Florin Ianovici – Indiferent ce se intampla in viata, continua sa slujesti, sa te rogi si sa Il lauzi pe Domnul

Ianovici Vulcan 2013Textul Luca 1:5

Cate lucruri in viata nu au capatat sens frin faptul ca am fost casatoriti? Cate lucruri in viata nu se intregesc, prin faptul ca avem langa noi un om care ne-a iubit si ne iubeste? Eu vreau sa va intreb si sa va spun cinstit, ca prin casatorie am capatat sufletul meu un sens in viata. Ma simt intreg, prin faptul ca am o sotie, prin faptul ca am copii, laudat sa fie Domnul, copii care au venit prin minune Dumnezeiasca, fiecare dintre ele, fetele. Nu pot spune in acest moment decat, „Doamne, ma simt implinit, ma simt intregit”. A-ti auzit, baietilor care nu sunteti casatoriti? Dumnezeu sa va ajute sa faceti acest lucru in Domnul, cat mai repede. As vrea in seara asta sa spunem, „Doamne, iti multumesc ca dai sens vietii mele prin cel/cea de langa mine.Iti multumesc, Doamne, ca impreuna, noi suntem o propozitie cu inteles.

Biblia spune: Nu va legati la un jug nepotrivit cu cel necredincios. Dar, nu a zis nicaieri Hristos ca casnicia e doar un jug. Frumos este ca cei doi oameni, care s-au casatorit, sa traga impreuna la acelasi jug. Dar, casatoria nu este odar un jug in care tu ne vezi decat doi metri in fata ta, ea nu vede decat 2 metri in fata ei si toata viata voastra voi carati poveri. Eu in seara aceasta pot sa marturisesc in fata lui Dumnezeu, ca mult ma luminat Dumnezeu pe mine prin faptul ca am vorbit cu cineva care m-a iubit. N-a fost si nu este casnicia mea doar un jug. Casnicia este si un loc unde Dumnezeu m-a prelucrat. Un loc in care Dumnezeu m-a binecuvantat. Cel mai vehement critic al meu, dar si omul care m-a sustinut tot timpul este sotia mea. Eu nu eram astazi aici unde sunt daca Dumnezeu nu trimitea pe cea pe care a trimis-o. Oameni buni, sa stiti ca veti forma o propozitie de inteles atunci cand va veti uni cu cea de langa voi. Despartiti de cea de langa voi nici rugaciunea nu merge. Nici viata spirituala nu merge. Voi nu puteti sa stati certati, voi nu puteti sa stati ca fiecare sa-si vada de viata lui. Noi suntem facuti sa fim una, unul prin altul si impreuna cu Dumnezeu. (13)

Indiferent ce se intampla in viata, fa aceste trei lucruri simple:

1. Continua sa slujesti

Multi spun, „Nu exista asa ceva- om sfant”. Zaharia si Elisabeta erau in timpul cand domnea un imparat nebun- Irod. In vremea aceea la templu, nu mai erau descoperiri, de sute de ani Dumnezeu nu mai vorbise poporului Israel. Disparuse-ra vedeniile, visele, se facea slujba in casa Domnului intr-un sistem in care era compromis, a-ti vazut cand Domnul Isus s-a ridicat si a vorbit Fariseilor, zicandu-le, „Morminte varuite”. Timpul era ingrozitor. Biblia spune ca nu avem nici un argument sa spunem ca nu e nimeni sfant. Daca nu esti sfant este alegerea ta.  Daca din ce in ce exista rautate, viclenie, asta nu te face decat sa te arunci in bratele lui Dumnezeu, sa traiesti sfant pentru numele lui Dumnezeu. Iubitii Domnului, acesta este mesajul bisericii. Biserica este locul in care oamenii iubesc, dar iubesc in sfintenie, iubesc in adevar, iubesc in neprihanire. Noi nu avem o iubire sentimentala, iubirea noastra este sfintita de sangele Domnului Isus Hristos si asta inseamna ca vom iubi intr-un mod intelept. (16:40)

Se iubeau, la varsta aceea, Zaharia si Elisabeta se iubeau (Luca 1:18). Jugul vietii acesteia, pentru ca avem un jug si avem o povara- sunt grele, de multe ori e greu sa porti povara. Si sa stiti ca uneori nu ne trebuie lucruri mari ca sa putem capata putere sa mergem mai departe. Uneori, un singur cuvint spus la vremea potrivita aduce balsam pentru inima, o singura mangaiere. Fratilor, mai ales, ce mult ar conta o vorba buna.

Florin Ianovici este un om care are multe sa-si reproseze. Eu nu ma vad la un nivel al rugaciunii atat cum mi-as dori. Nici Scriptura nu o citesc cat as vrea eu sa o citesc si mai am momente cand ma simt ispitit si ma mai manii, ca stie Satana sa suceasca lucrurile ca uneori ma manii, mai ales cand vad absurduri in viata. Eu sunt un om nedesavarsit. Zaharia si Elisabeta erau doi oameni desavarsiti. Cand s-au casatorit aveau cea mai puternica plecare in viata. Zaharia era preot si Elisabeta era din ceata lui Abia. Ea era nascuta pe linie preoteasca, pe linia lui Aron, el preot deja. Cand s-au unit oamenii acestia au zis, „Noi suntem credinciosi din tata in fiu. Familia mea si a ta au fost familii sfinte, tu ai o slujba deosebita, tu esti preot, noi ne iubim (spune Biblia ca amandoi erau neprihaniti si respectau fara pata poruncile lui Dumnezeu). Am putea spune, ca abia astepta Dumnezeu ca ei sa se roage si Dumnezeu sa implineasca rugaciunea lor. Cand colo, surpriza: Intr-o viata de oameni sfinti, intr-o viata de oameni alesi, intr-o viata de oameni care si-au inchinat viata lui Dumnezeu, la cea mai simpla asteptare a vietii, la cea mai indreptatita asteptare a vietii, Dumnezeu nu le-a dat raspuns.

Probabil ca in primul an cand nu au avut copii s-au gandit, „Nu-i nimic, vom posti mai mult. Domnul e bun.” Si probabil ca au postit mai mult. Ce faceti voi cand vine un necaz, cand va este refuzat in viata ceva? Va rugati Domnului si daca vedeti ca intarzie lucrul acela, ce faceti? Postiti. Sunt convins ca oamenii acestia s-au rugat, au postit, si totusi au ajuns la un timp, cand din punct de vedere fizic n-ai mai putut sa astepti acest lucru. Pur si simplu, in conditiile in care ai facut totul pentru Dumnezeu, Dumnezeu nu a facut pentru tine ceea ce face pentru cei mai multi dintre oameni. De multe ori ne este rascolita inima, ni se rascolesc sentimentele pentru ca vedem fericirea celor rai, pentru ca vedem cum altora nu le pasa de Dumnezeu, pur si simplu nu se ingrijesc de lucrurile lui Dumnezeu si au ca si noi o casa, au si un serviciu. Ba, poate chiar le merge maibine, pentru ca stie cel rau sa le puna reflectorul asupra acestor lucruri si sa spuna un singur lucru- pentru ca tinta, batalia cea mai mare in viata nu este sa nu ai copii, nu este de a fi bolnav, sau sa ramai fara paine, ci intr-o zi sa-i intorci spatele lui Dumnezeu si sa spui: Nu merita sa slujesc lui Dumnezeu.

Intotdeauna, batalia a celui rau nu este sa-ti ia sanatatea, acesta este doar un intrument. Intotdeaun, cel rau va spune,  si va doi sa spui un singur lucru: Nu merita sa fac pentru Dumnezeu lucrul acesta, pentru ca Dumnezeu nu a facut pentru mine un lucru care il face pentru toti. E o lupta si in lupta aceasta, cel rau vine si iti spune: Tu, nu merita sa Il slujesti pe Dumnezeu, ca lui Dumnezeu nu-i pasa de tine. Vreau sa va spun ca aici este lupta credintei, aici este inclestarea cea mai puternica in viata, pentru ca in ziua in care vei zice ‘nu merita sa Il slujesc pe Dumnezeu’ si te vei uita comparandu-te in stanga si in dreapta,  vei fi dezamagit si vei lasa loc amaraciunii. In ziua aceea, cu adevarat ai fost ingenunchiat. Nu, boala nu este sfarsitul unui drum. Un vis refuzat, o situatie de lipsa de paine nu este sfarsitul unui drum, cata vreme avem credinta in Isus Hristos. Nu e sfarsitul unui drum, e doar o lupta pe care n-am dus-o pana la capat.

La Zaharia i-a venit timpul sa tamaieze in templu- Preotul intra odata in viata. Putea sa zica, „Odata in viata mi-ai refuzat sa am cel mai simplu vis. Nu Ti-am cerut palat. Ti-am cerut un singur lucru, sa-Mi dai urmas un copil. Ei Doamne, astazi cand eu ar trebui sa te slujesc, eu spun asa, „Pentru ca Tu n-ai facut nimic pentru mine, nici eu nu ma socot dator sa fac ceva pentru tine.” Zaharia n-a zis asa. Zaharia a zis in felul urmator, „Asa a ales Dumnezeu pentru viata mea si voi continua sa slujesc Domnului, chiar daca Dumnezeu mi-a refuzat chiar toate visele pe care le-am avut in viata”. De ce, Zaharia, intri in templu? „Pentru ca il iubesc pe Dumnezeu asa cum este El. Pentru ca Dumnezeu este bun si este drept. Daca Dumnezeu a ales asta pentru mine, eu voi merge inainte cu credinta si n-am sa refuz slujirea si n-am sa refuz si n-am sa dau inapoi nicidecum.”

Stiu in sufletul meu ca sunt oameni dezamagiti, unii s-au rugat mult si n-au primit raspuns. As vrea sa va spun in aceasta seara care este adevarata tinta a celui rau. El nu vrea sa va doboare trupul. El vrea sa va incarcereze sufletul. El ar vrea sa fiti dezamagiti si sa nu mai faceti nimic. Sa NU PUNETI ARMELE JOS. AUDE CEL CARUIA DUMNEZEU VREA SA-I VORBEASCA IN ACEASTA SEARA. Nu pune armele jos. Lupta este sa iti pierzi increderea in Dumnezeu. Eu spun in aceasta seara, „Daca pamantul nu va mai da rod, daca cerul nu va mai da ploaie, daca de nicaieri nu va mai veni un ajutor omenesc, eu tot ma incred in Domnul mantuirii mele si n-am sa dau inapoi, pentru ca eu n-am fost mantuit putin. Nu renuntati sa va rugati, sa ridicati mainile ca Domnul spune, „Cine ma iubeste cu adevarat, acele ma iubeste pana la capat. Cine va ierta va primi cununa vietii. (33:50)

Esti dezamagita sora, pentru ca te rogi de ani de zile pentru barbatul tau nemantuit. Nu te uita la altii. Tu sa spui, „Dumnezeu este taria mea. Dumnezeu stie ce va fi in viata mea, ma incred in Domnul”. Noi nu vedem, vede Domnul. Noi nu stim, El stie. Noi nu cunoastem, dar El cunoaste. Nu va comparati vietile unii cu altii, ci incredeti-va in Domnul.  (35)

2. Continua sa te rogi lui Dumnezeu

A intrat Zaharia in templu sa tamaieze, spune Biblia ca ceva se intampla deosebit. Vers. 10 În ceasul tămîierii, toată mulţimea norodului se ruga afară. Ce  s-a intamplat in momentul acela? Omul lui Dumnezeu trebuie sa continua sa sluejasca, dar, nu oricum. Ci impreuna cu multimea care se roaga. Cand omul lui Dumnezeu slujeste si se roaga arhanghelul coboara. Noua nu ne trebuie o solutie omeneasca, ci o solutie Dumnezeiasca. Solutia Dumnezeiasca nu o gasim uitandu-ne unii la altii, ci rugandu-ne unii pentru altii. Cine slujeste si se roaga va aduce in mijlocul adunarii prezenta Duhului Sfant.

Acolo vin arhanghelii. Sa va refaceti altarul rugaciunii. De aia nu mai coboara ingerii, pentru ca preotul casei nu mai e preotul casei. El este un fel de administrator. Pentru ca preotul din casa nu mai continua sa slujeasca si poate ca in desnadejdea ei, poate ca sotia nu se mai roaga. Atunci cand nu mai exista rugaciune si nu mai exista slujire, in casa aceea nu mai coboara Dumnezeu. Si as vrea din toata inima sa coboare Dumnezeu in casa voastra. Arhanghelul i-a spus lui Zaharia ca din prima zi rugaciunile i-au fost ascultate. Dar, de ce Doamne la varsta asta? Pentru ca sa se arate harul lui Dumnezeu. N-ar fi fost Zaharia si Elisabeta pomeniti astazi, daca nu sa-r fi nascut in casa lor acela despre care s-a spus: Nimeni nu a fost nascut din femeie sa fi fost mai mare decat el. Ei au fost cunoscuti prin cel ce a fost numit Ioan Botezatorul.

3. Continua sa Il lauzi

Totul graviteaza in jurul lui Isus Intotdeauna cand ne rugam lui Dumnezeu si zicem, „Doamne, fa sa fie bine.” Zice, „Da, dar sa nu uitati un lucru: Totul graviteaza in jurul lui Isus”. Cand s-a nascut Ioan Botezatorul, el s-a nascut sa pregateasca calea Fiului lui Dumnezeu. Toate rugaciunile care intarzie in implinirea lor, toate rugaciunile care vor fi ascultate au ca si tinta pe El. Dumnezeu va va mantui casa. Nu pune-ti steagul jos. Dumnezeu va da izbavire. Nu pune steagul jos. Mai plangi, mai rabda pentru ca Dumnezeu intr-o zi va implini rugaciunea ta.

Zice Zaharia, „Dupa ce voi unoaste ca mesajul e de la Domnul?” Ce fel de intrebare este la Biserica Maranata Vulcan 24 Martie 2013asta? Esti fata in fata cu arhanghelul Gavril si intrebi dupa ce semn vei cunoaste? Noi intotdeauna facem un lucru gresit in viata. Ne uitam la Biblie si dupa ce ne-am uitat la fagaduintele Bibliei si il vedem pe Domnul acolo, ne uitam la noi si acolo ramanem. Ramenm blocati. Pe noi ne-au doborat necazurile si stam ca un pipirig, cu fruntea la pamant, impovarati cu toate greutatile pentru ca macar ca am vazut, noi n-am vazut. Macar ca am auzit, noi n-am auzit. Fratii mei si surorile mele, avem o memorie blestemata. Tinem minte raul pana la a saptea spita si binele am uitat, de indata de s-a facut. Dumnezeu mi-a dat limba pentru ca sa spun: Laudat sa fie Domnul. Eu n-am gura sa critic, n-am gura sa spun ce nu merge in biserica, nu pentru asta mi-a dat Dumnezeu limba. Eu nu am o limba sa vorbesc ce nu se cade. Tot ce sunt eu si limba mea e a lui Dumnezeu. Indiferent ce se intampla in viata, continua sa slujesti, sa te rogi si sa Il lauzi pe Domnul. La Biserica Maranata Vulcan 24 Martie 2013

Marturia Fratelui Dani

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: