O descoperire arheologică atestă existenţa oraşului Betleem

de la http://www.semneletimpului.ro

Anunţul a fost făcut miercuri de către Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi, care a subliniat că descoperirea reprezintă o premieră.

O echipă de arheologi a descoperit un sigiliu din argilă, cu diametrul de numai 1,27 cm, pe care este inscripţionat în numele „Bethleem” şi care ar putea fi dovada existenţei acestei localităţi în epoca biblică. Descoperirea a fost facuta in timpul unor sapaturi arheologice efectuate in zona denumita „orasul lui David” din Parcul National din Ierusalim.

Arheologii afirmă că aceasta este prima dată când numele de Betleem apare în afara scrierilor din Biblie, pe o inscripţie din perioada Primului Templu, ceea ce dovedeşte că oraşul a existat în Regatul lui Iuda.

Se pare că pecetea este datată din secolele al VII-lea sau al VIII-lea î.Hr., într-o perioadă în care asemenea peceţi erau folosit pentru transporturile din Regatul lui Iuda, informează site-ul Christian Post.

Oraşul Betleem este menţionat prima oară în Biblie în cartea Geneza, ca locul în care este îngropată Rahela, soţia Iacov. Conform Noului Testament, oraşul Betleem, aflat în Cisiordania, la sud de Ierusalim, este şi locul naşterii lui Isus.

sursa www.semneletimpului.ro/stirescurta

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: