Alin Blaine – „Nascut din nou”

Vezi marturia lui Alin Blaine aici

Vreau sa afirm cat se poate de clar ca atunci cand oamenii folosesc expresia “nascut din nou” pentru a descrie pe altii care merg la biserica si ale caror vieti nu se deosebesc de lume si care pacatuiesc la fel de mult ca lumea, care jertfesc pentru altii la fel de putin ca si lumea, care accepta nedreptatea la fel de usor ca si lumea, care poftesc dupa bunuri ca aceeasi lacomie ca si lumea, care se bucura de distractii, care iL ignora pe Dumnezeu cu aceeasi placere ca si lumea – atunci cand expresia “nascut din nou” este folosita pentru acesti “crestini” – atunci este GRESITA. Un om nascut din nou, nu este patruns de caracterul lumii, ci este REGENERAT din pacat.

Exista milioane de oameni care inca nu iL urmeaza pe Hristos Domnul, nu sunt nascuti din nou. Unii dintre ei merg la biserica si sunt membrii, chiar si conducatori, dar nu sunt nascutli din nou. Sunt crestini culturali, religia lor este ceva formal, de exterior. Nu a existat o adevarata trezire interioara din moartea spirituala la viata spirituala.

Nasterea din nou nu este lucrarea omului, nici un om nu poate produce nasterea din nou, nu poti sa produci lucrul acesta in viata ta. Dumnezeu este cel care o produce. Ea ni se intampla noua, nu o facem noi sa se intample.

1 Petru 1:23 fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac.
Ioan 3: 7. Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou.” 8. Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.”

Exista trei motive pentru care vreau ca voi, cei care sunteti crestini sa intelegeti ce anume s-a intamplat cu voi cand ati fost nascuti din nou :
1. Atunci cand te nasti din nou si cresti in harul si in cunosterea a ceea ce a facut Domnul pentru tine, partasia ta cu Dumnezeu va fi dulce, iar siguranta ca EL este Tatal tau, va fi profunda. (Rom.8:14-17).
2. Daca stiti ce anume vi s-a intamplat in momentul nasterii din nou, veti pretui pe Dumnezeu, pe Duhul Sfant, pe Fiul Sau si Cuvantul Sau mai mult decat oricat pana acum. Astfel Hristos Domnul va fi slavit.( 1 Cor.6:20)
3. In procesul de descoperire a aceea ce s-a imtamplat cu cei nascuti noi nou, crestinii vor descoperi natura solemna si supranaturala a convertirii, iar rugacinea mea este ca lucrul acesta sa produca o trezire generala autentica in biserica crestina, astfel ca ipocrizia religioasa sa scada, iar lumea sa vada adevarata dragoste, jertfire si curaj prin slujirea LUI HRISTOS DOMNUL.(Ioan 3:16).(Fapte apost 4:29-31).
JOHN PIPER

Toti care spun si sustin ca sunt ai lui Hristos Isus si inca se compromit in pacat, in religii, in poftele lumii si distractile scarboase , sunt morti, chiar de doua ori morti si daca nu se pocaiesc vor ramane morti fara CEL CE A FACUT SI ESTE VIATA. Au doar o forma de evlavie, de fatada, o spoiala de crestinism si nu o relatie personala sau viata de ascultare si iubire in Domnul Hristos Isus.

4 comentarii (+add yours?)

 1. Mariana Cuza
  iul. 11, 2012 @ 20:53:44

  may God Bless you Alin, all the way , every day !
  Intr adevar e minunat sa vezi credinta aplicata – doresc f mult sa ne scriem – sunt o mama – poate la fel ca mama ta / dar sunt nascuta din nou , locuiesc in Australia din 1983 si am trecut prin multe, lucrand in TV production /presenter. God has show me what is happening in Romania / and the world ; we need more people like you to expose it truly. Pls get in touch so we can collaborate to uncover the eastern mysticism that is so much affecting Romanians also. I look forward to your email.
  yours in Christ , Mariana Cuza

 2. Trackback: Alin Lolos (Blaine) la Cetatea Oradea – VIDEO – 15 Iulie 2012 « agnus dei – english + romanian blog
 3. Trackback: Alin Lolos (Blaine) Interviul de la RadioHope cu Alex Tascu (O marturie personala) « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: