Nelu Brie la Conferinţa Tineretului – “Bătalia pentru integritate” Biserica Elim Timisoara 22 Decembrie 2012

Alte mesaje pentru tineri de Nelu Brie:

sau vezi PAGINA Nelu Brie PREDICI aici

Multumesc sorei Bibi Danaila pt. atentionarea acestui eveniment.

“Bătalia pentru integritate”

pastor nelu brie00-00 Cantari cu Alin si Emima Timofte si tinerii Bisericii Elim

52:40 Introducere despre Conferinta: O dorinta sa intelegem inca odata, mai bine, cum ar trebui sa traim ca niste crestini integri, niste tineri care traiesc cu cinste si cu demnitate numele si statutul pe care l-am primit din partea lui Dumnezeu.

SESIUNEA 1

Elim Timisoara Conferinta Tineretului56:15 SESIUNEA 1: Pastorul Nelu Brie vorbeste despre Batalia pentru integritatea mintii – „pentru ca la urma urmei, totul porneste de la modul in care gandim. Gandirea noastra determina conduita noastra si caracterul nostru. Va aprofunda, in mod particular, efectele televiziunii, ale internetului si ale jocurilor video asupra mintii, asupra felului in care functioneaza mintea. Vrem sa aprofundam acest mecanism foarte complex, efectele pe care televiziunea le are asupra mintii.

 • Dintre toate crizele pomenite, una dintre cele mai mari, dar mai putin pomenita este criza de integritate. Oamenii si-au pierdut integritatea. Sau pretuiesc foarte putin integritatea. Ca tineri crestini, sub nici o forma nu trebuie sa fim neglijenti, cand este vorba de integritatea noastra, de profilul nostru moral, de profilul nostru spiritual.  
 • Ceva s-a intamplat in lume, in societate – se poate observa o abandonare a standardelor de morala crestina. O desensibilizare la valorile traditionale.
 • Unul dintre factorii fundamentali care imping spre rau lucrurile este fenomenul televizualului- cu cele trei directii prin care se exprima: televiziune, internet, joc video. Comunicarea prin imagini.

02:17:54 se termina sesiunea 1 – apoi video merge in timp ce au o pauza de 40 de minute (cu colinde si cantari)

SESIUNEA 2

Adevaruri de baza despre chemarea noastra la sfintire

03:19:00 SESIUNEA 2: Pastorul Nelu Brie vorbeste despre Batalia pentru sfintire – fr. Brie vorbeste „despre standardele crestine, referitoare la integritate. 1 Petru 1:15-16 „Dupa cum cel ce v-a chemat este sfant, fi-ti si voi sfinti in toata purtarea voastra. Caci este scris, „Fi-ti sfinti, ca Eu sunt sfant.”

Dumnezeu este sfant si voia Lui este ca si noi sa fim sfinti. Dumnezeu nu face exceptie de la standardele Sale, tratand preferential pe unii. Daca face vreo exceptie, exceptia este din pricina harului Sau, a milei Sale fata de noi, dar nu din alte considerente. Vestea trista este ca aceasta mila nu tine vesnic. Ea tine doar pana avem viata.  si la unii chiar si mai putin. Socoteli mari pe mila lui Dumnezeu, pe toleranta Sa sa nu va faceti, ca nu stiti cand vine sfarsitul lumii Din alta perspectiva, lucrurile vazut, Dumnezeu cere de la noi desavarsire.

Ce e sfintirea? Prin sfintire inteleg- actul de separare, de viata veche si de lumea veche si de intoarcere cu inima spre Dumnezeu si de lipire in Hristos de Dumnezeu. Sfintirea comporta doua segmente diferite. Este un aspect pozitional in sfintire. Aspectul pozitional are de a face cu separarea noastra de lume, daruirea pentru Dumnezeu, rezervarea pentru Dumnezeu, punerea deoparte pentru Dumnezeu. E ca atunci cand doi tineri se logodesc. S-au separat si s-au pus de o parte unul pentru celalalt. Pe ei ii leaga un legamant. Sfintirea pozitionala implica o separare de tot ce e rau si e lumesc si lipire fata de Domnul nostru Isus.

Sfintirea – componenta practica

In sfintire exista si o componenta practica. Aceasta componenta practica are de a face cu caracterul nostru, cu morala. Componenta practica are in cuprinsul ei doua elemente:

 1. Elementul negativ. Aici sunt avuta in vedere lucrurile pe care nu le vei mai face. Acela care este pus deoparte pentru Dumnezeu nu va mai pacatui. S-a separat de pacat.
 2. Componenta pozitiva. Va trai ca Domnul Isus.

Sfintire inseamna sa iesi din lume, sa te promiti, sa te fagaduiesti cu legamant ca apartii lui Dumnezeu. Sa renunti la viata veche si sa te separi. Si apoi, sa traiesti o viata noua in Hristos. Asta-i sfintirea. Nu-i usoara, dar nu este nici imposibila. Daca cineva spune ca nu poti fi sfant, asta este o lipsa de pretuire a lucrarii Duhului. Duhul Sfant ne-a fost dat ca sa putem. Nu putem pentru ca nu vrem. Si nu vrem pentru ca iubim pacatul. Sfintirea este standardul lui Dumnezeu.

Patru adevaruri despre sfintire:

1. Trairea in sfintrie nu este facultativa

Pentru un crestin, trairea in sfintire nu este facultativa. Trairea in sfintire este porunca lui Dumnezeu. Sfintirea nu este optionala. Dumnezeu ne porunceste sa fim sfinti. Chemarea Lui la sfintire este o norma.

2. Sfintenia este emblema bisericii lui Dumnezeu

Pe blazonul bisericii este scris sfintire. „Podoaba casei Tale pentru cat vor tine veacurile este sfintirea.” Ceea ce recomanda, ceea ce reprezinta biserica  este sfintirea. Noi cautam multe lucruri sa facem si care sa ne reprezinte, dar, ceea ce recomanda biserica este trairea in sfintenie. Cand Dumnezeu se uita peste adunarile Lui…. daca vede activitatea religioasa fara sfintenie, ii este scarba de ce vede.

3. Soarta bisericii depinde de ceea ce va face biserica cu sfintirea. Bag de seama cum lucrurile incep sa ne scape printre degete la toate nivelele. Dumnezeu ne cere sa traim in sfintire.

4. Alternativa la sfintire, dupa invatatura scripturii este pierzarea. Eu nu gasesc alta alternativa. Isus a vorbit ucenicilor, cand a vorbit de calea larga si de calea ingusta. Sfarsitul e pierzarea. Zice apostolul: „Urmariti pacea si sfintirea, fara care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu„. Iar in Romani 8 scrie: „Daca traiti dupa indemnurile firii pamantesti, veti muri. Dar, daca prin Duhul faceti sa moara faptele trupului, veti trai„. Se refera la moartea spirituala, la pierderea vesnica, la pierderea sufletului si a mantuirii.

…aveti in voi o fire pamanteasca, fara putinta de vindecare- pacatul. Firea pamanteasca nu poate fi rascumparata. Ea  trebuie sa moara, sa fie pierduta. Dar, aceasta fire pamanteasca este aliata cu daivolul impotriva sufletului tau. Firea asta pamanteasca gaseste satisfactie in pacat si natura ei este de asa fel incat iubeste ce este pacat. Si pentru ca exista aceasta primejdie, Pavel spune: Daca traiti dupa sfaturile firii pamantesti, o sa muriti. Dar, daca prin Duhul veti face sa moara faptele trupului, veti trai.

E vorba despre batalia despre sfintire. Aveti grija ca Dumnezeu v-a dat o puritate si o frumusete pe care n-are nimeni voie sa v-o ia. Sa nu faceti din ea priveliste pentru duhuri blestemate. Moda o fac cei tari, cei slabi se conformeaza. Tu cum esti?

Vezi aici toata conferinta sau vezi mai jos doar sesiunile I & II

CANTARI din program: Alin & Emima Timofte cu Theo Pascalau si tinerii bis Elim de la minutul 00:00 – 52:00  si de la minutul 03:00:20 (inca 10 minute)

 • 00:00 In Mana Ta,
 • 03:24  Vreau sa ma inchin doar Tie,
 • 07:50 Daca traim cu Domnul traim
 • 11:35 Emima Timofte – Tu esti Creatorul universului intreg
 • 21:45 Inima mea tanjeste dupa curtile Tale
 • 26:03 Aceasta mi-e dorinta
 • 35:00 Acum e timpul pentru o ungere noua
 • 38:49 Dumnezeu e taria mea
 • 45:44 Nimeni nu e ca El, marele Dumnezeu
 • 49:30 Tu ai venit pe pamant

~~~~ Cantari din sesiunea 2

 • 03:00:20 Voi inalta numele Tau
 • 03:04:10 Fi binecuvantat
 • 03:08:40 Haideti cu toti azi spre cer sa privim (Vine Domnul)
 • 03:08:45 Ce mare esti

Sesiunea I-a Nelu Brie

Batalia pentru integritate – Efectele Televizualului

Sesiunea II-a Nelu Brie

Batalia pentru sfintire

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: