Cristian Barbosu – Ceea ce NU este Dragostea

PAGINA Cristian Barbosu PREDICI

La Biserica Sfanta Treime, Deva in Februarie 2010. Intalnirea tinerilor baptisti din comunitatea Hunedoara.

Introducerea: E foarte important sa invatam sa ne inchinam. E o mare diferenta intre a canta si a te inchina. Si eu cred ca daca sunt cantareti buni, aia se gasesc in bisericile noastre. Domul Isus spune ca cauta inchinatori si e o mare diferenta intre a canta si a te inchina. M-am rugat ca Dumnezeu sa transforme cantarea noastra in inchinare.

Va zic eu voua, pentru ca cred ca sunteti o generatie care cred eu ca Dumnezeu va va da spiritul inchinarii, un spirit al inchinarii adevarat, inaintea lui Dumnezeu unde atunci cand canti ridici mainile spre cer si il slavesti. Mana aia trebuie sa asculte mintea, mintea trebuie sa asculte inima si CE CANTI AIA TREBUIE SA TRAIESTI. Fiindca, spune Scriptura in Psalmul 22 ca El locuieste in mijlocul laudelor poporului Sau. Noi nu cantam sa umplem vremea la biserica pana ce vine predicatorul sa predice. Noi cantam, pentru ca (atunci) cand cantarea trece la inchinare prezenta lui Dumnezeu coboara in mijlocul nostru si e o forta care te impinge, care te transforma. De multe ori nu imi vine sa ma ridic sa predic ca inchinarea a fost atat de profunda, atat de faina, atat de inaltatoare. De aceia vreau sa inchei aceasta parte despre cantare si inchinare cu un cuvant de incurajare pentru voi.

Ce NU este dragostea

Ce este dragostea? N-o sa va vorbesc despre ‘ce’ este drgaostea pentru ca uneori ca sa intelegi un subiect trebuie sa intelegi mai bine contrastul sau prin contrast. Am sa va vorbesc despre ceea ce nu este dragostea dar e vandut ca produs cu eticheta dragostei. Si anume, am sa va vorbesc despre pofte. Sunt 3 cuvinte care definesc ‘Valentine’s”: dragoste, relatie si sex.  Si primele doua detin de ‘sweet'(dulce) – dragoste, relatie. Dar cealalta are de a face cu o parte care e un pic mai ‘sour'(acru). Despre asta vreau sa va vorbesc. Nu fiindca sexul e rau, e de la Dumnezeu. E chiar ‘sweet’. Dar sexul poate deveni foarte daunator cand e lasat de capul lui si de capul nostru.

powered by Splicd.com

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: