Adi Gliga la Biserica Gosen Timisoara, 12 Mai,2012

WEBSITE –  ADI GLIGA aici  http://www.adigliga.ro/

Adi Gliga predica si canta Part 1:

 1. Mai bine simplii si smeriti
 • Scopul meu pentru aceasta seara este Isus, Biblia si Imparatia lui Dumnezeu. Cine vrea sa Il vada pe Isus trebuie sa cunoasca Biblia. Cine vrea sa ajunga in imparatie trebuie sa cunoasca Biblia. Dar daca nu cunoasteti Biblia, nu o citim. De ce v-am facut paranteza aceasta? Carte asta (ridica sus Biblia) mi-a schimbat viata. Acum 12 ani nici nu imi puteam imagina ca va iesi ceva bun din mine, deja stiti in mare parte. Eu am crescut in oferlinate, abandonat cand am fost de 4-5 ani, dupa aceea am trait pe strada, am mancat din gunoi, am umblat in biserica. Si umbland in Biserica la Muntele Sionului, cantam la fluier si dupa aceea mergeam si mancam din gunoi. Asta n-am spus la nimeni ca imi era prea rusine. Dormeam pe unde apucam- pe scari de bloc… inainte sa am posibilitati. Am trait o viata foarte tulbure. Le cantam cu fluierul si eram un monstru; asta in biserica si ei imi ziceau: Bravo, felicitari si le placea. In realitate eu imi chinuiam sufletul. Multi ani m-am chinuit. Aveam patimi… (aici) nu va vorbesc de inainte, ca nici nu va puteti imagina cate am facut si nici nu e important , e important ce am devenit. Le cantam cu fluierul si dupa ce le cantam ma duceam pe strada si plangeam in fata lui Dumnezeu si spuneam: Doamne pana cand? Cand o sa fiu si eu normal? Cand am venit la biserica nu am venit la biserica ca sa o duc mai bine. Am venit la Biserica caci Il iubeam pe Dumnezeu. Atat! De aceea vorbesc doar despre Isus. Am avut si eu o perioada cand eram cu gargauni si vroiam sa fiu o vedeta si asa mai departe. Mi-a trecut. Stiti, e mai bine simplii. Mi-a trecut. Le cantam si eu eram un mostru. Asa ma gandeam eu. Imi era rusine de mine. Plangeam mult. Aveam o gramada de patimi. Nici nu puteam sa vorbesc cu astia (pastor, predicatorii) ca mi le spunea de la amvon. Nu puteam sa vorbesc cu prieteni ca nu aveam prieteni, nu se uita nimeni la unul ca mine. Eram pungas in ochii lor – pe strada, fara bani, fara nimic… Mi-am urat existenta pana la 20 de ani. Dar, dupa ce L-am cunoscut pe Dumnezeu, mi-a ajuns pana si mancarea din gunoi si Il iubeam cu toata inima pe Dumnezeu. Sase ani de zile, in biserica, dupa ce m-am pocait n=am dus-o bine. De fapt am fost foarte sarac dar nu ma impiedicat sa Il iubesc pe Dumnezeu cu toata inima mea. Tot ce va spun e tot ce am trait. L-am iubit pe Dumnezeu cand am avut nimic si Il iubesc pe Dumnezeu acuma cand m-a binecuvantat. Va spun ceva: Cine in lucrurile mici Il va iubi pe Dumnezeu si va fi credincios, va putea sa fie si in cele mari.
 • Eu cand am venit din lume, nu am venit la mama si la tata; nu am avut de unde sa invat si imaginatia dumneavoastra nu poate sa inteleaga prin cate am trecut eu; nici mie nu imi vine sa cred de ce am fost in stare sa fac. Viata de strada, va spun ceva, va impinge in locuri unde nu vreti sa ajungeti. Esti nevoit sa faci lucruri tampite. Tampit e usor. Am gresit. Va spun sincer, am gresit si imi pare rau si ma doare si probabil pana am sa mor o sa platesc pentru ca am gresit. Eu nu am avut pe mama si pe tata care sa vina si sa imi spuna: Hei, nu te du acolo, nu faci aia, nu faci aia si cand am venit la biserica am sperat sa gasesc ceva diferit. Si, si atunci mi-au spus: Nu faci aia, nu faci aia, nu faci aia, dar nimeni nu i-a spus cum. Atunci a trebuit sa invat singur. Cum? (ridica Biblia) Iubesc cartea aceasta din toata inima. Este singurul lucru care m-a tinut in viata in ultimii 12 ani de zile; ma refer la viata spirituala: Cuvantul lui Dumnezeu. Ea (Biblia) mi-a remarcat existenta, din cauza ei vorbesc asa, din cauza ei cant asa, din cauza ei, Dumnezeu m-a ridicat, m-a dus unde sunt.

Part 1 (43 min)

Adi Gliga predica si canta Part 2:

 1. Eu n-am meritat
 2. Esti mai mult (10:00)
 3. Catalin canta (22:00)
 4. Vine Isus (28:00)
 • Sunt 3 lucruri pentru care traiesc sub soare. Vreau mai intai sa ajung eu in Imparatia lui Dumnezeu. Apoi, vreau sa nu ma duc cu mana goala, vreau sa duc cat mai multe suflete cu mine. Va spun ca atata ne ramane. Banii trec, averea trece, numele pe care ni-l castigam sub soare trece. Dar cu mergem dincolo, la Domnul sunt oamenii pentru care ne-am luptat ca sa ii castigam pentru Imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu le mantuieste sufletele, dar se foloseste de noi. Al treilea lucru pentru care traiesc este pentru ca stiu ca va veni o zi pentru care toate eforturile care le-am facut aici sub soare, faptul ca nu m-am lasat influentat de cei ce au vrut sa ma vada la pamant, faptul ca nu m-am lasat umflat de laudele si aprecierile celorlalti, stiu ca va veni o zi in care Dumnezeu va plati pentru toate. Daca 6 zile din saptamana nu va ganditi la Imparatia lui Dumnezeu, dar vreti sa ajungeti acolo, va spun din start ca va mintiti si nu o sa vedeti niciodata Imparatia lui Dumnezeu. Nu ai cum sa te gandesti 6 zile la tine si accidental iti amintesti de Imparatia lui Dumnezeu cateva momente.
 • Fiti atenti: Daca maine nu va fi, asa am trait ultimii 12 ani ca pentru mine nu e important daca vine ziua de maine sau nu pentru ca astazi, daca pentru mine mi se incheie viata pe pamant, stiu ca voi fi cu Domnul in Imparatia lui Dumnezeu. Si mai pot sa spun ca nu multi pot sa spuna asta pentru ca ei traiesc duplicitar, cu masti si nu au curajul sa spuna ca dupa 10 ani de pocainta, dupa 5,4 sau nu conteaza, nu au curajul sa spuna ca au facut ceea ce trebuie. Am multe defecte, dar Dumnezeu e mai mare decat ele si Dumnezeu imi stapaneste inima. Va spun: Fugiti dupa Imparatia lui Dumnezeu in fiecare zi. Ganditi-va la lucrurile de sus asa cum eu mi-am propus sa fac. Nu va poticniti in altii. Fugiti spre cer si cautati sa duceti cu voi cat mai multi oameni. De aceea fac ceea ce fac
 • Daca vroiam, puteam sa fiu putred de bogat. A-ti vazut ce talent mi-a dat Dumnezeu. Puteam sa nu fiu astazi la biserica. Va spun asta pentru ca stiu ce oferte am primit de la diavolul. Dar, atata de mare a fost dragostea lui Dumnezeu incat nu m-a lasat dupa mintea mea. Daca vroiam, puteam sa fiu un pic mai egoist si mai nesimtit si astazi aveam si eu case si masini, ca am avut atatia bani ca sa fac toate astea in ultimii 4-5 ani de zile si am ales ca tot ce intra in mana mea sa mearga tot la Dumnezeu. Tot ce va spun astazi este mai intai trait. Niciodata nu am vorbit ceva ce nu pot face sau nu am facut.Il iubesc atat de tare pe Dumnezeu incat mi-am pus in inima scopul acesta: Sa ajung in Imparatie si sa duc cat mai multi cu mine. Voi puteti sa spuneti la fel? De ce va spun asta? Vreau sa va fac gelosi si sa va spun ca in secolul xx1 tot se mai poate sa fi pocait.
 • Apoc. 22:14 Zice asa, ultimul aspect, „afara e…. oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna”. Va pun o intrebare. Aia care traiesc in minciuna, zice ca-s afara din imparatie. Spuneti-mi si mie: Cati in secolul XXI traim in minciuna? Ori de cate ori ai injosit pe un semen de al tau, sau te-ai lepadat de Hristos ca sa o duci mai bine traiesti in minciuna. Sau cand ai trisat la acte.. Te-ai compromis. Ori de cate ori te rusinezi in fata oamenilor cand vorbesti despre Dumnezeu traiesti in minciuna. Ori de cate ori ai pretins de tine ca esti un sfant si te-ai comportat cu superioritate fata de semenul tau traiesti in minciuna.
 • Noi din casa lui Dumnezeu, cei mai multi stim si facem putin. (Si) asta inseamna sa traiesti in minciuna. Zice in Evrei 10 ca mai bine sa nu fi cunoscut, pentru o categorie de oameni. Biblia spune despre cei din afara ca ei cred in felul lumii. Ei cred, asa ne spune Biblia. Biserica Catolica, biserica Ortodoxa si ceilalti, ei cred. Ca nu au revelatia care o au unii sau altii, sau ca tu nu ai revelatia care o are badea Gheorghe, ca (el) are o experienta de (multi) ani si de Biblie, asta nu inseamna ca unul intra si ca altul nu intra. Acela intra in imparatie care se incadreaza. Cititi 1 Corinteni 6:9, aceeasi lista. In Noul Testament, in aproape toate listele pe care o sa le cititi veti gasi la final un singur text, un singur cuvant comun la toate. Mincinosii, cu nici un chip nu vor intra in Imparatia lui Dumnezeu si acesta este singurul pacat la nivelul global care nu este considerat pacat. Este singurul pacat pe care il traieste biserica din plin- Minciuna. Si este singurul pacat care nu ni se mai pare pacat. E ceva comun. E ceva obisnuit de mult si nici nu ne dam seama ca o facem.
 • Baieti si fete, la tineri in mod deosebit: Tineri dragi, a minti inseamna sa ai o parere foarte extraordinara despre tine din cauza ca mergi la biserica, dai colecta, si te-ai pocait sa traiesti exact ca diavolul. Cine face fapte ale intunericului sunt fii ai Satanei, sau de drac. A spune drac nu-i pacat, dar sa traiesti ca el e pacat. Richard Wurmbrand spunea ceva ce mie mi-a schimbat viata: Ca sa poti sa invingi intr-o batalie, trebuie sa sti tactica adversarului. Noi ne facem ca si cum sa nu pomenim numele lui, dar cu el avem cel mai mult de a face in fiecare zi. In fiecare zi cauta sa te faca praf, cauta sa te faca sa minti. Te leaga asa cate putin. Fratii mei, nu va inselati, pentru ca cine traieste in minciuna cu atata ramane la final, cu minciuna si mincinosii nu intra in imparatie. Eu iubesc si pe Catolici si pe Ortodoxi pentru ca Dumnezeu i-a facut. Atat, si l-a dat pe Hristos pentru ca omul sa fie rascumparat. Si nu se stie cand betivul pe care tu il condamni, va veni odata in biserica, va cunoaste adevarul si se va implini cuvantul ca „cei din urma vor fi cei dintati”. Il va ridica Dumnezeu si tu… Stiti? exemple… un baiat si o fata sau intalnit- baiatul pocait, fata nepocaita. Si baiatul s-a folosit de ea. Intre timp, fata s-a pocait si l-a vazut pe baiat in fata la lauda si inchinare (in biserica). Ce o fi avut baiatul acela in gat? Un mar cu care gata, gata sa se innece. Seful meu, la care am lucrat la tamplarie, ca sclav era pocait, eu nu eram pocait. Am muncit la el, ma suiam la el in masina. El mergea la fete, le stiam, le cunosteam. Ne dadea de baut. Intr-o zi m-am pocait si am cantat la fica sa la nunta si el statea pe primul rand cu capul in pamant. Noi spunem rau, de multe ori la oameni care pot deveni sfinti. Si spunem bine la oameni, si aici e minciuna. Ce stiti dumneavoastra cine-i bun si cine-i rau? Va spun eu cine-i rau. Adi Gliga ii rau si Domnul e bun.

Part 2 (63 min)

Related articles

2 comentarii (+add yours?)

 1. Agape
  mai 20, 2012 @ 06:58:47

  L-am ascultat pe Adi Gliga e cel mai mare adevar care poate un om crestin sa il marturiseasca in public si sa dea pe fata minciuna in care traiescunii oamenii si mai ales crestinii neoprotestanti si il cred in mare parte ca viata care a dus-o inainte de pocainta nu a fost una binecuvantata ci una de pedeapsa, dar cel mai mult cred ca la durut si care durere inca persista ,ca atunci cand s-a intors la Dumnezeu si a vrut sa se pocaiasca nu a avut un sprijin de la frati si surori adevarati si a pacatuit mai departe .
  Sarmanul Adi nu a gasit ce cauta nici macar in biserica unde se vorbeste despre Duhul Sfant si mantuire si ca majoritatea celor care se dau mari pocaiti defapt sunt cei mai reci si caldicei oameni si sunt varsati din gura Lui Dumnezeu, caci nu ajuta pe cei de langa ei.
  Nu Adi a pacatuit in cazul de fata,ci cei din bisericile care l-au respins, pocaitii aia falsi,care se cred mari si tari si ei defapt sunt niste mincinosi fatarnici.Ferice de Adi ca a fost binecuvantat si ca s-a agatat de Dumnezeu in momentele cand cei din jur nu l-au pretuit si ajutat.Sper din tot sufletul meu ca Adi sa nu faca la fel ca acei caldicei ci sa fie un exemplu pozitiv, ca sa se vada dragostea lui in tot ce face.
  Pentru Adi am cea mai mare responsabilitate sa ma rog, caci Domnul mi l-a pus pe inima sa il port in rugaciunile mele de 5 ani si de atunci totul ii izbuteste, chiar daca mai cade intre spini si maracini, atata ma rog pana il vad ridicat si complect refacut spiritual ,dar si pe vrajmasii lui sa-i vad daramati s-au pocaiti smeriti .
  Dumnezeu sa il ocroteasca pe fratele Adi Gliga si sa Ii fie Lumina Calauzitoare ,Stanca Tare si Duhul Sfant sa nu il paraseasca si sa-l fereasca de cei rai si care vor sa il traga in jos chiar si pe multele fete care il ispitesc si vor sa il doboare prin siretenia lor, caci Domnul stie cate nepocaite fitoase sunt in bisericiile neoprotestante si se dau mari crestine,Dumnezeu sa le indeparteze de el sa nu il ispiteasca ,caci Adi ii copil de Dumnezeu nascut din nou,nu-i fiu de curvie ca atunci cand era in lume.Sper sa nu se supere Adi dar si acesta este un adevar care trebuie spus, sa ne ferim toti copiii Lui Dumnezeu de curvie chiar si cu privirea la picioarele fetelor e pacat, ca asa umbla acum fetele de desbracate tocmai ca sa ispiteasca barbatii, Domnul sa le mustre.
  Domnul sa te intareasca frate Adi si pe Catalin la fel!Fiti binecuvantati!
  Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra: sa va feriti de curvie; (1Tes.4:3).Amin!

  • rodi
   mai 20, 2012 @ 09:03:22

   E bine sa ne rugam pentru cei care sunt in lucrarea Domnului ca si Adi; el are nevoie de rugaciunile noastre. Dumnezeu sa il intareasca si sa il insoteasca in lucrare.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: