Florin Ianovici – E important sa stii care este directia vietii tale

Pagina – PREDICI – Florin Ianovici aici

http://www.Ciresarii.ro

Poate cel mai dificil punct spre care privim este sufletul nostru. Biblia spune sa ne cercetam fiecare pe noi insine. Ca sa poti privi inlauntru tau trebuie sa faci liniste, sa dai la o parte orice factor de zgomot sau distragere. Sa nu o faci in graba pentru ca sufletul nu poate fi zarit in fuga.

E important sa stii care este directia vietii tale. Si nu vorbesc despre drumurile noaste zilnice. Vorbesc despre Ierusalim, despre sarbatoarea nuntii, despre asteptata intalnire cu Mirele. Oare suntem mai aproape azi de Ierusalim sau pamantul ni s-a lipit de suflet? Cultivam in suflet bucuria cerului, a imparatii care va veni sau ne hranim cu visele pamantului, devenind tot mai pamantesti , tot mai de jos…!

Sa vezi pacatul cu ochii lui Dumnezeu este un alt pas. Indracitul din Gadar avea familie si nu si-a pierdut sufletul deodata. A fost mai inatai un pacat, apoi altul si altul pana cand nu a mai ramas nimic sanatos in suflet. Pana cand in final diavolul i-a luat mintile…! Pacatul ruineaza si fura toata sanatatea, tot echilibrul launtric. Indifrent de ce spun altii priveste pacatul prin ochii lui Dumnezeu.

Sa implinesti poruncile lui Dumnezeu! Cei zece leprosii au fost vindecati prin ascultarea de porunca Mantuitorului. Se duceau sa se arate preotilor asa cum prevedea Scriptura. Cu fiecare pas facut in ascultarea de poruncile Scripturii ne facem mai sanataosi din toate punctele de vedere. Nu exista alt mod de a fi fericit, nu exista alta reteta in afara de ascultarea de Biblie.

Sa intelegi valoarea partasiei. Samariteanul a fost primit in grupul celor 9. Probabil ca erau iudei. Nu mai conta asa de mult unde trebuie sa fie inchinarea. Suferinta ne lecuieste de nonsensuri si ne deschide ochii sa vedem ce este cu adevarat important. Vindecarea a fost vazuta mai intai de ceilalti. Pe drumul catre preoti, uitandu-se unii la alti au vazut ca lepra a disparut. Binecuvantati sa fie ochii fratilor care vad lucrarea lui Dumnezeu in tine. Avem mai multi ochi si urechi in adunare ca sa vedem si auzi mai bine pe Domnul nu altceva….!

Sa il cauti pe Isus si sa te prosteni la picioarele Lui. In actul recunostintei, al dragostei care se inchina e taria sufletului tau. Samariteanul s-a prabusit la picioarele Mantuitorului. Cine ar putea sta in picioare in fata Lui? Nu rosteste nici un cuvant…! In schimb o va face Isus: credinta ta te-a mantuit! Chiar daca nu am venit in fata…chiar daca nu am ridicat mana? Ce este oare mantuirea daca nu o prabusire in fata Celui care ti-a facut bine? Cine nu se inchina are o mantuire teoretica. Cine nu se inchina a pierdut demult sensul mantuirii, semnificatia iertarii….!

Privesc spre sufletul meu. Ce mai faci suflete al meu…?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: