Marturie Vasile Tofan – fost boxer de performanta primeste evanghelia in inchisoare

VEZI aici PAGINA cu diverse MARTURII

„Nu stiam ce scrie in cartea aceasta (Biblia). In doi ani dupa casatorie mi-am impins casatoria inspre divort. Imi parea rau de ce faceam, dar nu aveam puterea sa ma opresc si sa schimb lucrurile acestea. In anul 1992, in Bucuresti, eram unul dintre cei mai buni ‘super grei’ ai Romaniei. In sala Floreasca deveneam vice campionul national al Romaniei si am plecat de acolo cu gandul sa-mi continui cariera, s-ajung un mare sportiv, s-ajung un mare campion. Nu-L cunosteam si nu aveam habar de Dumnezeu. Pentru mine, Dumnezeu era ceea ce pentru multi astazi este. Imi placeau sarbatorile de Paste, cand venea pastele, eu credeam ca trebuie sa ciocnesti oua, sa mananci cozonac, sa bei vin si trebuie sa te distrezi. Asta stiam. Binecuvantat sa fie Dumnezeu care m-a invatat ce inseamna Pastele! Si care mi-a dat invatatura prin cartea aceasta ca de Paste Isus Hristos a venit sa moara pentru pacatele noastre”.

„Nu aveam habar de acest Dumnezeu. Eu aveam un dumnezeu al meu, care atunci cand aveam nevoie de ceva ziceam, ‘Doamne da-mi, Doamne fa-mi'” cum cei mai multi Romani fac. Au nevoie de Dumnezeu doar atunci cand sunt la greu si oamenii cumva, cumva il cauta pe Dumnezeu cand vine cutremurul, cand vine prapadul, cand vine focul. Asa Il au si Il cunosc multi azi pe Dumnezeu. Asa il cunosteam si eu.”

„Pacatul este dulce, ca daca n-ar fi nu l-ar face nimeni. Dar este otravitor pentru viata asta si mai ales pentru viata care are sa vina”.

In anul 1993, la 24 de ani, Vasile Tofan a plecat in Germania ca sa isi dezvolte cariera de sportiv si sa se reintoarca un mare campion. Numai ca s-a intamplat ceva. Cei doi cae l-au luat de la Galati i-au zis ca este mai usor sa fure impreuna cu ei, decat sa munceasca cinstit, mai ales ca boxul este un sport foarte greu. I-au propus sa sparga magazine de bijuterii in Germania. Asa a facut. S-a uimit cat de repede a castigat o mare suma de bani. Dar nu le-a tinut…

… un crestin din Targoviste, care lucra in Germania a fost confundat cu un hot si a facut 8 luni de puscarie (pe nedrept) in acelasi loc cu Vasile Tofan… Dumnezeu lucreaza prin acest frate si Vasile Tofan ajunge sa il cunoasca pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor al vietii lui.

Ruben & Beatrice Filoti – Evanghelizare Băleni Sârbi, jud.Dâmboviţa (duminică 16 septembrie 2012)

Published on Sep 18, 2012 by 

La Biserica Betania Sibiu

Betania – 28.03.2010 – Vasile Tofan from Betania Sibiu on Vimeo.

Un comentariu (+add yours?)

  1. kernphotoboothrentals
    feb. 25, 2014 @ 00:34:38

    Wonderful Blog

    Our booth lets your guests take pictures and videos, and then share your celebration or special event instantly to the world through Facebook,twitter and other social media. And of course print the photos as well! You also have the option of texting or emailing photos video. Fun props included- can add specialty themed props
    too.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: