Florin Ianovici – Prietenia si O Poveste de Dragoste

Vezi PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

vezi mai jos: O Poveste de Dragoste (Video & text)

de la Florin Ianovici  Facebook:

Prietenia

guy friendsPotrivit cuvantului biblic, Hristos s-a adresat ucenicilor spunand: ,,nu va mai numesc robi ci prieteni!” Ioan 15:15

Dar ceea ce este cu adevarat unic e modul in care Isus defineste prietenia: e relatia in care nu ascunzi nimic si spui tot. (,,v-am facut cunoscut TOT ce am auzit de la Tatal Meu”)

Cu alte cuvinte, prietenia presupune sa nu te ascunzi de cel pe care il numesti prieten. Dar cui oare poti sa ii spui tot ce ai in inima?

Pus sa aleaga intre tatal lui, Saul, si prietenul lui, David, Ionatan a ales adevarul. Si i-a spus lui David tot ( chiar complotul pus la cale de tatal lui cu riscul sa piarda tot). Prietenia lor a devenit emblematica…!

doua femei la un ceai friendCand Hristos se pregatea sa moara nu a ascuns ucenicilor adevarul chiar daca ei s-au tulburat. Cand Petru l-a oprit sa urce la Ierusalim, Isus l-a certat cu cuvinte aspre dar pline de adevar. Hristos era prietenul lui…!

Esenta prieteniei este adevarul spus in dragoste. Dar nu orice adevar ci tot adevarul. Intr-o relatie in care adevarul este ascuns cel mintit este rob nu prieten. Lipsa adevarului dezonoreaza si transforma relatia intr-o servitute de trecere. Adica esti folosit nu folositor, un simplu drum pe care altii il calca in picioare.

Privind din perspectiva biblica am o intrebare: ai prieteni?

couple 8

O Poveste de Dragoste

Florin Ianovici la Biserica Logos Ploiesti-

… Doi tineri, doi copii s-au iubit de prin adolescenta, de la 12, 13 ani. Intr-o frumoasa zi de Aprilie s-au casatorit. Foarte tineri erau- 18 ani. A mers povestea lor de dragoste exceptional in primii doi ani. Dupa aceea au inceput sa vina greutati: o factura la banca, un serviciu solicitant, doua servicii solicitante. Cand el venea acasa, ea care-l astepta toata ziua ii spunea: Nu ai sa-mi spui nimic? El zicea: Sunt ostenit. Ea astepta sa-i spuna: Te iubesc. Alteori ii spunea: Nu mi-ai mai spus de atata vreme „te iubesc”. Dar, el ii spunea: Dar, tu nu vezi ca eu cad din picioare de oboseala? Cum as putea sa nu te iubesc, cand tot ce fac e pentru noi?

Numai ca el vorbea o limba si ea vorbea alta limba. Nici sarbatorile nu au mai fost cum erau odinioara. Odinioara n-aveau decat bani de covrigi si strabateau hai hui tot orasul si se intorceau plini de bucurie imbujorati, spunand o serie de nimicuri. Dar, pana la urma asta e viata. Si asta face farmecul si bucuria vietii. Acuma aveau foarte multe calcule, cel putin el.

Intr-o zi, ea nu a mai putut suporta. Si-a luat bagajul si a plecat la mama ei. Vreo o saptamana a stat el si s-a tot gandit si a inteles la un moment dat ca tot fiind preocupat sa faca si sa faca, a uitat sa spuna lucrurile simple in viata: Te iubesc, esti frumoasa, ma bucur ca te am… In momentul acela a realizat, si-a luat bilet de avion- casa parintilor ei era foarte departe, aproape 600 km. S-a dus si in timp ce statea in fata usii parintilor ei, tot gandea: Cum sa inceapa discutia, ce sa-i spuna? A batut in usa si cand i-a deschis era ea.

El, cu greu incerca sa articuleze ceva cuvinte. Dar n-a mai fost nevoie, pentru ca i-a sarit drept in brate. Si el, dupa ce a strans-o cu putere i-a zis, „M-ai iertat?”

„Da,” zice ea.
„Chiar fara sa-ti spun nici un cuvant?” zice el.
„Da, zice ea.”
„De ce?”
„Pai, pentru ca ai venit dupa mine. Ca daca ai venit dupa mine, e mai mult decat orice.”

Dragii mei, fericirea voastra (in casnicie) va fi data de Dumnezeu. Si daca o sa va intrebe cineva: De ce crezi lucrul asta? Sa-i spui: Fiindca El a venit dupa mine. Ca dupa tine a venit, nu stiai? Hristos a coborat pentru mine si Hristos a coborat pentru tine. De aceea cred ca o sa am o casnicie fericita si cred ca si fetele mele vor avea o casnicie buna, daca Domnul va ingadui. Ca stiu ca Dumnezeu ma iubeste. Cum? A COBORAT PENTRU MINE.

Florin Ianovici, Biserica PloiestiLogos, 20 februarie 2010

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: