Vladimir Pustan – De-a Valma – Nu stiu destul ca sa ma mantuiesc

sursa pozei ciresarii.ro

Vladimir Pustan 12:25:2011

De-a Valma, o emisiune cu Vladimir Pustan: Exista o formula magica a celor care vor sa se dezvinovateasca si sa nu isi mantuiasca sufletele: „Nu stiu destul.”

„Nu stiu destul ca sa pot sa am mantuire. Trebuie sa cunosc, dar nu pot sa cunosc. Imi trebuie mai multe predici. sa citesc mai mult. Ar trebui sa ne aducem aminte, sa facem recurs la sfanta scriptura.

  • Oare cate predici au ascultat Ninivenii? Una. O singura predica scurta, nespusa in dragoste, de la un om care nu-i iubea. In cuvinte putine a spus-o (Iona) si avea de a face cu Apocalipsa. O singura predica. 
  • Cate predici a ascultat famenul etiopian? Una singura de la un om care-l iubea, intr-un loc neadecvat- intr-o caruta, un car.  A ascultat o singura predica si imediat dupa ce a ascultat predica s-a si botezat.
  • Cate predici a ascultat temnicerul? O singura predica spusa de Pavel, un intemnitat pe care seara l-au batut. Probabil ca a participat si el la bataia aceea. Si la miezul noptii, omul acesta, dupa ce a cantat cateva cantari, a venit sa predice unui temnicer inspaimantat pentru ca vazuse cum au cazut zidurile inchisorii. Lauda intotdeauna face ca sa pice toate zidurile din jurul nostru cu care Satana ne inconjoara. (Temnicerul) a ascultat o singura predica si a fost mantuit si a fost botezat el si casa lui.
  • Cate predici a ascultat Corneliu? Una singura de la Petru. Petru s-a dus cam fara chef de viata la Corneliu, trimis de Dumnezeu in urma unei vedenii ciudate in care i-a spus Dumnezeu sa manance si carne de porc. Si, Petru s-a dus acolo fara chef omiletic si a tinut o singura predica si Corneliu a fost mantuit, el si casa lui.

Sunt multi care nu stiu destul. Sunt pline bisericile noastre de ei. Ignoranti. Dar nu putem sa invocam vina aceasta in nesfarsit. Am ascultat sute de predici si mai spunem ca nu stim destul. Avem carti, CD-uri, DVD-uri, cunoastem, stim citi, auzim bine. Nu stim destul, niciodata nu vom sti destul.

Stim destul si suficient atat sa spunem cum a spus orbul vindecat de Domnul Isus. Cand l-au intrebat sa spuna fundamentele teologice ale vindecarii sale, ale credintei sale, nu stia sa spuna multa teologie. Dar a spus: Atat stiu. Nu stiu daca omul acela a fost trimis de Tatal pe pamant, sau cand a venit El (daca) a venit cu mandat special. Nu cunosc prea multe despre nasterea Lui din fecioara. N-am apucat sa stau de vorba cu El despre clasificarea ingerilor, despre pacatele de moarte, despre umanitate. N-am apucat sa stau cu El de vorba despre pacatul original. Dar eu una stiu: Am fost orb si acuma vad. Nu cunosc unele lucruri, dar stiu unele lucruri esentiale: Am fost orb si acuma vad. Si vazand toate aceste lucruri, m-am intors la El. Si vazand lucrul acesta mi-am dat seama ca  trebuie sa-i dau slava pentru ca am fost orb si acuma vad. Asta-i tot ce pot sa spun. Eu nu stiu mult.”

Ei bine, cat stiti trebuie sa aplicati. Stim destul ca sa putem sa ajungem si in rai, stim destul ca sa putem sa ajungem si in iad. Deci, important este nu sa acumulam cunostinte peste cunostinte. Ci cunostintele care le avem sa le punem in practica si apoi, dupa ce le-am pus pe acestea in practica putem sa acumulam si alte cunostinte. Cel ce stie mult are si dureri. Dar, obisnuiti-va si cu durerea asta, e o durere frumoasa aceea a cunostintei, pentru caci care nu stie nimic nu are nici un fel de durere. Ar trebui sa invatam sa stim destul si nu ne mai putem ascunde dupa deget. Ar trebui sa punem in practica ceea ce stim. In practica de fiecare zi.

uploaded by james777marian

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: