Nelu Brie – Evanghelizare 4 Februarie 2013

La Biserica Penticostala Nr. 1 Dej uploaded by Cornel Pop

Daca doriti sa vizionati intreg serviciu divin din 4 Februarie, vizionati al doilea fisier video (durata 2 ore). VEZI doar Predica Pastorului Nelu Brie aici:

Text: Iona 3:1-10

jonahCuvîntul Domnului a vorbit a doua oară lui Iona, astfel: ,,Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, şi vesteşte acolo strigarea pe care ţi -o voi da!„Şi Iona s’a sculat, şi s’a dus la Ninive, după Cuvîntul Domnului. Şi Ninive era o cetate foarte mare, cît o călătorie de trei zile.Iona a început să pătrundă în oraş, cale de o zi, strigînd şi zicînd: ,,Încă patruzeci de zile, şi Ninive va fi nimicită!„ Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post, şi s’au îmbrăcat cu saci, dela cei mai mari pînă la cei mai mici. Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s -a sculat de pe scaunul lui de domnie, şi -a scos mantia de pe el, s’a acoperit cu un sac, şi a şezut în cenuşă. Şi a trimes să se dea de ştire în Ninive, din porunca împăratului şi mai marilor lui, următoarele: ,,Oamenii şi vitele, boii şi oile, să nu guste nimic, să nu pască, şi nici să nu bea apă deloc! Ci oamenii şi vitele să se acopere cu saci, strige cu putere către Dumnezeu, şi să se întoarcă dela calea lor cea rea şi dela faptele de asuprire, de cari le sînt pline mînile! Cine ştie dacă nu Se va întoarce Dumnezeu şi Se va căi, şi dacă nu-Şi va opri mînia Lui aprinsă, ca să nu pierim!„

10 Dumnezeu a văzut ce făceau ei şi că se întorceau dela calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S’a căit de răul pe care se hotărîse să li -l facă, şi nu l -a făcut.

pastor nelu brieNelu Brie:

Un adevar foarte simplu si un adevar de baza este revelat in Scriptura. Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute a randuit ca cele aduse in fiinta sa fie organizate pe doua nivele. Primul nivel este nivelul material al existentei noastre. Iar, cel de al doilea nivel este nivelul spiritual, nivelul ceresc. Nivelul fizic este reprezentat de viata noastra, de alegerile noastre, de felul in care noi ne comportam in fiecare zi, aici pe pamant, de tot ceea ce facem. Nivelul ceresc este reprezentat de Dumnezeu, care i-a aminte, de ingerii Sai, trimisi cu treburile lui Dumnezeu printre oameni. Scriptura isi descopera, isi pune in evidenta mesajul construindu-se in jurul acestor doua nivele ale existentei.

Intre cele doua dimensiuni ale existentei  noastre exista o legatura. Exista un raport de determinare, de interdeterminare. Ceea ce facem noi pe pamant se constituie intr-un mesaj care merge  spre lumea lui Dumnezeu, inspre Dumnezeu. Dumnezeu ia aminte, se ia o hotarare, se fac decizii care apoi se indreapta spre lumea noastra, determinand cursul evenimentelor, al lucrurilor, al starilor. Acest adevar simplu si de baza este adevarul in jurul caruia se construieste si mesajul cartii profetului Iona. Asa si incepe, de la observarea acestei stari.

In planul omenesc este vorba de un imperiu- Imperiul Asirian si mai cu seama, despre capitala acestui imperiu- orasul Ninive. Imperiul Asirian a fost unul dintre cele mai caracterizate de cruzime popoare in istoria antichitatii. Atat de puternice au fost faptele lor de asuprire, de masive atrocitatile facute incat au ramas intiparite adanc in constinta umanitatii. In vremea de culme a Imperiului Asirian si-au extins stapanirea din orient si pana in Egipt, controland totul. Capitala acestui imperiu era orasul Ninive. Oras puternic, populat masiv cu o populatie de 120,000. Oamenii acestia s-au considerat stapanii lumii. Incet cu incet, faptele lor au acumulat un mesaj, care intr-o zi a ajuns la Dumnezeu…(notitele sunt din primele 9 minute din predica)

VEZI Programul INTREG aici:

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: