Vladimir Pustan – Un drum mai bun in 2013

Poza http://www.ciresarii.ro
Vladimir Pustan Ciresarii 12:2011Text Geneza 45:16 

Dupa 23 de ani dupa ce Iosif ajunse-se ministru in cel mai mare imperiu care exista atunci pe harta lumii, Egiptul, imperiul care stapanea si graul pentru ca era o seceta si o foame si doar Egiptul mai avea grane, datorita ceea ce ii spuse-se Dumnezeu lui Iosif. Lau un moment dat Iosif se face cunoscut fratilor sai, se descopera in toata maiestatea lui, ca prim ministru. Sa stiti ca aceasta descoperire in fata fratilor lui, care l-au vandut in urma cu 23 de ani, aceasta descoperire seamana foarte tare cu descoperirea pe care Isus Hristos o face in fata poporului Sau Israel, la sfarsitul acestei lumi, cand ii va spune: Eu sunt Mesia. Voi m-ati vandut si m-ati rastignit. Dar, Eu eram Mesia cel adevarat. In aceasta maiestate, Hristos se va descoperi poporului lui Israel. Nu va fi un Dumnezeu pe cruce, sau un prunc in brate la mama Lui. Ci un Dumnezeu in toata maiestatea Lui.

(1) 2013 poate fi anul binecuvantarilor – Indiferent cat a fost de grozav spiritual, economic, social in dreptul dumneavoastra anul 2012, vreau sa va spun ca drumul din 2013 poate sa fie mai bun. Sa nu va multumiti niciodata cu ceea ce a fost bun in anul 2012. Sa va doriti sa aveti mai mult in 2013. Dumnezeu este gata sa ne dea lucruri mult mai mari. Nu va obisnuiti nici cu raul, nici cu binele. Amandoua inseamna moarte. Stagnarea inseamna moarte. In aceasta seara vreau sa va vorbesc despre un drum mult mai bun decat am avut in anul 2012 si poate chiar sa fie drumul binecuvantarile materiale. Va aduceti aminte de ce au plecat fratii lui Iosif in Egipt? De foame.

Dumnezeu vrea ca noi sa avem mult ca sa putem da altora. A-ti inteles principiul? Nu ne vrea bogati pentru noi ca sa ne schimbam anual masina. Nu ne vrea bogati ca sa ne pierdem credinta si sa uitam de cei mai nenorociti. Sa putem sa trimitem misionari in Kenya care sa poata sa dea si un pahar de apa. Voi nu intelegeti ca noi nu ar trebui sa cersim, sa avem de pe o zi pe alta, de la avans la plata?

Care-i secretul de a avea la un crestin? Dumnezeu spune ca exista doua parti. Cand ne da o bucata de paine, ne da un ban, Dumnezeu zice: Din painea asta rupi 10% si dai altuia. Nu exista alt principiu biblic. Nu exista alt principiu biblic a avea cele  financiare, decat a fi corect si cinstit cu ceea ce Dumnezeu spune in sfanta Scriptura. Daca vreti sa intelegeti acest principiu: voi nu puteti sa luati banii cu voi in cer. Dar ii puteti trimite inainte.

In 2013 – Sa nu va para rau de ceea ce veti lasa

(2) 2013 Poate fi drumul evitarilor greselilor. Vers. 20 – Sa nu va para rau de ceea ce veti lasa.

Sa nu regretati niciodata pocainta. Indiferent ce se intampla in spate, indiferent ce necazuri veti avea, indiferent cate tradari veti avea, oamenii acestia (din biserica) sunt cei mai buni prieteni pe care ii veti avea. Mai buni decat orice prieten pe care a-ti avut in lume. (Poate zici) Oh, atunci puteam sa fac orice. Sti ce putea-i sa faci? Sa mergi in iad.

Sa nu va aminti nici (prea mult) de cele bune ca stagnarea bisericii incepe cu amintiri frumoase. In momentul cand o biserica are amintiri mai mari decat vise, biserica e terminata. Indiferent cat a fost de bine. Eu am prins biserica din anii ’70 si am inotat cu un gand. Ca cele mai frumoase zile ale bisericii, de acum incolo vin. A fost un an bun pentru biserica noastra. La o biserica cu 350 de membri, sa vina 100, slava Domnului!

Nu regret nici bine si nici rau. Uit ce este in urma mea, bun sau rau. Ma arunc spre ceea ce este inainte, adica o noua oportnitate cu Dumnezeu. Cu El, toate lucrurile sunt frumoase.

M-am tot gandit cum e viata noastra. Multi vor sa scape de viata aceasta fara sens. Dar, de multe ori calatorim in cercuri. N-ati invatat nimic din greselile din viata voastra in 2012? Nu-i nimic, te vei intalni exact cu ele in 2013. N-ati ucis niste lucruri in 2012, acolo vor fi in 2013, din ce in ce mai puternice.

(3) 2013 Drumul armoniei fratesti – „Apoi a dat drumul fratilor sai Iosif, care au plecat si le-a zis: Sa nu va certati pe drum.” Data trecuta, cu 23 de ani in urma, l-au bagat pe Iosif intr-o groapa cu lei pentru ca avea o haina diferita de a lor. Iosif i-a dat acum lui Beniamin, de zece ori mai mult decat le-a dat celorlalti frati. (De data asta) n-a mai comentat nici unul. I-a trimis si le-a spus sa nu se certe pe drum. Va rog din toata inima ca in 2013 sa fim mai uniti decat am fost in 2012.

(4) 2013 Drumul inviorarii sufletesti – Dumnezeu poate sa ia un om ca tine, care ai fost langa Hristos odata si sa te invioreze iarasi. Indiferent cat de mare apatie, si durere si amaraciune si neputinta si stare de stagnare sunt in bisericile noastre, voi sa nu luati ca si principiu al bisericii. Sa nu le luati ca si model al bisericii pe acei credinciosi pe care ii vedeti tristi. Ci voi sa intelegeti ca Dumnezeu va cheama pe voi la lupta. Si va rog frumos, nu mai spuneti lui Dumnezeu: Doamne, trezeste-ma din apatia aceasta. Ca Dumnezeu, cand El te trezeste din apatie, iti da o boala de nu te vezi ramai fara serviciu, sau face ceva care te face sa te trezesti. Nu-I mai cereti lui Dumnezeu sa va trezeasca, treziti-va voi. Inviorarea inseamna principii- cititul Bibliei, sa vin la biserica, sa nu ma las.

Ce ar trebui sa faceti? Sa va duceti fiecare acasa fiecare dintre voi, singuri intr-o camera, mergeti pe podele luati o creta si trageti un cerc  in jurul vostru. Dupa care sa va rugati cu putere lui Dumnezeu, ca Dumnezeu sa intre cu voi in cercul acela si sa aprinda cercul acela. Atata va trebuie- o creta, pentru trezire spirituala.

(5) 2013 Drumul revelatiei divine –  Vai de voi daca va veti grabi fara sa il intrebati pe Dumnezeu. Daca e drumul Domnului, El se duce cu tine.

Inchei cu Psalmul 73:21-28 care mi s-a dat de citi chiar azi in ziua de Anul Nou, 2013

21 Cînd mi se amăra inima, şi mă simţeam străpuns în măruntaie,
22 eram prost şi fără judecată, eram ca un dobitoc înaintea Ta.
23 Însă eu sînt totdeauna cu Tine, Tu m’ai apucat de mîna dreaptă;
24 mă vei călăuzi cu sfatul Tău, apoi mă vei primi în slavă.
25 Pe cine altul am eu în cer afară de Tine? Şi pe pămînt nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decît în Tine.
26 Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururea stînca inimii mele şi partea mea de moştenire.
27 Căci iată că ceice se depărtează de Tine, pier; Tu nimiceşti pe toţi ceice-Ţi sînt necredincioşi.
28 Cît pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: