Tentativa de Asasinare a familiei Richard Wurmbrand in SUA – Partea 1 – Documente detaliate a unui plan cu sapte puncte pentru a-l ucide pe Richard Wurmbrand in Statele Unite

 

To read English articles click on these links-

 1. wurmbrand 17See this article in the ENGLISH version here- Part 1
 2. See the follow up to this article here – Part 2
 3. See the full transcript of Wurmbrand’s congressional testimony from 1966 about the state of persecution under communism in Romania here
 4. Tortured for Christ VIDEO – with Richard Wurmbrand, shortly after he was allowed to leave communist Romania

De la fiul lui Richard Wurmbrand

Michael Wurmbrand, Noiembrie 29, 2012

– Traducere din Limba Engleza de A. C. –

wurmbrand 20

Recent am avut oportunitatea de a cerceta peste 8 000 de pagini de documente declasificate a fostei Politii Secrete a Romaniei Comuniste ( Securitatea). Am gasit dovezi incontestabile in care  comunistii romani au decis  si pus la cale un plan pentru asasinarea lui Richard Wurmbrand.

Ceea ce urmeaza este o reproducere partiala a unui document al politiei secrete comuniste care descrie un plan de 7 puncte ca sa ne omoare. Am scris de asemenea o dezbatere a unor chestiuni pe care le-am invatat din aceste documente de importanta pentru acei ce sunt interesati de a ajuta victimile opresiei comuniste. Daca ati iubit si respectat familia Wurmbrand, daca ati fost inspirati in viata dumneavoastra de orisicare  carte sau activitati a lui Wurmbrand, va rog sa dati acestui document o cat mai larga circulatie posiblia printre cercurile dumeavostra de prieteni. Veti vedea ca citind acest document, veti ajunge la o intelegere diferita in a va proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei dragi ai vostri.

Un plan de asasinare cu sapte puncte

Wurmbrand Deplasare lui Galaxia

Deplasare in „Galaxia” (SUA) pt. actionare

Iata cele 7 puncte ale planului care urma sa fie dus la implinire contra familiei Wurmbrand:

1) Deplasarea in „GALAXIA” a unui ofiter, cu misiunea de a studia si creea posibilitati de actionare asupra lui „ASHAVER (Richard Wurmbrand, NT).”
(GALAXIA a fost numele de cod secret folosit de serviciul de informatie comunista din vremea aceia , pentru Statele Unite, NT)

Wurmbrand Ion Pescariu

„urmand ca prin (a noastra) agentura (ambasada, NT) sa se stabileasca:
Programul activitatilor, traseele (luate) de deplasare, mijloacele de transport folosite, locuri frecventate, persoanele apropiate din anturajul sau. Intrucat „ASHAVER(Richard Wurmbrand,NT)” primeste la domiciliu vizita, vom folosi acest prilej pentru patrunderea legendata in locuinta a unui ofiter sau colaborator, in vederea anihilarii sale printr-un mijloc adecvat conditiilor concrete, existente.

Termenul de indeplinire(a acestei misiuni): 20 Septembrie 1974.
Raspund(persoane pentru acest plan): Locotenent Colonel Pescariu Ion, Locotenent Colonel Grigoriu

Wurmbrand Elias

informatorii „Veron” and „Elias”

2) Prin sursele „Veron” si „Elias” (evident un nume cu cod, NT) se va stabili programul deplasarilor lui „ASHAVER” (Richard Wurmbrand, NT) in urmatoarele trei luni,urmand ca in functie de aceasta, sa se stabileasca tara care ofera cele mai bune conditii de actiune.

In acest scop, se va deplasa in spatiul respectiv un ofiter, care vor studia conditiile locale (salile in care-si tine conferintele, locurile de masa si cazare probabile), luandu-se masuri de plasare a unui dispozitiv special de otravire in patul din camera in care va fi cazat.

Termen (de infaptuire): 10 Septembrie, 1974

Raspund: Locotenent Colonel Pescariu Ion, Locotenent Colonel Grigoriu D.

3) Intrucat  lui „ASHAVER (Richard Wurmbrand, NT)” ii sunt publicate(cartile) de o editura religioasa in Geneva (Elvetia) visitata de el (in calatoriile sale), vom gasi detalii prin informatorul „HERMANN” (evident un nume de cod, NT) despre cladire, lucratori, caile de acces, cand ar putea fi cel mai probabil ca el sa calatoreasca in Elvetia, cu scopul de a folosi astfel de informatie pentru a actiona (la acest plan).

Termen (de executare): 25 Septembrie 1974

Raspund: Locotenent Colonel Pescariu Ion, Locotenent Colonel Grigoriu D.

4) Intrucat in Octombrie, anul acesta, „ASHAVER (Richard Wurmbrand, NT)” este planificat sa calatoreasca in Israel, prin urmare cu ajutorul informatorului „EREMIA” (evident un nume cu cod, NT)  noi vom stabili orasele in care el va calotori, salile in care va tine intruniri, peroanele care-l insotesc, locurile de masa si cazare cu scopul de a pregati conditiile necesare pentru a actiona asupra lui. Daca aceste masuri din acel „spatiu actionabil” va fi aprobat, un ofiter va fi plasat acolo ca sa duca planul la executare.

Termen (de misiune): 10 Octombrie, 1974

Wurmbrand Securitate document

5) Informatia obtinuta recent arata ca „ASHAVER (Richard Wurmbrand, NT)” a implicat in activitatile sale pe fiul sau, un inginer, locuind in (IC, abreviere neclara, s-ar putea sa insemne in zona consulatului Roman, NT) si-l viziteaza din cand in cand. Prin posibilitatile gazdei conferintei „ABAR” (probabil nume de cod pentru consulatul local al Romaniei pe coasta de Vest a Statelor Unite si a consulului ei, NT), vom gasi adresa unde locuieste si activitatile lui, ca sa putem analiza orice oportunitate ce s-ar ivi pentru a actiona asupra sa cand el va face o vizita acolo.

Termen (de executare): 1 Octombrie 1974

Raspund: Locotenent Colonel Pescariu Ion, Locotenent Colonel Grigoriu D.

6) „Vom studia in folosirea unei persoane experimentata, in care sa putem avea deplina incredere, care, contra unei sume corespunzatoare de plata, va asigura distrugerea lui „ASHAVER (Richard Wurmbrand, NT.)”

7) Vom lua masuri corespunzatoare de a plasa un dispozitiv, capabil de o explozie detonata de la o  distanta si a unei substante chimicala, ICE (nume de cod al substantei, NT care sa fie folosita de a-l distruge.

Termen (de executie): 10 Octombrie, 1974

Raspunde: Locotenent Colonel Pescariu Ion”.

Michael Wurmbrand in a 2005 visit to Sighet prison in Romania

Romanian with English subtitles

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Partea 2-a

O scrisoare de la Michael Wurmbrand

– Traducere din Limba Engleza de A.C. –

sursa pozei Flickr – Vasile Tomoiaga

mihai wurmbrand flickr v. tomoiagaDin multe alte mii de documente secrete ale politiei comuniste am gasit ca o multime, ba chiar sute de ofiteri si informatori, care locuiau in afara Romaniei, au fost folositi ca sa puna in aplicare diferite aspecte a planurilor de a ucide familia Wurmbrand. Chiar pana in anul 1978, un numar mare ale activitatilor noastre de calatorie pe cele patru continente au fost raportate cu detalii amanuntite, locul nostru de amplasare, chiar si felul in care am fost imbracati, cele mai bune cai ca sa fim identificati, toate persoanele noastre de contact cu detalii amanuntite,  un  numar mare de materiale fotografice obtinute. Politia secreta comunista a Romaniei a incercat sa indentifice in ample detalii si daca era posibil sa aiba acces la orisicine  in lume care avea legaturi cu familia Wurmbrand.

Exista documente care arata cum atat romani, dar si oameni din presa straina, politicieni, lideri bisericesti, in efectiv chiar constient platiti sa lucreze pentru politia secreta a Romaniei, vor fi adunati ca sa puna in aplicare aceste planuri de a distuge familia Wurmbrand. De exemplu, ei au fost indrumati ca  sa arate prietenie si suport pentru mesajul misionar al lui Wurmbrand, chiar sa si scrie articole in ziare pro- Wurmbrand astfel incat sa castige increderea noastra pe timp lung.  Apoi ei atrageau prieteni apropiati, sau cine lucrau pentru Wurmbrand, in tari diferite care erau visitate, ca sa plece de acasa si sa mearga afara sa visiteze, ca ei sa poata planta in casa aparate de ascultare sau sa poata efectua perchezitii in absenta lor.

Ofiterilor din interior le-a fost subliniat faptul ca bugetului Serviciului de Informatii Externe (SIE) al guvernului comunist Roman, pentru distrugerea familiei Wurmbrand, nu i s-a impus limite. Planurile acestea nu au fost de ordin amator, ele au fost extrem de detaliate, subtile si efectuate intr-o masura ca familia noastra, care credeam ca suntem experti  cu privire la comunism si metodele comuniste, nu am suspecta deloc politia secreta. Aceste dosare au permis politiei comuniste sa descopere interesele lor, slabiciunile lor,  cum ei pot fi apropiati ideologic sau chiar imprieteniti ca sa ajute la planurile ucigasului. Se afla o multime de note informative date de catre crestini, instrumente constiente, informatori ai politiei secrete Romane.

Suna absurd dar exista documente care arata chiar si pe Billy Graham  prins in acest abject de plasa comunista. Se discuta  cum ar putea fi el folosit, el  fiind un prieten stiut al presedintelui Nixon, ca sa influenteze presedintele Statelor Unite. Familia noastra a fost urmarita desigur in Romania, dar si aici in Occident, 24/7 de numai putin de 7 persoane, in acelasi timp. Asa ca in cazul ca noi urmaream (ca sa nu ne dam seama), am fi vazut persoane diferite necunoscute umbland pe strada sau la volan conducand.

Exista documente care au semnatura dictatorului comunist din Romania, Nicolae Ceausescu si al Sefului politiei secrete aproband aceste planuri. Aceste planuri au fost discutate pe larg de catre asa numitul Consiliul Securitatii de Stat, planuri care in parte au fost semnate de asemenea si de cel mai faimos si cel mai inalt ofiter care a fugit vreodata din politia secreta comunista din toate tarile comuniste, Generalul Ion Mihai Pacepa (vezi istoria lui pe internet: http://en.wikipedia.org/wiki/Ion Mihai Pacepa), desigur ca dinainte de  fuga sa din Romania.

Ion Mihai Pacepa

Ion Mihai Pacepa (Photo credit: Wikipedia)

Nu pot accentua indeajuns  cat de mult a fost extinsa „mana” comunista amestecandu-se in viata tuturora, celor care comunistii credeau ca aveau vreo tangenta cu familia Wurmbrand, nu numai in Romania  sau alte tari comuniste dar si in Occident. Ar dura cu siguranta luni de zile de studiere a acestor documente si reproduceri a mii de pagini pentru a documenta acest efort enorm al comunistilor de a ataca intr-un fel sau altul pe Richard Wurmbrand, familia sa si mesajul sau de pe intreaga lume de a demasca persecutia comunista a crestinilor credinciosi.

Cand Richard Wurmbrand a venit in Occident si a explicat ca intr-o tara de 20 de milioane de oameni cel putin 1 milion au trecut prin inchisorile comuniste, multi lideri din bisericile din Occident l-au acuzat pe Wurmbrand de „exagerare”. Dupa caderea comunismului in Romania, numarul oficial publicat a fost de 10 la suta din populatie si in exces de 2 milioane. Ma rog ca niciunul din cei care citesc aceste pagini, pentru binele lor si pentru propria lor siguranta, vor respinge ceea ce scriu aici ca fiind exagerat sub nici un fel. Deoarece am fost la ambele capete a acestui proces, in primul rand ca unul dintre fondatorii cu 45 de ani in urma a organizatiei misionare, cunoscuta azi sub numele deVocea Martirilor, care se opune si face cunoscut pe scara larga atrocitatile comuniste, iar acum avand posibilitatea sa obtin in mod personal informatie cu mii de pagini, de felul cum  adversarii nostri comunisti se vor lupta cu noi, ba chiar cautand sa ne omoare, as vrea sa impartasesc cu voi lectiile pe care le-am invatat, gandindu-ma ca unele din acestea ar putea fi de un real folos spiritual pentru cine le citeste si pentru cei dragi ai lor.

Nu voi da vina pe cititorii acestui material dace se intreaba cum se face ca nu am fost deja omorati in urma unui astfel de efort gigantic din partea comunistilor romani? Primul si singurul raspuns este :

„NUMAI PRIN HARUL LUI DUMNEZEU!”    Comunistii cu siguranta ca au incercat.

English: Jacques Chirac (at the time, Prime Mi...

English: Jacques Chirac (at the time, Prime Minister of France) with Nicolae Ceauşescu during a visit in Neptun, Romania, in 1975 (Photo credit: Wikipedia)

Sa mai intamplat asa deoarece cel mai de sus om din politia secreta comunista din Romania, Generalul comunist Pacepa a fugit in Statele Unite in 1978. Ceausescu, dictatorul comunist a incercat sa reduca la tacere pe multi din oponentii sai, omorandu-i. El a incercat sa-l foloseasca pe faimosul terorist international Ilich Sanchez, poreclit „Carlos the Jackal” (Sacalul). Este o informatie publica ca el a fost cazat si suportat financial in Romania. Fuga din anul 1978 a Generalului comunist Pacepa a avut loc, dupa explicatia data chiar de dansul, deoarece el a fost trimis ca sa-l omoare pe Directorul de la Europa Libera, Sectia Romana. In aceeasi perioada, Ceausescu a trimis un ucigas in Franta pentru a executa  un alt dezident si acest „ucigas” ofiter a fugit la Serviciul Secret din Franta (cerand azil politic}. Serviciul Secret Francez a inscenat si publicat „o omorare falsa” a dezidentului prevazut sa fie omorat. Politia secreta comunista Romana a functionat fara ca  sa aiba vreo idee de ceea ce de fapt s-a intamplat, crezand ca omorul a fost dus la capat. Francezii au mers atunci pe calea radioului, prin traficul de posta cu serviciul secret Roman, dovedindu-se ca acest episod a originat de la comunistii Romani. Presedintele Frantei a urmat apoi cu o vizita in Romania si a explicat dictatorului comunist Ceausescu ca toate imprumuturile, afacerile internationale ale Romaniei, avantajele sale proprii si chiar si viata lui va fi terminata in cazul in care un astfel de comportament va continua. Toate acestea sunt documentate. Ceausescu si-a desfintat „serviciul de ucidere” comunist.

Familia Wurmbrand a supravietuit si imi pare rau ca parintii mei nu sunt in viata astazi, acum cand tot acest material secret informativ a fost pus la dispozitia mea si  trebuie ca eu sa va transmit lectiile pe care le-am invatat.

Richard Wurmbrand

Richard Wurmbrand (Photo credit: Wikipedia)

– Familia noastra a inceput o  munca misionara, care acum se numeste Vocea Martirilor, s-a nascut prin durere, prin credinta, prin urgenta, comparata cu o persoana aproape sa se inece agatindu-se de un pai, sau cineva grav ranit cersind macar pentru o aspirina. Noi am fost rascumparati din Romania pentru suma de10 000 de dolari si scopul nostru imediat a fost ca sa apelam la crestinii din Occident ca sa ajute pe fratii lor crestini care sunt opresati sub comunism. Adevarata lucrare crestina care asteapta miracole adevarate este de felul acesta si trebuie sa fie tinuta de felul acesta. Moise  a fost trimis in Egipt de Dumnezeu ca sa-l convinga pe Faraon numai cu un toiag de umblat. In cele din urma el si-a dat seama ca a avut nevoie si a obtinut de la Dumnezeu mai mult, 10 plagi miraculoase.

– Cand ai de infruntat un adversar care controleaza o tara sau tari lupta este neegala, deoarece:

– Cei ce sunt implicati in lupta de partea cea buna sunt poate unul sau doar cativa, iar resursele umane de cealalta parte sunt chiar de nenumarat! Nimeni nu se amageste „cu repetari de fraze” sau „exemplul” lui David luptandu-se cu Goliat, dar imaginati-va o lupta intre David si sute de Goliati.

– Cel ce se lupta de partea cea buna nu isi da seama de natura personala a acestei lupti. Unul isi imagineaza ca se lupta pentru libertatea altora, pentru principii bune, pentru o credinta adevarata, in general cu naivitate pentru conceptii demne. Adversarul diabolic se lupta in masa, nu pentru o ideologie ci pentru propria supravietuire, pentru pozitiile care le-au apucat, salariile, folosind mijloace pe care eroii cei buni in naivitatea lor nici nu si le-ar imagina! Da acesti ofiteri comunisti se luptau pentru locurile lor de munca.

– Eu am stiut ca comunistilor le-ar fi placut ca sa vada  familia Wurmbrand moarta. Chiar si atunci cand cei de la FBI au venit la mine ca sa-mi dea de stire personal ca un glont pare sa fi fost desemnat pentru mine, eu am luat numai masuri generale de precautie, dar nu mi-as fi imaginat cunoscutii mei cei mai apropiati, da mancand citeodata zilnic la masa mea, a fost o parte de platit a acestui plan pentru ca acel glont comunist sa vina si sa ma ucida. Cineva nu poate sa fie niciodata naiv despre unul sau mai multi Iuda.

Nu este deajuns ca sa ai bunavointa si chiar o cunoastere necesara ca sa fi angrenat in lupta pentru a ajuta victimele unui asupritor fara ca sa te gandesti cu seriozitate ca viata si madularele tale sunt in pericol. Familia ta este in pericol si ei trebuie sa  fie facuti foarte constienti de acest lucru. Cat despre copii, gandeste-te la istoria din Biblie despre Avraam si Isac. Aceasta nu este numai o istorisire. Avraam a fost numit un om al credintei, nu pentru nimic. Esti  gata ca in ceea ce  crezi sa-ti sacrifici copiii nestiutori? Ai o intelegere adevarata a ceea ce inseamna daune colaterale si esti dispus sa-ti asumi responsabilitatea pentru ea? Atunci cand comunistii au avut aceste planuri de moarte impotriva mea, fetita mea avea numai doi ani. M-am gandit eu la aceasta? Nu, nu m-am gandit!

Imi cer iertare prin aceasta scriere chiar daca este cu intarziere, chiar daca  nu pot face mai mult, la nimeni, pe care eu sau parintii mei am intalnit sau avut tangenta fapt pentru care au devenit tinta unui reticul din luneta comunistilor. Ei sunt documnetati cu sutele care sunt prea multi ca sa poata fi numiti. Istorisirile din Biblie, descrie cum persoanele cu lepra trebuiau sa strige pentru avertizare, „lepros”, „lepros” inainte ca sa se apropie de cineva. Ar fi trebuit sa avertizez toti prietenii, pe toti cunoscutii de ceea ce ocupatia mea si pericolele au fost. Daca te angrenezi in lupta cu astfel de inamici, te indemn ca sa faci acelasi lucru. Eu nu condamn pe nimeni, care fara explicatii, au refuzat sa aibe vreo relatie cu noi.

Din aceste documente pot sa citesc cum oameni nenumarati au fost contactati de comunisti ca sa lucreze impotriva noastra si au preferat sa se tina la distanta in tacere mai degraba decat sa comunice cu noi.

Misiunea a folosit multi crestini care doreau sa ne ajute deafara sau dinlauntrul tarilor comuniste ca sa furiseze, sau sa ajute pe altii sa furiseze Biblii si fara ca noi sa ne gandim, multi crestini din Romania si-au folosit copiii lor si au expus acesti copii nestiutori la pericole de neimaginat.

Sa vedem in continuare modul in care cei care au dorinta si mijloacele pentru a lupta impotriva unor astfel de dusmani ai crestinismului, ar trebui sa procedeze! Cand doresti sa faci un sacrificiu este bine sa te gandesti in mod serios la obiectivul pe care vrei sa-l realizezi, cantitatea de suferinta pe care tu si altii sunteti capabili de a o suporta. Dupa ce vei fi vatamat, va fi prea tarziu pentru regrete, in special atunci cand si altii, fara vreun un avertisment sau banuiala, vor fi si ei  vatamati.

Asa cum tatal meu a accentuat de multe ori, capul sarpelui trebuie  zdrobit nu sa-l gadilam pe burta. Crestinii trebuie sa atace capul raului. Dragostea de bani este radacina tuturor relelor. Motivul pentru care comunistii au vrut si au lucrat ca sa ne omoare, a fost descris de catre unul dintre ambasadorii comunisti romani intr-o discutie confidentiala: „Datorita  lui Wurmbrand, Romania a pierdut clauza de natiune favorizata cu Statele Unite, 8 ani la rand.”

In timp ce multe misiuni se  lupta cu multe feluri de rele prin programe de ajutor, nenumarate banci si oameni de afaceri sprijina raul in aceleasi locuri prin interesele lor financiare, afaceri ca de obicei (zi de zi), ca de exemplu in China Rosie, Vietnam, si toate tarile musulmane, etc. Cum poate un crestin sa fie cu constiinta impacata atunci cand se duc si lucreaza  sa ia un salariu in industria  petrolului din tarile musulmane acolo unde fratii lor crestini sunt mutilati si chiar omorati pentru credinta lor? Cum pot crestinii care in timp ce pretind ca ajuta crestinii persecutati din China, incurajeaza comertul cu chinezii comunisti?

Intregul rationament al liderilor care sunt la carma misiunilor crestine, cu privire la obiective si mijloace, trebuie  sa fie revizuite. Tot la fel trebuie revizuite si intentiile bune ale donatorilor care sa puna sub semnul intrebarii nu numai  integritatea bisericilor lor, acceptand de exemplu rele  cum ar fi homosexualitatea dar chiar si comertul cu inamicul.

Moise a intrat in Egipt, o tara din care el a fugit, ca sa ajunga fara compromisuri la Faraon cu scopul final de a solicita eliberarea poporului sau,  fara compromisuri. In contrast, in timpul comunismului in Romania, prea multi lideri religiosi din Occident din multe denominatiuni, au venit in Romania ca turisti, distractie, incercand sa atraga  liderii comunisti cu afaceri personale, etc, asa dupa cum este descris in multe din aceste documente.

Crestinii din Occident, nu numai ca sunt neconstienti de situatia fratilor lor din tarile comuniste si musulmane,  nu numai ca „dorm la volan” dar ceva si mai grav, ei dorm cu inamicul! Faca ca aceasta scriere sa-i trezeasca, si sa lupte impotriva celui mai subtil inamic, diavolul in toate formele lui!

As dori  sa pot pune aceasta scriere ca un post-scriptum in cartea de acum faimoasa a tatalui meu, Torturat pentru Christos, manuscriptul careia, dupa ce am iesit din Romania comunista, l-am scris de patru ori in anul 1966 la o masina de scris veche si greoaie, inainte ca sa apara in Limba Engleza si apoi sa fie tradusa si raspandita in 85 de limbi.

„Diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita”! (1 Petru 5:8). Va rog, dragii mei frati crestini, ca niciodata sa nu va subestimati inamicul!

Marturia lui Richard Wurmbrand dupa ce a fost lasat sa plece din Romania (doar in Engleza):

 

Documentarul realizat de Lucia Hossu Longin este ultimul video (jos) pe aceasta pagina.

Vizionati si cititi si urmatoarele postari:

 • Influenta lui Richard Wurmbrand asupra lui Iosif Ton

Un video predica -Richard Wurmbrand in limba Germana (48 de minute)

E posibil ca acesta sa fie primul documentar realizat de un Pastor Luteran American care l-a ajutat pe Richard si Sabina Wurmbrand sa emigreze in SUA.

In continuare, vizionati urmatorul documentar care a fost  transmis pentru prima data  in ziua de 23 mai 2006, orele 23.00, pe postul national de televiziune, TVR 1,  documentarul despre viata si lucrarea pastorului Richard Wurmbrand in cadrul “Memorialului Durerii”, realizat de catre distinsa doamna Lucia Hosu Longin.

PREDICI Video:

Pastor Richard Wurmbrand (March 24, 1909 – February 17, 2001)
Sabina (Oster) Wurmbrand (July 10, 1913 – August 11, 2000)

Many people called him the „Voice of the Underground Church” and others referred to him as the „Iron Curtain St. Paul.” This humble man who began the ministry of The Voice of the Martyrs was the Rev. Richard Wurmbrand. Richard’s life was a partnership with the equally amazing Sabina, whom he married on October 26, 1936.

Richard Wurmbrand was born the youngest of four boys in a Jewish family on March 24, 1909, in Bucharest, Romania. Gifted intellectually and fluent in nine languages, Richard was active in leftist politics and worked as a stockbroker.

After their marriage, Richard and Sabina were converted to Christ in 1938, chiefly because of the influence of a German carpenter, Christian Wölfkes. They joined the Anglican Mission to the Jews in Bucharest. Richard was ordained, first as an Anglican, and then after World War II as a Lutheran minister.

During World War II, Richard and Sabina saw an opportunity for evangelism among the occupying German forces. They preached in the bomb shelters and rescued Jewish children out of the ghettos. Richard and Sabina were repeatedly arrested and beaten and, at least once, nearly executed. Sabina lost her Jewish family in Nazi concentration camps.

In 1945 Romanian Communists seized power and a million „invited” Russian troops poured into the country. Pastor Wurmbrand ministered to his oppressed countrymen and engaged in bold evangelism to the Russian soldiers.

That same year, Richard and Sabina Wurmbrand attended the Congress of Cults organized by the Romanian Communist government. Many religious leaders came forward to praise Communism and to swear loyalty to the new regime. Sabina said, „Richard, stand up and wash away this shame from the face of Christ.” Richard warned, „If I do so, you’ll lose your husband.”

„I don’t wish to have a coward as a husband,” she replied. Thus Richard declared to the 4,000 delegates, whose speeches were broadcast to the whole nation, that their duty is to glorify God and Christ alone.

Between 1945 and 1947, Richard distributed 1 million Gospels to Russian troops, often disguising the books as Communist propaganda. Richard also smuggled Gospels into Russia. On December 30, 1947, the People’s Republic of Romania was proclaimed.

Richard Wurmbrand kidnapped
On February 29, 1948, the secret police arrested Richard while on his way to church and took him to their headquarters. He was locked in a solitary cell and labeled ‘Prisoner Number 1.’

In 1950, his wife Sabina was also imprisoned. She was forced to serve as a laborer on the Danube Canal project, leaving their nine-year-old son, Mihai, alone and homeless. Following her release in 1953, the Romanian authorities informed her that Richard had died in prison.

A Christian doctor masquerading as a Communist Party member discovered Richard alive in prison. In a general amnesty, Richard was released in 1956 after serving eight-and-a-half years in prison. He was warned never to preach again. While in prison, he went through horrific tortures at the hands of the brutal secret police. Despite the treatments and the warnings he received from his persecutors, Richard resumed his work with the „underground” churches after his release.

He was re-arrested in 1959 through the conspiracy of an associate, and sentenced to 25 years. He was accused of preaching ideas contrary to Communist doctrine. Due to increased political pressure from Western countries, Richard was granted another amnesty and released in 1964.

In December 1965, the Norwegian Mission to the Jews and the Hebrew Christian Alliance paid $10,000 in ransom to the Communist government to allow the Wurmbrand family to leave Romania. Reluctant to leave his homeland, Richard was convinced by other underground church leaders to leave and become a „voice” to the world for the underground church. Richard, Sabina, and their son Mihai left Romania for Norway and then traveled on to England.

The birth of a unique ministry
Richard began his ministry of being a voice for persecuted Christians in England with Rev. Stuart Harris, where he also wrote his testimony of persecution, Tortured for Christ. Later, Richard moved on to the United States, and in 1966 he appeared before a U.S. Senate Internal Security Subcommittee, where he stripped to the waist and revealed 18 deep torture wounds on his body. His story spread rapidly, leading to more and more speaking engagements.

In 1967, the Wurmbrands officially began a ministry committed to serving the persecuted church, called Jesus to the Communist World (later renamed The Voice of the Martyrs). In the same year, Richard released his book, Tortured for Christ.

In October, 1967, the first monthly issue of The Voice of the Martyrs newsletter was published in the U.S. By the mid-1980s his work was established in 80 restricted nations with offices in 30 countries around the world.

In 1990, after the fall of Nicolae Ceausescu in December 1989, Richard and Sabina returned to Romania after 25 years in exile and were warmly received. A printing facility and bookstore were opened in Bucharest, and the officials of the city offered to store Christian books in a room below the palace of Ceausescu, the very site where Richard had been held in solitary confinement.

Richard retired from the day-to-day work of The Voice of the Martyrs in 1992, but he continued as a consultant and member of the board of directors, maintaining a keen interest in the work until his death in 2001.

During his ministry, Richard wrote 18 books in English and others in Romanian, some of which have been translated into 38 different languages. His most well-known book is Tortured for Christ. He received numerous honors and citations during his lifetime for his work and ministry.

Richard is remembered with great affection as an outstanding man of God, passionate for the cause of Christ, powerful in evangelism, and persevering in suffering for the sake of the Jesus he loved. Sabina, who passed away August 11, 2000, is remembered as a woman of great integrity, a student of the Scriptures, a mighty faith warrior and a true help mate to her husband.

Keys- http://persecution.tv/video?task=videodirectlink&id=807 (Videos)

http://cristianet.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=26 (Real audio)

http://www.youtube.com/user/Iedidia1/videos?query=wurmbrand (Videos)

 1. Thumbnail33:28

  Sabina Wurmbrand – La Pasti in Anul 2000

 2. Thumbnail8:53

  Sabina Wurmbrand – Interviu anul 2000 Harul si Adevarul

 3. Thumbnail41:55

  Richard Wurmbrand – Pregateste-te de intalnire

 4. Thumbnail59:55

  Richard Wurmbrand – Pastorul

 5. Thumbnail47:23

  Richard Wurmbrand – Nimic nu se schimba

 6. Thumbnail44:56

  Richard Wurmbrand – Memorialul durerii – Cine a fost Richard.Wurmbrand ep 24

 7. Thumbnail29:59

  Richard Wurmbrand – Iubire Iertare – Ioan 6 cu 47-56

 8. Thumbnail56:10

  Richard Wurmbrand – Film Liviu Mocan Fundatia El – Realizator Cristian Dor de cer-Integral

 9. Thumbnail23:10

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 7Mantuirea pentru toti oamenii partea 7 din 7

 10. Thumbnail23:42

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 6Mantuirea pentru toti oamenii partea 6 din 7

 11. Thumbnail23:33

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 5Valoarea suferintei partea 5 din 7

 12. Thumbnail21:14

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 4Ce putem lua cu noi partea 4 din 7

 13. Thumbnail23:55

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 3Ce putem lua cu noi partea 3 din 7

 14. Thumbnail21:13

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 1Ca un stejar partea 1 din 7

 15. Thumbnail20:56

  Richard Wurmbrand – Ferestre spre cer – 2Domnul pacii sa fie cu toti partea 2 din 7

 16. Thumbnail1:00:32

  Richard Wurmbrand – Calea Adevarul si Viata 221 – partea 2 din 2

 17. Thumbnail1:01:03

  Richard Wurmbrand – Calea Adevarul si Viata 220 – partea 1 din 2

 18. Thumbnail29:33

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 7 Ferestre spre cer – Mantuirea pentru toti oamenii 7 din 7

 19. Thumbnail30:03

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 6 Ferestre spre cer – Mantuirea pentru toti oamenii 6 din 7

 20. Thumbnail29:57

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 5 Ferestre spre cer – Valoarea_suferintei partea 5 din 7

 21. Thumbnail27:33

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 4 Ferestre spre cer – Ce putem lua cu noi partea 4 din 7

 22. Thumbnail30:19

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 3 Ferestre spre cer – Ce putem lua cu noi partea 3 din 7

 23. Thumbnail27:17

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 2 Ferestre spre cer – Domnul pacii sa fie cu toti 2 din 7

 24. Thumbnail27:35

  Richard Wurmbrand – Cu introducere 1 Ferestre spre cer – Ca un stejar partea 1 din 7

 25. Thumbnail47:27

  Richard Wurmbrand – Cu introducere Ferestre spre cer – Nebunia dragostei – partea 1 si 2

 26. Thumbnail59:26

  Richard Wurmbrand – Copii ai lui Dumnezeu

 27. Thumbnail29:57

  Richard Wurmbrand – Comemorare 2003&2004

 28. Thumbnail46:17

  Richard Wurmbrand – Bolnav de dragoste

 29. Thumbnail4:58

  Richard Wurmbrand – Binecuvantare prin suferinta 

 30. Thumbnail4:43

  Richard Wurmbrand – 2009 Anul Richard Wurmbrand

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: