John Piper – Suferinta, pentru urmasii lui Hristos este un semn ca Dumnezeu e Tatal lor

De la Conferinta Together for the Gospel 2008 – Impreuna pentru Evnaghelie 2008

„Suferinta pentru urmasii lui Hristos este un semn ca Dumnezeu e Tatal lor. Undeva in lume ACUM cineva piere din cauza credintei lui si a fost asa dintotdeauna. Noi suntem ucisi toata ziua. Suntem socotiti ca niste oi de taiat.

Fata lui Stefan a stralucit ca a unui inger. Nu au putut sa faca fata intelepciunii lui si l-au omorat. Unde sunt tinerii acestei generatii care sa socoteasca vietile lor ca fiind ceva ieftin? Si sa fie credinciosi pana la moarte? Unde sunt cei ce vor trai fara sa se teama de pericol, asumandu-si riscuri in slujba Lui? Unde sunt oamenii rugaciunii care considera Cuvantul lui Dumnezeu ca fiind mai important de cat hrana lor de toate zilele? Unde sunt oamenii care, asemenea lui Moise in vechime, stau de vorba cu Dumnezeu fata in fata cum vorbeste un om cu prietenul lui? Unde sunt oamenii lui Dumnezeu in ziua aceasta a puterii lui Dumnezeu?

Unde sunt pastorii care spun asemeni apostolului Pavel: Nu-mi socotesc viata ca fiind pretioasa, sau ca fiindu-mi scumpa ci doar sa-mi termin alergarea si sa inchei lucrarea pe care mi-a dat-o El- Sa marturisesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.” Eu nu sunt nimic! Am doar o slujba Doamne. Tine-ma credincios slujbei mele iar apoi sa ma prabusesc si sa merg la rasplata mea. Unde sunt pastorii care spun ca si Ioab fratelui sau, Abisai, cand erau inconjurati de sirieni si de amoniti: „Frate, fi curajos1 Si hai sa fim barbati pentru Dumnezeul nostru si pentru cetatile Dumnezeului nostru, iar Domnul sa faca ce crede El de cuviinta”. Unde este Ioab astazi?

Unde sunt femeiile de astazi? Femeile necasatorite si cele casatorite si sotiile pastorilor care sa spuna precum Estera, cand Mordehai a venit la ea si i-s spus: „Trebuie sa faci asta pentru ca poporul tau piere, si ea a spus: ‘Spune-le sa posteasca iar eu ma voi duce la imparat, desi este impotriva legii si daca va fi sa pier, voi pieri”. Unde sunt acelel femei?

Lumea nu-L va slavi pe Hristos pentru ca-i vad pe crestini bogati, sanatosi, prosperi pentru un simplu motiv: Ei pentru asta traiesc! Ei nu sunt impresionati. Isus este „biletul”. Cand incepe spectacolul arunci biletul. Ei n-au nevoie de biletul tau. Nu sunt impresionati. Spun ce spun pentru ca vreau ca ei sa fie impresionati. Si ei nu sunt impresionati cu noi: oameni prosperi, avuti, in siguranta, din clasa de mijloc care fac ceea ce orice om face. Sa nu claditi o astfel de biserica!

Urmasii lui Isus vor suferi. Nu vreau sa lipsesc din numarul acestora. Toti urmasii lui Isus vor suferi. Nu vreau sa lipsesc din numarul acestora. „Eu sa fiu dus catre cer pe carari de roze, Pe cand altii s-au luptat, mari sangeroase-au navigat, Sa castige premiul…” NU! Cum ai putea sa-ti doresti asa ceva vreodata? Tu nu vrei asta. Vrei s-o imbratisezi, s-o tii, s-o traiesti si viata ta sa fie remarcata de stralucire radicala, sa fie sarata, o viata care isi asuma riscuri si sacrificiu. Este singurul mod de viata care va face lumea sa ia aminte la slava Comorii noastre.

Sa mergem la El, in afara taberei, si sa suferim ocara Lui. Vedeti ce spune aici? Isus nu sta la o parte spunand: Du-te acolo. El spune: Sunt aici, afara. Tu esti acolo inauntru, unde este atat de confortabil, este atata siguranta inauntrul Ierusalimului , este atata siguranta inauntru bisericii, a casei. El spune: Sunt afara, aici! Vino la Mine! Frati si surori, cea mai scumpa partasie pe care ai putea sa o cunosti vreodata cu Mantuitorul tau si cu Comoara ta este partasia suferintelor Lui.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: