Florin Ianovici – Luptele din umbra (4)

PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Mesajele de la Conferinta

 1. Florin Ianovici – Ce spune Ghetimani? la Biserica Poarta Cerului Suedia (1)
 2. Florin Ianovici – Toiagul nostru la Biserica Poarta Cerului Suedia (2)
 3. Florin Ianovici – Locul nostru in slujire la Biserica Poarta Cerului Suedia (3)

Ianovici Suedia

(Lipsesc primele minute din predica aceasta) Am insomnia. Stau si ma framant. De ce? Pentru ca stie Goliat sa iasa. Dar va dau o veste, „Dumnezeul nostru e viu.” Dumnezeul nostru e un Dumnezeu, nu doar de dimineata, nu doar de pranz si de seara. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al fiecarei secunde in viata noastra. Suntei tineri, dragii mei. Cand va vad, plini de energie, cum strigati, mi-as dori din toata inima sa nu stati in siruri de batalie si numai sa strigati. Adica, asta nu e viata in care vi numai la biserica si strigi. Viata de credinta este o viata de lupta si de biruinta. Si atunci de ce nu avem noi aceasta putere? Spuneam ca Goliat are stratagem: E mare, iti umple ecranul, el stie intotdeauna cum sa-ti iasa in cale la momentele cheie in viata. Dar ce sa fac eu? Oare ce anume, ce ar trebui sa fac eu?

Intotdeauna ca sa putem birui lupta care se vede, va trebui sa biruim luptele care nu se vad. Marea problema a vietii noastre este ca lupta cu Goliat este lupta pe care o vezi tu si o vad toti. (2:20)Dar in umbra mai sunt lupte de dat.  N-ai cum sa te lupti cu Goliat in ascuns, pentru ca Goliat e mare. Dar, pana sa ajungi sa te lupti cu Goliat, are grija cel rau ca sa fi un om care sa pierzi pe rand si alte batalii. Si sa va spun ce curse intinde cel rau pe cale ca noi sa nu ne mai luptam cu Goliat. Adica, asa un fel de lipsa de putere.

Stiti care este prima lupta pe care va trebui sa o purtam? Lupta din inima. Lupta pe care nu ti-o spune nimeni. Goliat, stim toti cand apare. Ca e boala, ce-i necaz, ca-i o relatie- asta vede, vezi tu, vad toti. Dar in umbra, mai sunt lupte de dat. Pana sa ajunga David sa se lupte cu Goliat, mai intai a trebuit sa se lupte cu Eliab. Stiti lucrul asta? Uite ce spune Biblia. Zice: 1 Samuel 17 Isai a zis fiului său David: ,,Ia pentru fraţii tăi efa aceasta de grîu prăjit şi aceste zece pîni, şi aleargă în tabără la fraţii tăi; 18 du şi aceste zece caşuri de brînză căpeteniei care este peste mia lor. Să vezi dacă fraţii tăi sînt bine, şi să-mi aduci veşti temeinice. Asta spune cuvantul lui Dumnezeu. Apoi, spune Biblia ca in momentul cand a ajuns in tabara- vers 28 – Eliab, fratele lui cel mai mare, care -l auzise vorbind cu oamenii aceştia, s’a aprins de mînie împotriva lui David. Şi a zis: ,,Pentru ce te-ai pogorît tu, şi cui ai lăsat acele puţine oi în pustie? Îţi cunosc eu mîndria şi răutatea inimii. Te-ai pogorît ca să vezi lupta. Eliab s-a aprins de manie.

Ai lupta in viata. Cea mai grea lupta e lupta din umbra, este lupta cu dispretul aproapelui tau. Intotdeauna, lupta aceasta incepe cand nu te astepti si lupta aceasta vine dintr-o directie de la care nu te-ai asteptat niciodata. Cum adica? Ma duc la fratii mei sa dau zece casuri, la capetenia care este seful lor, ca sa se poarte bine cu ei. Cum, adica ma duc cu paine la ei cu paine, ca sa le dau sa manance, pentru ca in Vechiul Testament, daca erai fiu in casa si te duceai la fratii tai sa duci paine, era un semn, era o munca de sluga. Niciodata, un fiu nu se ducea la fratii lui- frate la fratii lui, sa duca paine si cas. Trimitea o sluga pentru ca asta era o munca de sluga. Fiul casei se plimba pe langa sluga. Dar, acest David a zis, „Ma duc, cu mana mea sa le dau paine, la acesti 3 frati ai mei care sunt la lupta, pentru ca-i iubesc, pentru ca tata-i iubeste, pentru ca m-a trimis sa vad ce vesti vin din partea lor. Si a venit David cu inima buna si cu o inima simpla a venit la ei. La care, Eliab ii spune: Iti cunosc eu rautatea si mandria inimii.

Si atunci, David, sunt convins ca a fost lovit. Intotdeauna trebuie sa intelegeti un lucru, ca dispretul nu poate sa aiba niciodata efect, daca nu vine de la cel care iti e apropiat tie. Ce-i daca va dispretuieste un dusman? Daca-i dusman, la asta ma astept. Dar, daca ma dispretuieste cineva, la care mi-am deschis inima, atunci ma doare. Cum adica, cel pe care l-am iubit, cel care e prietenul meu, sa aud ca spune o vorba din aceasta? Doare. Intodeauna, luptele acestea din umbra, ne-au lovit intr-asa fel incat nici n-am mai vrut sa purtam lupta aceea care se vede cu ochii deschisi. Lupta asta este o lupta teribila. Vreau sa va spun, in numele Domnului Isus Hristos, eu stiu ce am vazut- ca exista de multe ori, chiar si in casa lui Dumnezeu, chiar intre copiii lui Dumnezeu- asta este cel mai trist- avem judecati si prejudecati. Dispretuim pe oameni. Facem clasificari. Intodeauna au fost lucruri din acestea care au daramat. Au fost oameni care n-au mai vrut sa cante in biserica.

Mi-a zis, „Frate eu nu mai cant (in biserica).” Am zis, „De ce?” „A venit unul si mi-a zis ca de ce tot dau din cap? Si m-am suparat si nu mai cant.” „Si tu ce ia-i zis?” „Nimic.” Dar, du-te si vezi-ti de treaba, ca eu nu am vazut ca dai din cap.” Atatia oameni au fost dezamagiti, atatia oameni au fost loviti de dispretul asta! Fratii mei, surorile mele, noi suntem una in Hristos! Dumnezeu nu are general si soldati. Dumnezeu nu are in biserica oameni decorati si oameni care sa duca o sacosa. In ochii lui Dumnezeu suntem toti la fel. Hristos a murit pentru noi. Noi facem clasificari, noi suntem oamenii care ne uitam unii la altii. Eu spun, in numele lui Isus Hristos, „Oricine Doamne, se ridica sa faca o slujba, intareste-L Doamne!”  Bun e Dumnezeul diversitatii. Nu mananci aceiasi mancare o viata intreaga si atunci ii spui sotiei, „Mai da-mi si altceva.” Si atunci de ce ai vre ca biserica sa fie numai ca tine?” Iti spun eu de ce. De rai ce suntem. De buni in nici un caz.

Intotdeauna, Eliab e specialistul de inima. Zice Eliab asa, „Iti cunosc eu rautatea din inima.” El are raze, se uita si vede inima mea. Eu nu o vad, dar el o vede. Cum sa te aperi impotriva cuiva in felul asta. Nu ai cum sa te aperi la asemenea acuze. Daca un om ar zice: La ora– te-am vazut si ai zis cuvantul asta.. Trebuie sa ma pocaiesc? Trebuie sa ma pocaiesc. Daca un lucru e dovedit, trebuie sa te pocaiesti. Daca ai gresit intr-o imprejurare si e dovedita imprejurarea si ai zis lucrul ala, zi „Domnul sa ma ierte.” Trebuie sa ne pocaim  frati si surori. Dar pentru, „Esti rau, esti mandru,” nu ai cum sa te aperi. Dumnezeu din ceruri stie. Dumnezeu din cer cunoaste. Cati nu au fost ucisi? Cati nu au mai putut sa lupte? Cati copii de ai nostri nu au facut stanga impreujur, cand s-au trezit cu un Eliab care a zis, „Mandrii sunteti voi!” Crezi?

2 comentarii (+add yours?)

 1. Salajan alexandru
  iul. 02, 2013 @ 16:43:14

  Pace…as vrea sa imi explicati niste lucrari venite pren Duhul Sfant. Tatal meu e bolnav de cancer si a avut multe lucrari din partea Domnului dar a avut aceiasi lucrare din partea a 4 proroci . I s a aratat un copac putred fara ramuri era un pom care nu mai facea rod si dupa un timp din mijlocul acelui pom a iesit un lastar….ce inseamna asta?

  • rodi
   iul. 02, 2013 @ 23:08:17

   Pace Alex, mai intai de toate ne rugam ca Domnul sa vindece boala de cancer din trupul tatralui tau! Ti-am raspuns pe privat prin emailul care l-ai furnizat. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: