Florin Ianovici – Dumnezeul lui Iacov este Dumnezeul tuturor izvoarelor!

PAGINA Florin Ianovici aici

In Genesa, cap.26, ni se relateaza o lectie de viata extaraordinara:

Isaac a fost binecuvantat de Dumnezeu, intr-o vreme de foamete, cu rod insutit. Filistenii l-au pizmuit si alungat. Isaac a plecat in valea Gherar si a inceput sa sape o fantana.

A dat de apa dar filistenii i-au luat-o cu sila zicand: fantana este a noastra! Si au numit fantana Esec.

Isaac nu a raspuns la cearta si a plecat sa sape o alta fantana. Si a dat de apa. Filistenii au venit din nou si i-au luat fantana cu sila, zicand: fantana este a noastra! Si au numit fantana Sitna.

Isaac nici acum nu s-a certat ci a plecat de acolo si a sapat o alta fantana la Rehobot. Si a dat de apa. De data aceasta filistenii nu au mai venit. Era distanta prea lunga. Isaac plecase departe de ei.

De ce in toate aceste incercari Isaac nu s-a certat cu filisteni? Era dreptul lui sa se apere. In aceea vreme titlul de proprietate consta in numele pe care il puneai fantanii. De ce nu s-a aparat Isaac?

Isaac stia ca, oriunde va sapa, va da de apa. Filistenii pot fura orice fantana dar in mod inevitabil fantana va seca. Pentru ca Dumnezeul lui Iacov este Dumnezeul tuturor izvoarelor!
Isaac stia ca filistenii vor ramane cu fantanile iar el va merge cu Dumnezeul Izvoarelor Vii. La semnul lui Dumnezeu izvorul a plecat si l-a urmat pe Isaac. Tot la semnul lui Dumnezeu izvorul a tasnit in orice loc a sapat Isaac! Fantana este a voastra, dar apa este a lui Dumnezeu!

Asa ca nu fantana este importanta, nu locul este important, nu tehnologia este esentiala, ci Dumnezeul care binecuvanteaza.

Aceasta nu inteleg oamenii. Tie iti este clar?

3 comentarii (+add yours?)

  1. ioan17
    iul. 26, 2012 @ 01:55:15

    Foarte CLAR !Frumoase ganduri!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: