Lazar Gog – Ma vede Domnul

Vezi si

Geneza 49:22-24

22 Iosif este vlăstarul unui pom roditor, Vlăstarul unui pom roditor sădit lîngă un izvor; Ramurile lui se înalţă deasupra zidului. 23 Arcaşii l-au aţîţat, au aruncat săgeţi, Şi l-au urmărit cu ura lor. 24 Dar arcul lui a rămas tare, Şi mînile lui au fost întărite De mînile Puternicului lui Iacov: Şi a ajuns astfel păstorul, stînca lui Israel.

Patriarhul Iacob printr-o decizie speciala, printr-un decret special al lui Dumnezeu, asa cum a avut Dumnezeu grija de toti patriarhii, prin ungerea  Duhului Sfant are abilitatea sa se uite in viitor si sa vada istoria ce urmeaza sa se desfasoare cu fiecare trib in parte. In pasajul de astazi, atriarhul Iacov se uita cu ochii Domnului, prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu si il vede pe Iosif

Asa cum deseori a-ti auzit, Iosif este un prototip al Domnului nostru Isus Hristos. Dar deasemenea, Iosif este si un prototip al bisericii. Asa ca, ceea ce se intampla cu Iosif, ceea ce se intampla cu viata lui se intampla cu tine sau cu mine, cu viata noastra.

Sa ne uitam la cateva scene din activitatea lui Iosif, din experienta vietii lui si care se pot reflecta in viata noastra a bisericii:

  1. Ca si Iosif, noi am fost despartiti de casa tatalui nostru si am fost despartiti- in lume, dar Dumnezeu ne-a izbavit de acolo.
  2. Ca si Iosif, suntem chemati si avem putere de la Dumnezeu sa influentam lumea in jurul nostru spre mantuire. In lumea din jurul nostru suntem chemati sa avem o influenta sfanta.
  3. Ca si Iosif, sa nu ne pierdem cumpatul, chiar in situatiile cele mai dificile.
  4. Ca si Iosif, in imprejurarile in care ne gasim in viata- in Egipt, in lume, sa ne pastram caracterul sfant.
  5. In orice situatie sau circumstante ne-am gasi, lucrul cel mai mangaietor este ca Dumnezeu ne vede

Published on Oct 9, 2012 by  by Rev. Dr. Lazar Gog

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: