Nevoia de Speranta in Romania

Cuvantul lui Dumnezeu este datator de viata, dar pentru necredinciosi  numai daca il impartasim cu „cei care nu l-au auzit si nu il cunosc”. SemneleTimpului.ro raporteaza niste statistici triste din Romania:

Opt români se sinucid în fiecare zi

Un raport al Institutului Naţional de Medicină Legală arată că în anul 2011 au avut loc în medie 8 sinucideri pe zi, la nivel naţional, iar în Bucureşti aproximativ una la fiecare două zile.
Deşi par multe, numărul total este în scădere faţă de anul precedent. Dacă în 2011 s-au înregistrat 2.784 de cazuri de suicid, în 2010 numărul total era de 3.050. Aproximativ 81% dintre victime sunt de sex masculin, o proporţie care este valabilă pe toate meridianele, constată legiştii.
Anul trecut, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Harghita, Ilfov, Satu Mare şi Covasna, cu 25 până la 31 de cazuri la suta de mii de locuitori.
Judeţele Maramureş, Cluj şi capitala se află sub media naţională cu maxim 10 cazuri la suta de mii de locuitori. Cele mai multe sinucideri au avut loc în lunile de vară, respectiv august, mai, iulie şi iunie, în această ordine, conform Mediafax.
Metoda preferată de sinucidere în rândul românilor este spânzurarea, întâlnită în 80% din cazuri. Intoxicaţia voluntară şi precipitarea sunt şi ele folosite, dar în procente mult mai mici, de 7% şi 5%. Sinuciderile prin împuşcare reprezintă doar 1% din totalul deceselor prin sinucidere de anul trecut.

sursa – http://www.semneletimpului.ro

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: