Florin Ianovici – Locul nostru in slujire la Biserica Poarta Cerului Suedia (3)

PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Mesajele de la Conferinta

  1. Florin Ianovici – Ce spune Ghetimani? la Biserica Poarta Cerului Suedia (1)
  2. Florin Ianovici – Toiagul nostru la Biserica Poarta Cerului Suedia (2)

Ianovici Suedia

Sunt destui oameni care ma intreaba: Frate Florin, ce as putea sa fac pentru Dumnezeu? Iubitii Domnului, sa primiti cele mai simple raspunsuri ca nu vom face filozofie. Cea mai importanta lucrare in viata, pe care omul o are de facut este sa semene cu Dumnezeu. De cele mai multe ori noi nu ne gasim locul, in raport cu Dumnezeu pentru ca punem o intrebare gresita. Intrebarea nu e ce as putea sa fac pentru Dumnezeu, ci cum sa ajung mai repede sa seman cu Dumnezeu. Biblia spune ca odata ce ai devenit lumina, tu nu mai poti sa stai ascuns. Biblia spune ca intotdeauna, cand ai aprins lumina, ea lumineaza de departe. Lumina nu se intreaba: Ce lucrare as putea sa fac pentru Dumnezeu. Lumina face un singur lucru, sta aprinsa. Nici sarea nu se intreaba pe ea insasi: Ce lucrare as putea sa fac pentru Dumnezeu? Ea exista si isi face lucrarea. Cand a-ti vazut vreodata o privighetoare confuza? Oare sa cant sau sa nu cant lui Dumnezeu? Niciodata. Privighetoarea canta pentru ca privighetoarea a fost menita de Dumnezeu sa cante. Cand a-ti vazut vreodata, un izvor confuz: Sa curg sau sa ma opresc? Cand izvorul porneste se duce. De ce? Asta a fost menit sa fie.

Intrebarea corecta care ar trebui sa ne-o punem in dupa amiaza aceasta nu este “Ce am putea face pentru Dumnezeu”? Ci, “De ce nu am ajuns sa fim folositi de Dumnezeu?” Vreau sa va spun, iubitii Domnului, ca cine este paine, se va frange si va fi mancat. Cine este izvor de apa, vor alerga oameni insetati si vor bea din acel izvor. Nu te intreba ce poti sa faci pentru Dumnezeu. Un singur lucru poti sa faci: Sa semeni cu acela care te-a iubit. Nimeni dintre noi, care-L cauta pe Dumnezeu si isi pune inima sa fie ca si Isus Hristos nu va ramane sub obroc. Caci mare e intunericul lumii acesteia. Si pana si cea mai mica luminita va palpai in lumea aceasta si va fi ca un far. La intrebarea asta: Ce pot sa fac eu pentru Dumnezeu? Sa nu uiti: Ce poti sa faci pentru Dumnezeu e sa fi un chivot umblator. Ce poti sa faci pentru Dumnezeu este sa semeni cu El. Gandurile tale sa fie gandurile Lui, cuvintele Tale sa fie cuvintele Lui. Inima ta sa bata ritmul Lui. Sa alegi sa faci lucrarile Lui. Dumnezeu nu te va lasa nefolosit. Orice om isi pune inima sa-L caute pe Dumnezeu, Dumnezeu il va trimite. Nu intrebarea “Ce sa fac pentru Dumnezeu” trebuie sa ne caracterizeze, ci intrebarea “cat am ajuns?”

Va intreb in numele Domnului Isus Hristos: Sunt oameni mahniti pe pamantul asta? Cand Hristos s-a intalnit cu amarati, amaratii n-au mai fost amarati. Cand Hristos s-a intalnit cu flamanzii, flamanzii n-au mai fost flamanzi, au fost saturati. De ce? Pentru ca insasi El era lucrarea. Niciodata nu a intrebat: Ce as putea sa fac? I-a fost clar ce trebuia sa faca, pentru ca El era Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat si noi suntem copiii Lui. Si eu stiu, iubitii Domnului ca ori de cate ori vom semana cu Dumnezeu, Dumnezeu ne va face o resursa pentru lumea aceasta.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: