Florin Ianovici – Ce faci cu painea ta?

sursa Facebook

Umanistii iubesc omenirea pentru ca omenirea este o notiune abstracta. Crestinii il iubesc pe Gheorghe, Ioan, Vasile, Maria, Elena cu micile sau marile lor rautatii, cu sovailelile si incapatanarile lor.

Hristos ne spune sa ne iubim aproapele – adica pe cel vazut, pe cel din imediata ta apropiere – ca sa nu ne smintim cu filosofiile desarte si sa nu devenim patetici, lacrimand la ideea iubirii omenirii in timp ce imbrancim batranii ca sa intram in tramvaiul aglomerat.

Nu ni se cere sa fim avocati ca sa scoatem pe cineva din inchisoare ci doar sa le ducem o vorba buna acolo intre ziduri.
Nu ni se cere sa vindecam pe cei bolnavi ci doar sa fim acolo langa patul lor de suferinta. Farmacia lui Dumnezeu e diferita de cea a lumii.
Nu ni se cere sa facem fundatii de caritate – nu ca ar fi rau – ci sa impartim painea noastra cu cel flamand. Painea venita prin programe sociale e mai searbada pe cand cea rupta din a ta totdeauna va fi mai gustoasa.E inceput de week-end…! Se lasa apasarea peste orfelinate, azile , spitale si inchisori!
Ce faci cu painea ta?

Urmatorul film e o realitate trista a copiilor de strada din Bucuresti. Filmul are subtitrare in Limba Engleza si a fost realizat in 2001:

Uploaded by  on Nov 12, 2011

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: