Valeria Iancu – Unde au zburat anii?

„Podoaba bătrânilor sunt perii albi” (Proverbe 20:29)

Biblia spune: „podoaba bătrânilor sunt perii albi” aşa că ascultă de ei! O persoană în vârstă ne dă câteva sfaturi după care să trăim: „Timpul are darul de a ne prinde pe nepregătite. Parcă mai ieri eram tânăr, proaspăt căsătorit, îmbarcat în noua mea viaţă. Unde au zburat anii? Ştiu că i-am trăit pe toţi, şi îmi vin în minte frânturi despre cum era pe atunci… speranţele şi visele mele.

Dar iată … iarna vieţii mele … cum am ajuns aici atât de repede? Îmi amintesc când vedeam oameni în vârstă credeam că iarna este atât de departe încât nu o puteam pătrunde şi nu mi-o puteam imagina. Dar iată-o … prietenii mei s-au pensionat şi au încărunţit… se mişcă încet… văd mari schimbări.

Îmi amintesc când erau tineri şi plini de viaţă, iar acum noi suntem „cei bătrâni” ce niciodată nu cre­deam că vom deveni. În fiecare zi, descopăr că este o adevărată încercare să fac un duş, iar odihna dintre mese nu mai este o desfătare, este obligatorie, altfel cad în timp ce stau pe scaun!

Nu sunt pregătit pentru dureri, suferinţe şi pierderea tăriei şi a abilităţii de a face ceea ce aş fi vrut să fac şi nu am făcut. Iarna a sosit şi nu sunt sigur cât va dura. Dacă nu ai ajuns încă într-un astfel de anotimp, vreau să-ţi aduc aminte că vei ajunge aici mai repede decât crezi.

Orice vrei să realizezi în viaţă, fă-o acum … fă-o astăzi. Nu mai amâna, deoarece nu poţi fi sigur când vine iarna pentru tine. Nu ai garanţia că vei vedea toate anotimpurile vieţii tale, aşa că spune toate lucrurile pe care cei dragi ai vrea să şi le amintească. Viaţa ta este un dar de la Dumnezeu, felul în care o trăieşti este darul tău pentru Dumnezeu şi pentru generaţia care vine”.

Cuvinte pentru viata de la Valeria Iancu

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: