Lazar Gog – Intrand in Viitor

Rev. Dr. Lazar Gog 2

Vezi aiciPerspectiva Profetica pentru 2013 – Ghicitoarea lui Samson – Cred ca Dumnezeu mi-a dat o descoperire, potrivit carei vom vedea ca anul acesta poate sa fie o parte din aceasta ghicitoare 

Daca vrei sa intri in viitor in anul acesta,

pentru casa ta, pentru viata ta:

1. Intrarea ta trebuie sa fie dupa planul lui Dumnezeu Iosua 1:1-2

 Dumnezeu spune ca atunci cand intri in viitor, si vrei sa intri in binecuvantare si intrand in necunoscut, totusi sa beneficiezi de indurarile lui Dumnezeu si sa ai experienta cu Dumnezeu trebuie sa vezi ca

 • (A) Dumnezeu are cu tine un plan realistic. (Iosua 1:1-2a) Dumnezeu nu este un irealist, un nerealist. Daca iti spune sa pasesti cu credinta in viitor, nu-ti spune in felul urmator: Vei calca pe roze, pe trandafiri, pe miros de eternitate si toate o sa fie bune. Nu. Dumnezeu iti spune: Fi realist. In pasaj, Moise a murit. Poate (tie) ti-a murit sotul/sotia si te intrebi: Ce voi face? Poate ai pierdut bani si ten-ntrebi: Ce voi face? Poate raportul medical nu e bun si te-ntrebi: Ce voi face? Poate copilul/copiii ti-au devenit vagabonzi: Ce vei face? Dumnezeu iti spune: In primul rand trebuie sa fi realist.  Economic – e sumbru. Sociologic – tara asta este pe drumul ruinei. Lumea noastra este inclinata in jos. Nu merge bine, merge in jos. Tehnologic avem probleme. Daca tehnologia ne foloseste pe noi si nu noi tehnologia, suntem pierduti. Daca, de exemplu, internetul il folosesti sa denigrezi pe cineva, sa-ti bati joc de cineva, ori sa aduci in casa ta murdariile pornografice, da-mi voie sa-ti spun: N-ai sa mergi departe, n-ai sa calci in viitor! Fi realist. Poti sa pasesti in viitor cu Dumnezeu, dar nu merge cum zice proverbul romanesc- cu capul in nori si cu picioarele sa nu atingi pamantul. Nu uita ca esti inca pe pamant. Uita-te la problemele care iti stau inainte, dar uitandu-te la ce ai sa intampini, nu-ti lua ochii de la Dumnezeu. Dumnezeu iti da planul acesta sa calci in viitor; dar calca cu realism. 
 • (B) Dumnezeu are pentru tine un plan rascumparator (Iosua 1:26) Suntem la mare incurcatura. Ce pot sa fac sa calc in anul acesta cu confidenta ca indurarile lui Dumnezeu vor veni peste mine? Dumnezeu spune: Dupa ce privesti cu realism lucrurile care se intampla, priveste planul Meu, ca el este rascumparator. Dumnezeu ii spune lui Iosua, in text, ca trebuie sa treaca Iordanul. Trebuie sa mori pentru sine si cand vei trece pe partea cealalta, traind pentru Dumnezeu si depinzand de Dumnezeu, Dumnezeu iti va apara toate lucrurile. In anul in care am intrat, in 2013, daca n-am trecut Iordanul, daca n-am murit fata de noi insine, asa cum spune Dumnezeu in Cuvantul Sau prin Isus Hristos: „Daca vrea cineva sa ma urmeze, sa se lepede de sine. Sa moara fata de sine, dar sa traiasca pentru Mine.” Atunci cand traiesti pentru Hristos si eul tau este mort-  cand eul meu este viu vad ispita, vad uriasi (ca si iscoadele), vad neputinta, vad cetati intarite. Dar, cand am murit fata de mine, am trecut prin Iordan si Dumnezeul meu si Isus Hristos este viu in vecii vecilor. Atunci problemele sunt rezolvate pentru ca nu sunt eu cel ce lupt, ci lupta Dumnezeu.

Dumnezeu ne ingaduie sa pasim noul an, sa pasim in viitor. Cum vom pasi in anul acesta? Cum vom pasi in viitor? Cu aceasta credinta in planul lui Dumnezeu. (19:00)

2. Vom intra in viitor cu promisiunea lui Dumnezeu Iosua 1:3

Promisiunile lui Dumnezeu, trebuie sa aibe pentru mine si pentru tine, in 2013 si tot timpul mai multe caracteristice. Aici sunt doar doua:

 • Ne putem increde in ele (in promisiuni). Priviti la Domnul. Domnul care a putut sa hraneasca 40 de ani, 3 milioane in pustiu, poate face acelasi lucru, sa ne hraneasca si pe noi? Domnul, care a aparat pe Israel 40 de ani in pustiu ne poate apara si pe noi? Domnul, care a zis: „Deschid marea in fata voastra si apoi il innec pe Faraon in ea, ne poate deschide si noua oportunitati si binecuvantari? Uitati-va la promisiunile Domnului. 
 • Promisiuni pe care ni le putem insusi (1:3). Insuseste-ti promisiunile lui Dumnezeu.

3. Vom intra in viitor cu puterea Lui Iosua 1:5

Fiecare din noi trebuie sa merge in viitor, in anul acesta cu puterea lui Dumnezeu.

 • Poti sa ai puterea Lui biruitoare. Isus Hristos a spus: Iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, si pana la sfarsitul veacului. Vom intampina tot felul de opozitii. Diavolul ne va pune tot felul de piedici. Dar, doua lucruri trebuie sa stim despre diavolul, ori cat ar fi el de puternic sau de istet: Mai puternic este, tot timpul, ceea ce este in noi, decat diavolul care este in lume. In al doilea rand: Armele cu care noi ne luptam, armele spirituale- rugaciunea, credinta, autoritatea in numele Domnului Isus Hristos. Si spune in 2 Corinteni 2:4 – Armele cu care luptam noi nu sunt arme de carne, sunt arme puternice, in stare sa surpe intariturile diavolului. De aceea, sa nu te sperie diavolul, chiar daca ai primit vestea asta care nu te scoate din impas. Dumnezeu are metode de lucru. In Apocalipsa spune ca Dumnezeu cel atotputernic domneste. Daca Dumnezeu ne-a spus in Romani 8:31 „Daca Domnul este pentru noi, cine poate fi impotriva ta, sau a mea?” Biruinta este a noastra. (28:00)
 • Poti sa ai puterea Lui continuu (Iosua 1:5b) Nu numai azi, si in viitorul apropiat, Dumnezeu iti promite ca biruinta va fi a ta, ci continuu, cat vei trai. Lucrul acesta imi da curaj. Nu ca nu m-am descurajat de multe ori, ca lucrator al Domnului, ca om al lui Dumnezeu- m-am descurajat de multe ori. Dar, m-a ridicat din nou fagaduinta lui Dumnezeu si mi-am adus aminte de Cuvantul Domnului pe care-l iubesc atata de mult: Ca Domnul ma iubeste continuu si puterea care o pune la dispozitia mea e o putere continua.

4. Vom intra in viitor cu prezenta lui Dumnezeu (Iosua 1:6-9)

Intram in viitor cu prezenta lui Dumnezeu, nu singuri si aici este cheia. Dumnezeu iti da o sabie- sabia Cuvantului. Daca iei aceasta sabie, poate sa fie cetatea cat de intarita, poate sa fie uriasi cat de mari or fi ei. Te duci cu aceasta arma care ti-o da El si care acceseaza prezenta Lui. Nimeni nu iti sta impotriva.

 1. Indrageste cartea aceasta – Biblia. (Iosua 1:8a) Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta. Indrageste-o. Cand vrei sa vezi orice, citeste in cartea aceasta pentru ca daca este arma pe pamant care poate sa stea in fata Cuvantului lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu nu mai este Dumnezeu. Dar, poporul Domnului s-a obosit de cartea lui Dumnezeu, s-a obosit de cuvantul lui Dumnezeu. Haidem sa indragim acest cuvant, pentru ca acest cuvant are putere. Acest Cuvant a creat universul. Acest Cuvant te-a facut pe tine. Acest Cuvant cheama nimicul si nimicul Il asculta. Acest Cuvant in criza te intelepteste. Acest Cuvant il pune pe cel rau pe fuga. Este suficient diavolul, cu toate mascariile lui si maimutariile lui sa vina impotriva ta si impotriva mea; i-a spune-i: Ia mai citeste, si sa-l vezi cum cade neputincios. Dar, indragosteste-te de carte. 
 2. Invata cartea aceasta – Biblia. (Iosua 1:8b) Cugeta asupra ei zi si noapte. Cand cugeti asupra acestei carti este Cuvantul lui Dumnezeu, care este similar cu natura lui Dumnezeu. Ce-ai gasit scris? Ca puterea lui Dumnezeu sta scrisa in Cuvant. El porunceste  si se face. Porunceste si ia fiinta. Moise, Iosua, Lazare, oricine ai fi tu, cand de aici incolo ai fi in incurcatura, mediteaza la Cuvantul lui Dumnezeu. Si vei vedea ca se va intampla cu mine si cu tine, ceea ce spune Psalmul 119:105  ca in sfarsit, Cuvantul Domnului sa faca sens si Cuvantul lui Dumnezeu sa fie puterea care sa te scoata din incurcatura. „Cuvantul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea.” Poti sa-ti pierzi toata speranta. Cand vine Cuvantul Domnului, te lumineaza.
 3. Insuseste-ti cartea – Biblia. (Iosua 1:8f) „Cautand sa faci tot ce este scris in ea, caci atunci vei izbandi in toate lucrurile tale si vei lucra cu intelepciune.” Intelegi tu de ce pagubesti mult? Intelegi tu de ce dai inapoi mult, de ce ai fost amarat de multe ori? Intelegi tu de ce te-a trantit cel rau de multe ori, cand a venit in fata ta si te-a speriat cu demonstratiile lui? Sunt numai desene animate ce face pentru ca, adu-ti aminte ce s-a intamplat in Coloseni 2:15 despre Isus Hristos: „A dezbracat domniile si stapanirile, si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor la cruce.”  Domniile si stapanirile se refera la domnia demonica. A facut spectacol Domnul Isus Hristos. Diavolul este infrant. Este biruit. Este nimicit. Cel ce te are in mana este Fiul lui Dumnezeu, care a dezbracat domniile si stapanirile, si el nu mai are puterea asupra ta. Ca vrea sa-ti faca ceva, trebuie sa-si ceara permisiune. Insuseste-ti cartea si daca ti-o insusesti, izbutesti in toate.

In aceasta seara, vreau sa iti spn urmatoarele lucruri. Asculta bine. Dumnezeu ne-a ingaduit si ne ingaduie sa pasim in viitor. Nu cum vrem nou. Cu planul lui Dumnezeu, Dumnezeu spune paseste realistic. S-ar putea sa intampini lucruri care sa te dea inapoi. Dar. aminteste-ti de planul Meu rascumparator. Mori fata de tine si lasa-Ma sa traiesc Eu in tine.

In viitor nu mergem singuri. Hristos este cu noi. El este in noi. Fagaduintele Lui sunt pentru noi. Puterea Lui este pentru noi si prezenta Lui este cu noi, este o prezenta acesata prin Cuvantul Lui.

Un comentariu (+add yours?)

 1. Puiu
  ian. 11, 2013 @ 15:59:12

  Frumoasa predica ca de altfel toate predicile fratelui Lazar ,el si cu L.Mitoi sint minunati in predicarea cuvintului sfint Domnul sa va binecuvinteze cu viata lunga ,dumneavoastra si intreaga biserica din Anaheim

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: