Vladimir Pustan – Cea mai puternica saptamana din istoria universului

VEZI PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

Pustan Targu Jiu

Intrarea lui Isus in Ierusalim (Targu Jiu)

Cel mai mare eveniment s-a petrecut acum 2000 de ani, cand Isus Hristos a intrat calare pe un magarus in Ierusalim. A fost cea mai puternica saptamana in istoria universului, cea mai incarcata de semnificatie istoria universului. A fost o saptamana de foc pentru Domnul nostru si la propriu si la figurat. Mergea pe un drum, la capatul caruia il astepta un botez al suferintei. Mergea pe un drum la capatul cui il astepta paharul care trebuia sa-l bea. Un pahar al suferintei exceptional. E greu ca sa suferi cand esti vinovat, e foarte greu si cand esti vinovat. Dar, cand esti nevinovat e cu atat mai mare durerea. E greu sa suferi pentru tine, dar cand trebuie sa suferi pentru altii, cu atat mai grea este durerea.

In urma cu 2000 de ani, pentru ortodoxi, penticostali, baptisti si crestini dupa evanghelie si adevntisti sau catolici, in urma cu 2000 de ani a venit cineva care a impartit lumea in doua. Care a impartit istoria si universul in doua.  Timpul si vesnicia le-a impartit in doua. Pana la Isus Hristos toate lucrurile erau in ceata. A venit Domnul si a limpezit lucrurile. Domnul nu mai are gri. Domnul are negru si are alb. Culorile sunt clare. Este o delimitare puternica in ceea ce vedem. Noi ne impartim dupa culte, Hristos ne imparte dupa roada. In urma cu 2000 de ani a intrat in Ierusalim, calare pe un magarus. M-au intrebat copii de ce a intrat in Ierusalim, daca a stiut ca o sa moara. De aceea. Pentru ca a stiut ca o sa moara.

Spune evanghelistul Luca ca s-a indreptat hotarat cu fata spre Ierusalim. Trecuse-ra pana atunci toate amaraciunile peste El. Pentru pacatul meu trebuia sa mor eu. Dar, Dumnezeu a hotarat, in marea dragoste ca Isus Hristos sa moara in locul nostru, pentru mine si pentru tine. Si acesta era planul lui Dumnezeu: Sa-L nasca pe Isus Hristos in pantecele unei fecioare , sa traiasca printre noi timp de 30 de ani, la 30 de ani sa-Si inceapa activitatea, timp de 3 1/2 ani sa predice, sa faca bine, sa vindece bolnavii, sa scoale mortii din mormant, timp de 3 1/2 ani sa vesteasca o imparatie si sa le spuna oamenilor acelasi lucru. Pocaiti-va ca imparatia cerurilor este aproape. Timp de 3 1/2 ani a fost ascultat, sau ascultat mai putin. La 3 1/2 ani, in ultima saptaman a vietii Sale pamantesti, in trupul acesta de carne, ca a fost si Dumnezeu si om, s-a dus calare pe un magarus, si-a intrat in Ierusalim.

Jesus jerusalem entry art

De ce a intrat Isus Hristos in Ierusalim?

De ce s-a dus acolo, in cetatea aceea, ca acolo nu L-au primit niciodata? De ce s-a dus acolo unde a fost ridiculizat mereu? De ce s-a dus in locul acela, unde stia ce era sa i se intample? Este usor sa te duci si sa slujesti intr-o biserica unde oamenii te accepta, intr-un oras in care te acepta. Este usor sa stai intr-o familie in care esti bine primit. Ei bine, Isus Hristos a intrat in Ierusalimul care nu l-a acceptat niciodata. N-avea sa-L accepte nici in saptamana aceea. Imi veti spune, „Dar, au venit oamenii si au aruncat haine si flori si crengi au aruncat, si-au strigat Osana, au strigat „Mantuieste acum, Doamne”. Asta nu e inchinare? Da, este inchinare. El acolo a intrat, pentru ca iubea oamenii si nu pietrile.

Seara Isus a inceput sa planga. S-a uitat la templu si a zis: Ierusalime, Ierusalime… dar nu pentru tine am intrat eu, pentru templul asta de pietre, pentru ca eu nu iubesc pietrele, eu iubesc oamenii. Va veni o vreme cand in templul asta nu va ramanea piatra pe piatra. NImic nu va mai ramanea Ierusalime aici, pentru ca n-ai cunoscut vremea cercetarii tale. Dumnezeu nu mai era in templul din Ierusalim, plecase de mult. Dumnezeu nu iubeste pietre, Dumnezeu iubeste oameni. Stiti de ce a plans Isus Hristos de Ierusalim? El nu plangea decat la mort. A plans cand a mai fost la Lazar acasa si la vazut mort. El nu plange decat acolo unde-i moarte, moarte spirituala. Acolo era moarte spirituala. Acolo il cinsteau pe Dumnezeu numai cu buzele si inima lor era departe de Domnul.(9:00 mai sunt 47 de min. din predica)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: