Rev. Ilie U. Tomuta: Dr. P.P. Job, Evanghelist, prieten cu Richard Wurmbrand si Director la Vocea Martirilor India a plecat la Domnul

A PLECAT LA CELE VESNICE UN SLUJITOR AL EVANGHELIEI CARE A PREDICAT CUVANTUL LUI DUMNEZEU IN PESTE 129 DE TARI IMPRASTIATE PE CINCI CONTINENTE
Plecarea neasteptata la cele vesnice a celui ce a fost Dr. P. P. Job  a fost  precum un clopot care sa  tras sa fie auzit  peste tot in lume unde el si-a desfasurat activitatea. Dumnezeu a hotarat  sa-l  cheme la adevarata lui CASA. Despartirea de el este foarte grea dar ramanem  cu speranta adevaratei revederi pe plaiurile vesniciei.
Bordul misiunii „LOVE IN  ACTION” se desparte cu durere de cel ce a fost Dr. P. P. Job. Daniel 12:13-
„Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul. Tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata, in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor”

 

De prea putine ori in viata mi-a fost dat harul nu numai sa cunosc oameni cu influenta ci sa pot fi parte din lucrarea la care Dumnezeu i-a chemat.
Astazi pot spune ca dr. P.P Job este unul sau chiar cel mai cu influenta om pe care l-am intalnit in viata mea de slujitor in campul Evangheliei.
Cum as putea oare sa-l caracterizez ca sa nu uit ceva din frumusetile ce le-a pus Dumnezeu in acest om care a pierdut cei doi copii pe care i-a avut pentru simplul motiv ca a fost un crestin care toata viata a predicat o Evanghelie curata? Un om care a stiut impreuna cu sotia lui sa transforme tragedia intr-o oportunitate de a deveni tata a circa 500 de copii ramasi orfani de la parintii lor care au fost omorati datorita credintei lor in Isus Cristos?
M-as fi simtit onorat sa-l cunosc personal pe marele evanghelist Billy Graham despre care vorbeste o lume intreaga. Nu s-a intamplat acest lucru.
Rev. Ilie Tomuta of Philadelphia Romanian Church of God, Ruth Tomuta and P.P. Job in India
Sunt insa recunoscator lui Dumnezeu ca mi-a dat totusi harul sa-l cunosc pe Dr. P. P. Job, numit un Billy Graham al Indiei, omul care a preluat stafeta din mana unui om de onoare al Romaniei Richard Wurmbrand. Dumnezeu mi-a dat onoarea nu numai sa-l cunosc  doar in persoana ci sa lucrez cu el facand parte din bordul misiunii  crestine. „Michael Job Institution” Fiind aproape de el in lucrarea pe care o facea am putut vedea foarte clar cum atat el cat si sotia lui Dr. Mary, au depus toate eforturile sa poata fi o marturie pentru o lume intreaga.
Dr. P.P. job a fost numit   ” Omul international al anului 2000 – 2001″ (de catre  Centrul Biografic International , Cambrige,  Marea Britanie). A indeplinit functia de Presedinte al Asociatiei Internationale Crestine. A slujit ca si director  al  Publicatiei Sabina Wurmbrand Printing Press, pe care am vizitat-o cu cativa ani in urma, si nu in ultimul rand Dr. P.P. Job a fost un evanghelist care a predicat Evanghelia in peste 129 de natiuni, autor si pioner a unsprezece Institutii Crestine. Am calatorit cu el in diferite locuri ale Indiei in diferite orase ale Americii si in mod special in biserici romanesti unde a predicat cu putere mesajul Evangheliei. De fiecare data timpul petrecut cu el a fost un timp in care am avut sansa sa invat lucruri care imi vor ramane ca principii in viata de credinta. Intr-o calatorie cu masina spre statul Indiana pe care-l cunostea mai bine decat mine i-am cerut sa vizitam biserica romana din Knox, l-am intrebat care este impresia lui despre vremurile care le traim? Urmarind Biblia ar mai fi mult pana la revenirea Domnului Isus ca sa-si ia biserica la cer? Raspunsul lui a fost: „Nu stiu si pe mine ma preocupa altceva care e de mai mare importanta”
Am fost socat si vroiam sa stiu ce anume poate fi mai important decat asta? M-a privit continuandu-si raspunsul:
„Nu stiu cand va reveni Domnul Isus. Eu sunt preocupat de a fi gata in caz ca ma va chema pe mine la El.”
Pregatirea lui nu a fost inzadara. La sfarsitul lunii Iulie a sunat telefonul in casa noastra. Era tarziu si aveam presimtirea ca este el la telefon. Am ridicat receptorul si i-am auzit vocea pe care am recunoscut-o cu usurinta. M-a intrebat de familie, de pastorul Bisericii Florin Campean, de biserica, despre misiune iar apoi mi-a zis: „In cateva zile voi pleca spre Ungaria unde voi avea cateva Conferinte si intalniri cu diferiti reprezentanti ai unor biserici. Roaga-te pentru mine. Discutia noastra a continuat pentru cateva minute concluzionand cu intrebarea pe care mi-a pus-o „Ramane valabila intalnirea noastra in Chicago pe 25 Noiembrie? Raspunsul meu a fost un categoric „da”. Mi-a multumit si ne-am despartit din conversatie dar fara sa ne gandim nici macar o clipa ca aceea va fi ultima noastra convorbire.
Acum imi trec prin minte toate amintirile avute cu el. Acele vizite facute la orfelinatul pe care-l conducea din India. Va ramane in memoria mea si a fiicei mele Ruth prima noastra vizita si primirea pe care ne-a facut-o. Desi despartirea de el este foarte grea am convingerea puternica ca Dumnezeu nu a gresit in decizia de a-l chema acasa. Nu ma indoiesc ca sosirea lui intre ostile din ceruri va fi mult mai fastuoasa decat noi ca muritori ne-o putem imagina. Nu ma indoiesc ca cerul intreg  a fost in sarbatoare in clipa sosirii lui si ca cei plecati acolo au celebrat exclamand „A sosit Iov, omul de care se bucura intregul cer”.

Rev. Ilie Tomuta cu Dr. Lali, Rector la Michael Job Centre for girls si P.P. Job, in India.

Promit solemn in fata lui Dumnezeu ca voi ramane credincios slujirii mele acolo unde el a slujit cu atata pasiune.Voi ramane sa lucrez cu bucurie  in continuare langa cei ce vor continua lucrarea inceputa de acest om a lui Dumnezeu pe care la caracterizat umilinta ca pe putini altii.
Cu sufletul zdrobit de durere ma despart de acest titan al credintei, cu dorul in suflet ca ne vom revedea pe plaiurile cerului vesnic bucurandu-ne de tot ce am facut pentru Isus Cristos pe care l-am ales ca Domn si Mantuitor al vietii de fiecare zi.
Din partea mea si a familiei mele, a misiunii Genesis urez: Sincere condoleante pentru Dr. Mary, pentru mama ei care nu este departe de varsta de 100 de ani, pentru  Koshi family si tuturor celorlalti din familie.
Cu toata dragostea pentru el si pentru voi cei ramasi in urma.
Rev. Ilie U. Tomuta
Director Misiunea Genesis – website – http://genesismission.com/
Un video despre Evanghelistul PP Job in limba Engleza:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: