Vladimir Pustan la a 10-a Conferinta a Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din Calpe, Part 2 Spania Mai 2012

PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Vladimir Pustan la Speranta TV (Nou)

Poza www.ciresarii.ro

Tema Conferintei „ADEVAR SI PROVOCARE” Partea 2-a (VEZI Partea 1-a aici)

Textul 2 Ioan  1:8 Păziţi-vă bine să nu perdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.

Unul dintre lucrurile foarte importante atunci cand il asteptam pe Domnul este putin somn pe care l-am putea avea si sa ne trezim pradati, furati. Eu nu vorbesc aici de mantuire, de pierderea mantuirii, noi nu suntem mantuiti prin fapte. Eu vorbesc de faptul ca Satana se ascunde in lucrurile marunte. Eu nu vorbesc zici ca noi avem pacate mari si pacate mici. Nu trebuie sa fi curvar ca sa mergi in iad, poti sa fi doar mincinos. In Apocalipsa ii spune Domnul Isus, „Ce am impotriva ta este ca tu ti-ai parasit dragostea dintai”. Cand pierzi ceva, numai iti dai seama ca nu-i mai. Parasirea e un act constient. Eu vreau sa va vorbesc despre pierderi astazi (nu despre parasiri). Exista lucruri pe care le-ai pierdut fara sa-ti dai seama si la acestea va trebui sa vegheati, ca cele pe care le-ati parasit sunteti 100% vinovati ca a-ti ales sa-L parasiti pe Isus Hristos. Nimeni nu zice, „Wow. L-am pierdut pe Domnul”. Pentru ceea ce facem, punem vina pe Satana, Satana m-a indemnat. Fratilor, parasirea lui Hristos este voita, eu vorbesc in seaara aceasta despre pierderi.

Ce ne putem pierde noi daca nu suntem atenti, acum in acest moment de relaxare al bisericii?

Eu vorbesc despre biserica noastra, asa, cu programe, cu cantari cu predici, PROGRAME – ma enerveaza la maxim cuvantul asta; nu-i biblic. Numai comunistii aveau programe, noi avem slujbe. De aia le tratam cum le tratam pentru ca-s programe, nu slujbe. Daca e slujba religioasa altfel ar trebui sa venim, nu sa trebuiasca sa ne spuna cum sa ne comportam in Casa lui Dumnezeu.

1. Ne putem pierde influenta.

Spune in Evrei 11:5 „Prin credinţă a fost mutat Enoh de pe pămînt, ca să nu vadă moartea. Şi n’a mai fost găsit, pentrucă Dumnezeu îl mutase. Căci înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu. Omul acesta era influent in sfera lui. In momentul in care zice ca trebuie sa fim sarea pamantului trebuie as dam gust lumii acesteia ca fara sare nu este gust. Fiti sfinti sarati – dar nu acri. Fiti lumina, luminati, avertizati. In momentul cand apare lumina se vede ca e si gunoi in lumea asta. Atat lumina cat si sarea au o problema mare – ele se consuma. Nu e mai mare necaz decat sa doresti sa ramai o luminare nefolosita. Da cu tine Dumnezeu de pamant. Sarea cand o pui dispare.

Crestinii sunt consumabile, in momentul cand vin in lumea asta ei se consuma pana la ardere, pana la distrugerea interioara, distrugerea eului , distrugerea mandriei noastre. Noi suntem consumabile, noi trebuie sa ardem pentru Isus Hristos. Daca nu arzi acuma, cand vei arde? Daca nu teocnsumi acuma, cand te vei consuma? Vrem sa ne ramana toate. Si numele de crestin si o viata care sa ne-o petrecem cum vrem noi. Va trebui sa nu ne pierdem influenta. Daca Dumnezeu va tine lumea aceasta o tine din cauza noastra. Va rog in numele lui Isus Hristos: Influentati lumea aceasta in care traiti, sa nu va infuenteze ea pe voi. Spune-ti adevarul. Mai bine sa suferiti pentru asta decat sa sufere adevarul din cauza voastra.

2. Ne putem pierde bucuria.

In Psalmul 51:12 David zice: Dă-mi iarăş bucuria mîntuirii Tale, şi sprijineşte-mă cu un duh de bunăvoinţă! Daca nu ai nici o bucurie in religia ta inseamna ca ai o scurgere in crestinismul tau, inseamna ca ai o problema. Zice cuvantul „Slujiti Domnului cu bucurie”. Nu stiu, (dar) eu asa imi imaginez acea biserica perfecta, inca n-am gasit-o, o explozie continua de ‘amin’ si ‘aleluia’. Nu stiu ce s-a intamplat si la noi cu ‘amin’ si cu ‘aleluia’. Nu stiu, au disparut. Se intampla ceva. Inchinarea noastra ar trebui sa fie un strigat de bucurie. Crestiniii cand intra intr-un loc ar trebui sa fie cu fata zambitoare si luminoasa. N-ar trebui sa spunem mult, dar bucuria care vine din noi…Oameni buni, Dumnezeul nostru traieste!

Ne-am pierdut pe undeva bucuria. Din ce cauza ne-am pierdut bucuria? Neemia spune: Bucuria Domnului va fi taria voastra. Si Pavel ne porunceste DIN TEMNITA „Bucurati-va fratilor, iarasi zic, Bucurati-va”. Bucuria aceasta nu e ca o bucurie unde ti-a placut ceva vreodata, la lucruri trecatoare. Eu vorbesc de ceva ce ramane. Noi toata ziua suntem cotropiti de incercari, framantati, tristi. Crestinii ar trebui sa fie oameni ai bucuriei. Bucuria care vine din Domnul ramane. Noi nu ne bucuram de necazuri, dar noi ne bucuram in necazuri, e diferenta fantastica. Adica, stiu ca in necaz sunt impreuna cu Dumnezeu . Hotii bucuriilor noastre sunt ingrijorarile.

Un om care are Duhul lui Dumnezeu este un om care se bucura, e un om care este un indicator catre Dumnezeu si abia astepti sa te intalnesti cu asemenea om. Bucuria aceasta trebuie sa fie contagioasa. Stiu ca sunt probleme, dar in aceasta seara, lucrul cel mai important este ca trebuie sa ne bucuram inaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de oameni care sa le faca numai pentru ca asa scrie. Conteaza nu numai ca le facem, conteaza si atitudinea cu care le facem.

3. Ne putem pierde rasplata

In 1 Corinteni 3:15  spune Dacă lucrarea lui va fi arsă, îşi va pierde răsplata. Cît despre el, va fi mîntuit, dar ca prin foc. Probabil a-ti auzit pe multi cresstini de-ai nostri care spun: Sa se inchida usa raiului pe mine. Crestinul ala botezat, adus in biserica – butuc.

V-ati pus intrebarea cum e mantuirea ca prin foc? O sa va explic: Daca vi se aprinde casa, nu mai cautati plasma, nu mai cautati iPadul, numai sa scapati voi. Nu mai cautati costumul nou, in pijama sariti afara. De ce? Ca sa va scapati viata. Mantuiti ca prin foc – O, multi crestini vor ajunge asa! Nici o stralucire. De ce credeti ca spune biblia ca altii vor stralucii ca stelele? Altii vor straluci ca soarele, altii vor straluci ca luna, iar altii vor straluci ca un bocanc de unitate militara de la Radauti- NIMIC. Nu au facut nimic, absolut. Nu vor straluci de fel pentru ca nu au facut nimic. Toate faptele bune facute aici, Dumnezeu nu le uita niciodata. Dumnezeu contabilizeaza tot. Voi sa nu contabilizati niciodata. Daca nu muncesti pentru Hristos sa nu te astepti pentru rasplata. Intr-adevar mantuirea este prin har, dar rasplata este pentru fapta!

Zic unii, „Domnule, noi nu avem treaba cu asta, ca noi avem credinta”. Credinta noastra trebuie sa faca faptele credintei. Avem fapte pe care Dumneeu ni le-a randuit inainte de facerea lumii acesteia. In Apocalipsa 3:11 spune Iata Eu vin curînd. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa. Cununa asta se da celor ce muncesc, celor ce transpira pentru Hristos, nu celor care isi da cu parerea.

4. Ne putem pierde ravna slujirii

In Romani 12:11 spune În sîrguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de rîvnă cu duhul. Slujiţi Domnului. Slujim Domnului. Oameni buni, voi nu slujiti unui cult, unei biserici sau unui pastor ci voi slujiti unui Dumnezeu. Si daca oamenii nu vad ce fac eu, vede El. Noi slujim Domnului si va trebui sa avem ravna in tot ceea ce facem. Citind 1 Samuel 14 despre Saul cand da lege ca nimeni sa nu manance am invatat ca cei care stau la umbra, nici foame nu le este, nici sete, dar dau legi.

In Matei 25 avem pilda cu talantii. Ce gresete omul caruia i s-a incredintat un talant pe care el l-a ingropat?

  1. In primul rand a avut o privire gresita asupra altora. El in loc sa se uite la talantul lui, chiar daca era singur s-a uitat la acei care au avut mai multi. Nu ii invidiem asa cateodata pe oamenii care … a venit in urma cu cativa ani la mine unul care a zis ca-ni da 1,000 de euro ca sa il invat sa predice asa cum predic eu. Am vrea totul instant, dar nu vedem munca din bucatarie. Sfintenia nu e un pahar care sa-l bei si apoi sa fi sfant. Lucrarea lui Dumnezeu se face cu greutate. Tot ne uitam la altii (si zicem) La aia le-a dat Dumnezeu multe. Le-a dat pentru ca ei pot duce, exact asa cum ii vedem pe cei bogati si ii invidiem dar nu am vrea sa avem stresul lor de la banca si framantarile lor. Am vrea doar rezultatul fiit. Nu va mai uitati la altii, uitati-va la ce Dumnezeu a pus in voi.
  2. A avut o privire gresita asupra lui insusi. S-a vazut nesemnificativ, dat la o parte. Ce as putea face eu o fata de 17 ani, ce-as putea face eu ca sunt la un sat? Ca sunt in maari datorii? Si Dumnezeu zice, eu am pus ceva in voi, folositi talantul acesta! Nu mai spuneti, ca numai diavolul vrea sa ne vedem nesemnificativi si slabi si nevrednici. Dumnezeu vrea sa spui: Pot totul in Hristos care ma intareste. Am un talant, foarte bine! Cu asta lucrez.
  3. A avut o privire grea si gresita asupra lui Dumnezeu- ca e un Dumnezeu care nu seamana ci numai secera. Nici vorba. Dumnezeu e acolo sus in cer si face ce vrea EL? Nu, Dumnezeu e si impreuna cu noi slujitor. Dumnezeu secera de unde am semanat noi.

Stiti cum a primit talantul omul acesta? Ca un cartof cald, nu stia cum sa se scape de el. Fratilor, Dumnezeu a pus in voi lucruri extraordinare. Dumnezeu vrea sa ne simtim semnificativi in seara asta si importanti.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: