Perry Stone – Conceptii gresite despre invierea sfintilor

Povestea lui Gheodeon este unica. Eclesiastul ne spune ca, „Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face, nu este nimic nou sub soare.” Si, mi-am dat seama ca daca vrei sa stii ce va fi in viitor, trebuie sa te intorci la Vechiul Testament unde vei gasi tipare pentru viitor. Lupta lui Ghedeon cu Madianitii intruchipeaza Armaghedonul, lupta finala de la sfarsitul vremurilor, care Il va duce pe Mesia.

Cateva puncte interesante:

Pavel in prima sa epistola catre Tesaloniceni (Epistolele lui Pavel nu sunt in ordine cronoligica in Biblie). In fiecare capitol (din cele 5) Pavel vorbeste despre revenirea Domnului Isus (in mod special la 4:16-17). Aici auzim pentru prima oara „stransi laolalta pentru a-L intalni pe Domnul pe nori” sau ce numim si „rapirea”.  Cineva a falsificat o scrisoare in numele lui Pavel si a scris ca Domnul deja s-a intora si invierea a trecut. E posibil ca ei au folosit exemplul inaltarii Domnului Isus in explicare aaceasta falsa. Pavel scrie in 2 Tesaloniceni: „Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos si strangerea noastra laolalta cu El, va rugam fratilor, sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola ca venind de la noica si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar.”

Prin asta, el spune ca cineva a falsificat o scrisoare in numele lui si ca trebuie sa corecteze erezia care spune ca invierea a trecut si ca Domnul a venit deja.Astazi vreau sa vorbesc de unele idei false care oamenii le transmit, mai ales prin internet:

  1. Circula o idee care spune ca exista o singura aparitie a Domnului.
  2. Unii oameni cred ca venirea Domnului trebuie sa fie precedata de un avertisment.

Alte articole/video (subtitrate in L. Romana)

CARTEA – Secrete de dincolo de mormant (traducere):

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: