Nelu Brie – Invatatura Biblica Despre Iadul Vesnic

Brie

Poate va place mai mult sa ascultati acest studiu sub forma de predica. Daca doriti aceasta, ieri am postat predica Pastorului Ioan Brie – Focul Gheenei si puteti sa o vizionati aici. Subiectul este la fel ca subiectul de astazi (mai jos) care este in talk-show format la emisiunea ‘Sa-L cunosc pe El’ la CredoTV cu Iacob Berghiano.

VEZI PAGINA Nelu Brie PREDICI aici

Cum functioneaza aceasta cunoastere si a laturii punitive respectiv a dreptatii lui Dumnezeu, ca si dragoste pe de alta parte, in constiinta omului, de are nevoie sa stie de ambele alternative?

Dumnezeu ne-a creat cu capacitatea de a face alegeri. Ne-a creat cu libertatea de a lua decizii. Si de asemenea, ne-a dat ratiune- judecata sanatoasa prin care putem sa discernem ce este bine si ce este rau. Dumnezeu ne-a inzestrat si cu capacitatea de a privi la  consecintele faptelor noastre, lucru in care se vede si felul in care e croita viata, si in relatiile noastre cu autoritatile, si cu tot ceea ce se intampla in viata de zi cu zi. Plecand de la aceasta observatie, este foarte important ca omul sa aiba clara revelatia lui Dumnezeu cu privire la ceea ce se va intampla ca si rezultat si consecinta a faptelor sale. Noi avem dreptul sa hotaram ce vrem sa hotaram. Dar, nu mai avem dreptul sa ne alegem consecintele. Dumnezeu este cel care decide ce consecinte deriva din alegerile noastre. In dragostea Sa, Dumnezeu ne marturiseste adevarul. Iar adevarul revelat de Dumnezeu este ca pentru acela care alege sa faca binele, sa se intoarca la credinta, sa traiasca dreptatea lui Dumnezeu, consecintele sunt viata vesnica si mantuirea. Pentru cel care alege sa traiasca in pacat, consecintele sunt pierzarea vesnica. Este o chestiune de revelatie. Este o chestiune de adevar obiectiv pe care Dumnezeu ni-l pune in fata.

Ori, un om cu simtul realitatii, cu credinta in Dumnezeu , cu teama de Dumnezeu nu poate ignora latura consecintelor negative ale faptelor rele pe care le face. Vorbindu-ne despre judecata de apoi, vorbindu-ne despre pedeapsa cea vesnica, Dumnezeu pune in fata noastra consecintele propriilor noastre pacate. Ori, aceste lucruri se fac in vederea trezirii noastre spirituale. In momentul in care stiu ce mi se intampla, trebuie sa am o doza de lipsa de responsabilitate, ca sa nu zic nebunie, sa continui mai departe pe acel drum.

Lector universitar Doctor Nelu Brie, din Sibiu, abordeaza o parte din invatatura Domnului Isus despre iad, despre infern, despre sanctiunea, sau pedeapsa eterna.

Iadul Vesnic Part 2

Continua despre invatatura apostolilor despre iad si alte aplicatii care sunt necesare la aceasta tema. Brie: Este o datorie de pastorire sufleteasca sa propovaduim tot adevarul lui Dumnezeu. Doar asa vom face bine oamenilor, daca vom propovadui tot adevarul lui Dumnezeu. A ascunde oamenilor invataturile Domnului Isus inseamna sa-i inselam. Nu e dovada fata de oameni sa ascunzi ce a spus Dumnezeu.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: