Marturie Viorel Lupu – Un tanar necunoscut de 15 ani a dat o Biblie sefului de promotie marinar

Parintii lui Viorel Lup s-au despartit cand el avea doar 6 ani. Bunicii lui, de partea mamei sale l-au luat sub ingrijirea lor si s-au ocupat de el . A urmat scoala, inclusiv o scoala de marinar, o scoala tehnica de maestru militar de marina la Constanta unde a terminat cu rezultate foarte bune, chiar avand posibilitatea sa isi aleaga postul cel mai bun din tara. A ales sa lucreze pe cea mai mare nava maritima militara. Dupa doar 9 luni a fost adus inapoi la scoala de unde absolvise ca sa invete pe studenti tainele exercitiilor si tainele pe mare ca si militari. Viorel Lupu s-a bucurat de ce se intampla, dar Dumnezeu avea un alt plan pentru el. Intr-o zi, la scoala de la care a absolvit in Constanta, era de serviciu cand a aflat ca il cauta cineva la punctul de control. I s-a spus ca e un tanar de vreo 15 ani, care tinea in mana o sacosa de fas. A mers la tanar si l-a intrebat pe cine cauta. Tanarul i-a raspuns ca il cauta pe Viorel Lupu. Viorel il intreaba: „Dar, tu il cunosti?” Tanarul a zis: „Nu il cunosc, dar Dumnezeu il cunoaste.” Viorel zambea pentru ca timp de trei ani, la scoala militara, era invatat ca nu este Dumnezeu. Credea ca astea-s istorioare pentru oameni mai in varsta, sau pentru cei la care le era frica de moarte. Ba chiar, li s-a interzis a-si boteza copiii sau a face cununia religioasa, astfel dand dovada ca sunt oameni seriosi.

Viorel ii raspunde atunci tanarului: „Eu nu cred ca Dumnezeu ma cunoaste, ca eu n-am nici o treaba cu el.” Si el a spus: „Chiar daca nu aveti treaba cu El, El are treaba cu dumneavoastra. Si Dumnezeu vrea sa va dea ceva.” I-a zis: „Ce vrea sa-mi dea Dumnezeu?” El s-a aplecat si cand am vazut ce avea in sacosa de fas, am inghetat. Era plina de Biblii. Repede s-a aplecat sa inchida sacosa la loc, pentru ca erau acolo soldati si elevi de-ai lui, care il cunosteau si ii era o rusine si l-a apucat o groaza si o teama. Nici nu stia cum sa se comporte. Tanarul a luat o Biblie din sacosa si i-a inmanat-o si a zis: „Asta este pentru dumneavoastra din partea lui Dumnezeu.” Viorel l-a impins, dar el tinea Biblia foarte puternic. S-a facut o liniste totala si Viorel a inceput sa transpire. Tanarul spune: „E Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu m-a trimis sa va dau Cuvantul Lui.” Viorel il intreaba: „Cum te cheama si de unde ma cunosti?” Tanarul raspunde: „Ma cheama Virgil. Eu nu va cunosc, dar Dumnezeu va cunoaste.” Ca sa salveze situatia si sa scape cat mai onorabil, Viorel smulge Biblia si o ascunde sub haina, chiar peste inima si a fugit repede la camera sa. Timp de 15 minute se simtea ca si mort, respira repede, avea ameteli, nu mai stia ce sa faca. Dupa ce si-a revenit, a bagat Biblia in geanta si a dus-o acasa.

Lucrurile au intrat in normalitate. Asta credea Viorel, dar Dumnezeu isi continua planul cu el. Dupa o luna, din nou este chemat de un vizitator la punctul de control. Era din nou Virgil, care-l intreba ce mai face si daca a citit Biblia. Viorel ii raspunde ca da, dar ca nu a prea inteles ca el socotea ca daca nu e preot, nu are cum sa o prea inteleaga. De fapt, era o minciuna, ca Viorel nici macar nu a deschis Biblia. El credea ca mintindu-l scapa mai repede de Virgil. Virgil insista sa il ajute sa inteleaga Biblia si atunci Viorel il invita sa vina la el acasa dupa serviciu ca sa ii dea ceva haine, pentru ca il vazu-se pe Virgil ca este imbracat foarte subtire si nu prea avea haine pentru frigul iernii in care se aflau.

Au stat asa de vorba mai mult timp, dar nicicum Virgil nu putea sa ajunga la inima lui Viorel, pana cand Virgil ii spune cel mai minunat verset din punctul de vedere al lui Viorel: Ioan 3:16 in care Virgil substituie numele lui Viorel cu „oricine crede” in El va avea viata vesnica. Atunci, lui Viorel ii trece tot amarul in fata lui- cum parintii lui l-au parasit, cu toate cautarile lui si toate nefericirile si nemultumirile lui. Parca dintr-o data, toate au capatat un sens. El a inteles ca Dumnezeu l-a dus prin toate astea, ca sa ajunga la punctul respectiv si sa ii spuna ca astfel el sa inteleaga ca trebuie sa fie un copil al Sau. A acceptat sa il primeasca pe Domnul Isus Hristos in inima sa si Virgil a plecat fericit, dar Viorel considera ca el a ramas si mai fericit.

L-a cautat de multe ori pe Virgil, dar nu l-a mai gasit niciodata.

Urmeaza povestirea vietii lui Viorel Lupu, provocarea lui Dumnezeu ca sa isi lase cariera ca sef de promotie si sa se mute inapoi in Oltenia de unde provine si lucrarea lui Dumnezeu in viata lui. De la alfaomegatv

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: