cand o persoana este mantuita , adica cand l-a primit pe Christos in inima, devenind o persoana inoita spiritual si din acel moment devii un copil al lui Dumnezeu. Credinta in Isus Christos, Cel care a platit pedeapsa pentru pacatele noastre cand a murit pe cruce la Calvar.”Caci, daca este cineva in Christos, este o faptura noua(2Corinteni 5:17).”
   Dumnezeu atunci iti iarta pacatele si devii copilul sau. De ce scrie Biblia ca nu mai poti sa pacatuiesti? Ca de fapt cine dintre noi poate spune ca nu a mai gresit sau pacatuit, chiar dupa ce ne-am intors la Dumnezeu? Pana si Apostolul s-a inclus si a scris aceasta la Romani 3:23. Prin credinta in Domnul suntem considerati neprihaniti(Romani 5:1) „Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Christos.” „Ferice, zice el, de aceia ale caror fara de legi sunt iertate, si ale caror pacate sunt acoperite!. Ferice de omul , caruia nu-i tine Domnul in seama pacatul! (Romani 4:7-8)”.
   Iata de ce noi nu mai putem pacatui, nu pentru ca noi devenim perfecti, caci aceasta nu se va intimpla pe acest pamant,singurul fara prihana care a trait pe acest pamant a fost Domnul Isus, ci datorita faptului ca Bunul nostru Dumnezeu nu ne mai tine in seama pacatele.
   Dar aceasta ne da dreptul sa pacatuim? Nicidecum, Noi care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat?(Romani 6:1), caci odata cu credinta in Isus Christos (noi va trebui sa ne dezbracam de omul firesc), si am fost ingropati impreuna cu El ca noi sa traim o viata noua.
   Dumnezeu sa ne ajute pe cale!
   Ar fi mult de spus, dar eu ma rezum aici cu speranta ca v-ati mai lamurit cate putin.
   Va doresc, multa pace si binecuvantare de la Domnul!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: