Cristian Barbosu – Noua Locatie in Arad

Sursa pozelor si mesajul Pastorului Cristian Barbosu – Facebook 

FA CLICK pe POZA pentru PREDICA din 24 Februarie 2013 la noul local

Cristian Barbosu noua biserica 1

Poza de la prima intrunire de Duminca 24 Februarie 2013 (sala urmeaza a fi finisata)

Cristian Barbosu noua biserica 2

Avem in sfarsit o locatie stabila a bisericii ! Suprinzatoare? Prea putin spus. Adevarul este, ca toti am ramas surprinsi de modul in care Dumnezeu ne-a calauzit inspre aceasta locatie permanenta pentru biserica noastra. Dupa ce am cautat, evaluat si negociat cu multe alte locatii in Arad, in ultimile zile Dumnezeu ne-a inchis toate celelate usi si ne-a indrumat inspre aceasta. O locatie frumoasa, situata in zona centrala, cu o sala de aproximativ 400 de locuri, sali adiacente pentru lucrarea cu copiii si alte facilitati deosebite, si in plus si la un pret deosebit! Si totusi, nu ne-a fost usor sa acceptam oferta … fiindca locatia este cunoscuta in lumea aradeana ca fiind un loc infam, un context si o sursa cunoscuta a promovarii pacatului. Locatia pentru ani de zile a fost una dintre cele mai cunoscute discoteci din Arad (Viva) iar mai apoi a devenit bar, sala de jocuri de noroc si Bingo – ceea ce este si in prezent. Fiindca fostii chiriasi nu au reusit sa isi mute inca obiectele (barul, jocurile, bingo), duminica 24 februarie, cu ocazia primei noastre intalniri, ne-am inchinat si am predicat Cuvantul in aceeasi sala cu tabelele de Bingo pe pereti, cu barul si jocurile de noroc in holul bisericii, dar L-am laudat pe Dumnezeu si am sfintit locul pentru Gloria Lui!

Cristian Barbosu noua biserica 3

Adevarul este ca intr-o Europa in care multe biserici se transforma des in cluburi, discoteci, sau sali de teatru, pentru noi a fost de neimaginat sa fim noi cei care sa traim transformarea unui loc al depravarii intr-o biserica! Fara doar si poate, este un har prea mare pe care Domnul ni l-a dat! Sincer, am ramas surprinsi si ne-am mirat de ce El alege sa se foloseasca de noi, mai ales acum la inceput, cand si asa suntem firavi si in proces de vindecare si stabilizare! Dar am luat-o ca un semn de la Domnul, ca o incurajare extraordinara, neasteptata a Celui Divin. Fiindca dorinta si rugaciunea noastra a fost dintotdeauna sa cautam sa rascumparam vieti adancite in pacat, si Domnul ne-a adus multi oameni de acest gen in biserica si ia facut marturii vii ale harului Sau bogat! Dar sa poti sa ai privilegiul de a rascumpara nu doar suflete ci si locuri, contexte, care promoveaza pacatul, care genereaza ispite si atrag oamenii in pacat, este o mare victorie pentru Imparatia lui Dumnezeu. Cel putin noi asa o vedem si asa ne intelegem rostul, anticipand ca Domnul sa faca lucrari mari in acest loc!

Chiar astazi cu ocazia primului nostru serviciu, 7 persoane si-au predat viata Domnului Isus! De aceea il laudam, Ii multumim si ne rugam sa ne faca vrednici de o asemenea chemare si de acest gen de transformari Christice. Rugati-va cu noi ca Sangele lui Isus sa curateasca acest loc, ca Duhul Sfant sa-l umple de Prezenta si Putere, ca Tatal ceresc sa supuna, sa alunge si sa mustre orice duhuri care in ultimii ani au stapanit acest loc – devenit prin harul lui Dumnezeu – locul in care va fi glorificat numele Lui ! In urmatoarele saptamani sala va fi eliberata de catre cei ce detin si organizeaza jocurile de noroc si din acel moment vrem sa intram intr-un proces de renovare si reamenajare a acestei locatii pentru a fi mai potrivita pentru intalnirile Bisericii noastre (serviciile de inchinare, grupurile de copii, etc.) Privind la fotografiile facute in prima zi a inchinarii noastre in acest loc, inaltati o ruga pentru noi!

Vezi aici predica Pastorului Cristian Barbosu din noua biserica  postata in 24 Februarie, 2013

http://livestre.am/4m711

12 comentarii (+add yours?)

 1. Paguiel
  feb. 26, 2013 @ 17:50:55

  Vremuri negre se arată
  ……..

  • rodi
   feb. 26, 2013 @ 22:02:38

   va apreciez talentul, daca a-ti fi scris despre Hristos sau Dumnezeu v-as fi postat poezia. Dar, din respect pentru ce s-a intamplat in Biserica Metanoia, nu pot, pentru ca nu cred ca e frumos sa facem haz din necazul tuturor celor implicati si nici nu cred ca aduce cinste Tatalui nostru.

   • Paguiel
    feb. 26, 2013 @ 23:27:07

    stati linistit ca o vor posta altii. Nemultumirea si durerea mea este sa vad oameni pe care-i consideram echilibrati si seriosi, ca sustin aceasta cauza liberal (nu libertin) carismatica numita Metanoia Barbosu. Va spun sincer ca aveam o parere inalta despre dumneavoastra, dar iata ca sponsorii comuni si dorinta de a-i pastra transforma oameni… Cu tristete Paguiel
    P.S. Proverbe 22:1, Eclesiast 7:1

    • rodi
     feb. 27, 2013 @ 09:19:32

     frate, motivul pentru care blogul acesta exista este pentru a-i indrepta pe oameni sa priveasca la Hristos. Avem multi cititori care inca nu-L cunosc pe Hristos, dar sunt in cautare si ne citesc articolele cu interes. Am cautat, cat mai mult sa evitam controverse si opinii aici pe blog pentru ca nu asta e chemarea noastra. Daca a-ti observat, muuncim ore multe sa traducem carti si articole si sa transcriem predici, ca sa facem sa fie cat mai usor pentru cititori sa primeasca cuvantul- si factorul timpului limitat sa nu fie o piedica. Dumnezeu ne cunoaste intentia si dorinta inimii noastre sa-i slujim cu credinciosie in domeniul in care ne-a chemat.

     Nu-l cunoastem pe fr. Barbosu, dar suntem din Arad si ne-am rugat dintotdeauna pentru lucrarea care s-a facut la Arad de toate bisericile evanghelize si in special pentru toti oamenii care L-au gasit pe Hristos in bisericile evanghelice. Multe suflete s-au intors la Metanoia si pentru noi e o adevarata tristete pentru ruperea de biserica de acolo. Am trecut prin mai multe ‘dezbinari’ dureroase de care ni-e este urat, pentru ca nu zidesc, ci aduc multa rusine trupului lui Hristos- adica bisericii. Noi de aici am urmarit programele bisericii Metanoia (si inca 2-3 alte biserici din Arad) in mod regulat si nu stim la ce va referiti cand ziceti ca ar avea o cauza liberala. Daca conducerea noua de la Metanoia nu vine cu acuzatii specifice, deovedind ca fr. Barbosu nu are chemare de la Dumnezeu sa conduca o turma, atunci de ce sa atacam noi (spectatorii) un Pastor prin care Dumnezeu a lucrat cativa ani de zile in orasul Arad? frate, ne temem inaintea lui Dumnezeu sa facem un astfel de rau, si sa aflam mai tarziu ca am atacat o lucrare a lui Dumnezeu, care insusi El a hotarat-o. Ca atare, vom ezita sa vorbim de rau un pastor si o lucrare, doar din comentarii scrise pe bloguri de oameni anonimi, iar altele din auzite.

     Va multumesc pentru versetele care le-ati postat- ne aduce aminte ca mai presus de orice conteaza numele bun, dar si constiinta curata inaintea Domnului- ca poti sa ai un nume bun si o viata traita in dezordine in privat. Noi ne straduim sa traim 1 Timotei 1:5 Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr’o inimă curată, dintr’un cuget bun, şi dintr’o credinţă neprefăcută si 1 Corinteni 2:2 Căci n’am avut de gînd să ştiu între voi altceva decît pe Isus Hristos şi pe El răstignit.

     Nu avem intereses nicaieri, decat sa Il vedem pe Hristos predicat intre oameni si ca atare, ne ramane un singur lucru de facut, sa ne rugam pentru ambele biserici ca sa vesteasca evanghelia lui Isus Hristos si Dumnezeu sa lucreze prin ei in orasul Arad. Dumnezeu sa-i ajute!

     Si daca aveti poezii scrise ne-am bucura sa vi le postam, mai ales cum se apropie sarbatoarea invierii Domnului. Chiar le cautam pe internet in pregatire pentru Pastele din 31 Martie.
     Domnul sa va binecuvanteze!

   • Paguiel
    feb. 28, 2013 @ 00:55:47

    Daca poezia mea vi s-a parut amuzanta, inseamna ca trebuie sa ma las de scris. Am incercat sa exprim drama unui crestinism materialist, care devine tot mai mamonacentric decat Cristocentric! Poezia cauta sa mustre pastorii lacomi de castig si sa avertizeze acolitii creduli, nu sa rada de nimeni. V-as ruga respectuos sa o publicati…

 2. Paguiel
  feb. 26, 2013 @ 23:29:50

  Nu stiu cine este Rodi, dar eu am transmis ultimul coment lui Daniel Branzei. Frate sau sora Rodi, fa tot posibilul si transmite-i atat poezia cat si ultimul mesaj. De altfel sper ca va veni vremea cand com discuta fata in fata si ii voi spune si direct….

 3. Petrisor
  mart. 27, 2013 @ 14:36:40

  V-a indrumat Dumnezeu catre aceasta sala de… „Bingo” ? Poate ne dati mai multe detalii despre aceasta… „calauzire”.
  Cam mare graba cu care s-a cautat locatia…
  L-as intreba pe pastorul Barbosu, cam cat de jos se poate merge in alegerea unui loc de inchinare ?

  • rodi
   mart. 27, 2013 @ 15:10:28

   Frate Petrisor,
   crede-ti ca locul sfinteste o casa a lui Dumnezeu?

   In Arad, se considera o victorie ca s-a inchis o astfel de sala si s-a transformat intr-o case unde sa fie propovaduita evanghelia lui Isus Hristos. Iata un caz diferit de acelea unde se inchid biserici, pe continentul Europei si in locul lor se deschid moschee, birturi sau alte business-uri. Si din cate am auzit, dintr-o predica a pastorului Petrica Lascau, fiul patronului s-a pocait la biserica Metanoia si cand s-au gasit fara local, a oferit aceasta sala bisericii pastorului Barbosu. Poate si din curiozitate vor merge sa vada unii dintre cei ce frecventau localul inainte si vor avea posibilitatea sa asculte Cuvantul pentru prima oara in viata. Dumnezeu sa lucreze prin aceasta biserica inspre mantuirea multor suflete si sa lucreze stfel prin toate bisericile evanghelice din orasul Arad si pretutindeni!

 4. Marius M
  mart. 28, 2013 @ 00:52:27

  se zice ca Voltaire care era ateu a zis ca „Dumnezeu va fii mort in 100 de ani”. Casa lui sa transformat intrun loc care publica si produce Biblii

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: