Florin Ianovici – Ce invatam din lucrarea ingerilor cu Iosif si Maria?

Vezi PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Sursa pozei Sîrbu Cristian

Ianovici Sirbu Cristian

Predica din 21 Decembrie 2012 la Biserica Efraim inclusiv la minutul 35 recita o poezie compusa de sotia sa Mina.

Ce invatam de la ingeri:

1) Maturitatea nu ti-o dau anii, ci credinta. Maturitatea este sa inteleg si sa intelegi ca nu suntem decat o mana de tarana. Cel care stapaneste inimile noastre si are control asupra tuturor lucrurilor este Dumnezeu din cer. Sa nu ne inselam singuri, pentru ca orice dar bun si desavarsit vine de la Dumnezeu, de la Tatal luminilor. Biblia spune ca semnul maturitatii este sa te tulburi atunci cand cineva te lauda (ca in cazul Mariei cand i-a spus ingerul: Plecaciune tie…). Cel care este in noi este totul. Traim prin bunavointa lui Dumnezeu….

Un om care se roaga devine din ce in ce mai stapan pe sine. Un om care sta de vorba zi de zi cu Dumnezeu, nu-l va lua viata pe neasteptate. Un om care sta si asculta glasul Tatalui cresc nu va tremura la auzul vestilor care se aduc din stanga si din dreapta. Un om care citeste scriptura are o dreapta masura interioara pentru ca in el locuieste Cuvantul lui Dumnezeu si Cuvantul lui Dumnezeu nu-l va lasa neroditor.

Maturitatea inseamna sa tacem si sa facem. In cantarea Mariei (magnificatum) sunt 14  profetii din Vechiul Testament pe care indirect sau direct, aceasta copila de 14 ani le citeaza. Intr-un cantec care n-are mai mult de jumate de pagina, 14 profetii nou testamentale ea le stie. De ce? Pentru ca era plina de cuvantul lui Dumnezeu. Intreaba-te in aceasta seara, tu, cel ce ai parul alb, tu, cel ce ai imbatranit cu un an, „Esti mai matur decat ai fost anul trecut?” Daca esti mai matur decat ai fost anul trecut, atunci ar trebui sa stii, dincolo de toate, ca nimic bun nu locuieste in tine, sau in mine. Si daca s-a intamplat ceva bun in anul acesta, lui Dumnezeu din cer este meritul.

angel with trumpet2) Planul tau omenesc, cat de bun ar fi, nu-i suficient. Cand Iosif se pregatea sa o lase pe Maria, a zis Dumnezeu, „Ce vrei sa faci Iosife?  „Un sacrificiu, si o las sa mearga,” zice el. Vroia sa faca un sacrificiu, dar Dumnezeu i-a spus ca sacrificiul lui nu e destul. Ci sacrificul lui va fi acela de a creste pe Isus. Acela-i va fi adevaratul sacrificiu.

Avem nevoie pe pamantul acesta de lumina de la Dumnezeu ( ca si Iosif despre zamislirea lui Isus prin Duhul Sfant). Planul nostru omenesc poate fi bun, dar planul lui Dumnezeu este Dumnezeiesc si intotdeauna va trebui sa il alegem. Si planul Dumnezeiesc inseamna ca Dumnezeu uneori iti face un dar care este uneori dureros. Stiti care este darul dureros al lui Dumnezeu? Adevarul.

3) Dumnezeu are un ceas si un timp. Trebuie sa facem o distinctie in viata ( o a treia lucrare a ingerilor). Elisabeta a avut o nastere deosebita. S-a nascut intr-o familie de preoti. Zaharia era tot preot. Spune Biblia ca erau neprihaniti si fara de pata, pentru ca implineau toate poruncile lui Dumnezeu. Deci, intr-o vreme a unui imparat nebun, cine mai poate sa fie sfant in ziua de astazi? Stati linistiti ca are Dumnezeu oameni sfinti. Intr-o vreme a unui Irod nebun si intr-o vreme a unei dominatii straine, si intr-o vreme in care nu se mai citea vremea si intr-o vreme in care ingerii nu mai zburau  pentru ca acolo unde nu e rugaciune, cerul se face de piatra. In vremea aceia, spune Biblia, ca doi oameni s-au g=hotarat sa fie sfinti si curati. Au zis: Eu vreau sa Il iubesc pe Dumnezeu, tu vrei sa Il iubesti pe Dumnezeu (reteta perfecta al casatoriei)- Da-ne Doamne un copil. Tot s-au rugat, dar Dumnezeu a tacut. Au postit, au dus jertfe, dar Dumnezeu a tacut. Si Elisabeta si Zaharia au imbatranit si speranta de a mai avea un copil a fost zero. Si i-a venit randul lui Zaharia sa slujeasca la templu.

Ce fel de credinta am avea noi la primul refuz de la Dumnezeu? Zaharia nu l-a refuzat si a intrat la templu sa slujeasca. Cand i-a zis arhanghelul ca a venit vremea ca Dumnezeu sa ii dea un copil, i-a fost greu sa creada.

Dar, Dumnezeu are un ceas si un timp. Numele lui Zahaia si al Elisabetei este consemnat pentru ca in casa lor s-a nascut Ioan, al carui renume era sa fie Botezatorul. Ei au fost cunoscuti prin cel ce s-a nascut. Eu spun asa in seara asta, „Mai bine mai tarziu, dar de la Dumnezeu, decat mai devreme si de la om”. Mai bine Dumnezeu sa lucreze la timpul Lui. Fetelor: Casatoritiva in Domnul. Baieti: Casatoriti-va in Domnul. Mau auzi, cel care esti sarac si vrei sa te imbogatesti peste noapte: Asteapta painea lui Dumnezeu, nu lua cu mana ta, ca e amara la urma. Sa asteptam vremea lui Dumnezeu, ca asta ne invata arhanghelul: Toate la timpul lor.

angels-anouncing-the-birth-of-christ-to-the-shepherds

4) Bogatia nu este ce tii in mana, ci este ceea ce tii in inima. Dumnezeu a trimis cetele de ingeri la pastorii care suflau in maini de frig ce era in acel camp din Israel. Dumnezeu ma invata in seara aceasta urmatorul lucru. Eu zic: Doamne vino la mine. „Nu pot,” zice El, „E inghesuita viata ta; esti cam ingramadit prietene”. Intre 3 telecomenzi, 2 jocuri, 5 facturi si mii de planuri facute. Nu mai pot sa cobor, pentru ca uitandu-ma la viata ta ma doare capul.

Toata viata ti-o petreci intre planificari si planificari. Am ajuns sa ne planificam lucrurile din 5 in 5 minute. Si Dumnezeu nu mai are loc de nimic in viata noastra. Oameni buni, va spun un lucru: Aerisiti-va vietile ca sa poata sa coboare ingerii lui Dumnezeu. Dati-i lui Dumnezeu spatii largi din viata voastra. Lasati la o parte lucrurile care nu va aduc nici un beneficiu. Va spun un lucru: Vi se pare ca sunteti ocupati, pentru ca ne-au inundat nimicurile. UItati-va la viata noastra, de ce nu avem timp. Va spun eu de nu avem timp. Ca ne ocupam cu taiatul frunzei la caini si facem o multime de lucruri neinsemnate. Sa n-ai tu timp sa te rogi? Indraznesti tu sa spui, pe pamantul acesta, pe care bantuie atatea, ca n-ai timp sa te rogi? Indraznesti tu sa spui ca n-ai timp sa citesti scriptura? Pai, daca n-ai timp de Biblie, daca n-ai timp sa stai de vorba cu ai tai din casa, tu de fapt, te indeletnicesti cu nimic. Da-i lui Dumnezeu spatiile largi. Creeaza spatii largi: Vino Doamne si coboara cu oastea ingereasca.

S-au coborat ingerii. S-au uitat la pastorii aceia. Cate predici au auzit pastorii aceia pana atunci. Dar au auzit ingerii zicand: S-a nascut Mantuitorul Isus. Astazi in cetatea lui David vi s-a nascut un Mantuitor. Mergeti si-L veti gasi. E acolo in iesle. La care pastorii- drepti- si au plecat dupa El. O predica si s-au pocait. S-au dus sa faca voia lui Dumnezeu. Noi avem mii de predici, dar, intreaba-te: Cu cat te-ai pocait (ascultandu-le)? S-ar putea sa ascultam predicile cum ascultam poeziile; sa nu ne foloseasca la nimic.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: