Florin Ianovici – Noi Trebuie Sa Fim Aparatorii Dragostei Sfinte 24 Februarie 2013

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

Ianovici Cluj 2-2013

TEXTUL #1  1 Corinteni 13:13
Acum dar rămîn aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
TEXTUL #2 Efeseni 3:17
aşa încît Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentruca, avînd rădăcina şi temelia pusă în dragoste, 18 să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adîncimea şi înălţimea; 19 şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

Acum dar rămîn aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. Dumnezeu nu se uita in calendar cum ne uitam noi. Pe Dumnezeu nu-L intereseaza ca e 2013. Pe Dumnezeu nu-L intereseaza ca e Romania. Dumnezeu spune: Acum, dar, raman acestea 3. Fie ca e vorba de Cluj, sau de Bucuresti, fie ca e vorba de tineri sau batrani, fie ca e vorba de oameni care au de lucru sau nu au de lucru, Dumnezeu ne spune: Acum dar raman aceste trei. Stiti care este frumusetea lui Dumnezeu? Omul iti spune: Vino maine si te ajut. Sau iti spune omul: Mai suna-ma si mai vorbim. Dumnezeu iti spune: Acum raman aceste trei. Dumnezeu e bogat si Dumnezeul nostru ne da totul deplin acuma. Cineva o sa spuna: Nu-s fericit. Nimic in viata nu mi-a mers bine. Locul de munca pe care-l am, nici pe departe ca cel pe care l-am visat. Poate o sa spui in aceasta seara: Pana si in casnicia care o am, ma simt captiv sau captiva. Ma simt prins, prinsa, nu mai am bucurii.  Poate ca te uiti la copii tai si spui: Ce am visat si ce am. Biblia spune: Acum ‘dar’ raman acestea trei. Cat de rau ti-ar merge pe pamantul acesta, Dumnezeu spune: Exista ceva, care intotdeauna vei avea, daca vrei- Dragostea, credinta, nadejdea.

Exista un lucru pe care diavolul il uraste in oameni. Exista un lucru care este in permanenta lovit si atacat si ar vrea Satana sa-l desfinteze cu totul. Stiti care este acesta? Dragostea lui Dumnezeu. Suntem in zile in care oamenii folosesc cuvantul dragoste  cu atata usurinta. Sunt zile in care oamenii spun: Te iubesc si se gandesc la altceva decat se gandeste Dumnezeu. Sunt zile in care oamenii spun: Iubesc pizza, asta nu-i dragoste. Sunt zile in care baiatul spune fetei: Te iubesc si maine e cu alta. Sunt zile in care oamenii folosesc cuvantul dragoste in fel si chip. In aceasta seara, Dumnezeu mi-a dat marele har sa vin sa va vorbesc despre draogstea sfanta.

Biblia spune: Sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este dragostea in Hristos. Pentru ca oamenii lumii acesteia au o dragoste care seamana cu ei. Au o dragoste, cared din nefericire este o dragoste ticalosita, o dragoste garbovita. Oamenii zilelor noastre spun: Te iubesc si mai apoi ajung la tribunal. Fratii spun: Imi esti frate si se duc si se cearta pentru pamant si alte lucruri. Dragostea aceasta este o dragoste lovita din toate partile. Sa nu mai stie omul ce inseamna dragostea. Loveste cel rau in casnicie, loveste cel rau in temelia, ceea ce reprezinta dragostea, sa se intoarca copiii impotriva parintilor, sa ne razvratim unii fata de altii. De ce? Uraste cel rau dragostea. In aceasta seara am venit ca sa va spun ca noi trebuie sa fim aparatorii dragostei sfinte si sa o pricepem. Oamenii spun: Eu stiu sa iubesc. Eu vreau sa va spun, dragii mei: Habar nu avem sa iubim. Oamenii zic: Eu stiu sa iubesc, ma descurc. Biblia spune ca dragostea trebuie sa o pricepem. Dragostea se invata, dragostea nu e ceva natural. Natural este raul, natural este invidia. Nimeni nu m-a invatat sa fiu rau. Am ajuns rau, pur si simplu. Dar, ca sa fiu bun, eu trebuie sa invat cum sa fiu bun. Ca sa devin un om care sa iubeasca cu o dragoste, care Dumnezeu sa o numeasca dragostea sfintilor, eu trebuie sai invat de la Dumnezeu ce inseamna dragostea. Eu vin la biserica sa ma educ, sa invat sa iubesc cum a iubit Isus Hristos. Sa traiesc cum a trait Isus Hristos.

Dragostea lui Dumnezeu are largime, lungime, adancime si inaltime. Dragostea sfintilor: O dragoste pe care trebuie sa o invatam, ca nu o avem (automat). Pentru notite despre aceasta predica vezi aici – cand Pastorul Ianovici a predicat o predica asemanatoare- Florin Ianovici – Credinta, Nadejdea si Dragostea – la Biserica Evanghelica Oastea Domnului Marginea 23 Februarie 2013

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: