Gabi Zagrean – Iubiti-va unii pe altii

zagrean 2De cand am fost copii, cred ca ni L-am imaginat pe Dumnezeu in foarte multe moduri. Uneori, persoanele care ne-au ajutat sa ne formam imaginea au fost parintii nostri. Daca am avut parte de parinti extremi de severi si au fost si pocaiti, L-am perceput pe Dumnezeu ca un Dumnezeu foarte sever, aproape de un Dumnezeu pe care L-am numit dictator in fata caruia nu puteai sa misti.

Alteori am avut ocazia sa primim in mintea noastra, sa creionam in mintea noastra un Dumnezeu foarte liberal, care ingaduie orice, care tolereaza. Uneori tot prin prizma parintilor care au fost foarte, foarte buni si ne-am creionat in mintea noastra un Dumnezeu care ingaduie si accepta oricare lucru. Daca n-au fost parintii, au fost bisericile in care au crescut si au fost pastorii si predicatorii, care prin felul lor de a prezenta lucrurile, de multe ori ne-au ajutat sau ne-au incurcat sa ne gandim la Dumnezeu intr-un fel sau altul.

Trebuie sa tinem minte ca adevaratul Dumnezeu este Dumnezeul Scripturilor. Dumnezeu este tot ceea ce Biblia imi spune ca este. Uneori este greu sa ne scuturam de lucrurile care ni le-am adunat ani de zile.

Crestinismul nu este o filozofie, nu este o poveste frumoasa, ci crestinismul este o relatie a noastra cu Dumnezeu si unii cu ceilalti. Eu ma tem foarte tare de niste tipare care ni sunt dragi noua, in care cu efort si disciplina ne putem incadra aproape perfect si sa nu avem o legatura si o relatie cu Domnul nostru Isus Hristos. Ma tem de orice forma de religie care m-ar putea desparti de o religie cu Tatal, cu Isus Hristos si cu Duhul Sfant. Vorbesc de lucruri apropiate noua, care pot sa devina niste standarde pentru noi, care sa ne taie legatura noastra cu Domnul. Isus a vorbit vehement de treaba asta. De multe ori viata noastra nu este transformata aici, datorita atator sabloane in care am fost prinsi.

Bruxelles

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: