Florin Ianovici – Iubirea Sfintilor e diferita la Biserica Poarta Cerului (5)

PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Mesajele de la Conferinta

  1. Florin Ianovici – Ce spune Ghetimani? la Biserica Poarta Cerului Suedia (1)
  2. Florin Ianovici – Toiagul nostru la Biserica Poarta Cerului Suedia (2)
  3. Florin Ianovici – Locul nostru in slujire la Biserica Poarta Cerului Suedia (3)
  4. Florin Ianovici – Luptele din umbra la Biserica Poarta Cerului Suedia (4)

Ianovici Suedia 2

„In momentul in care ai o gandire elitista, te-ai intors la un Dumnezeu care seamana cu tine, nu cu Hristosul cel rastignit.” (din mesajul acesta)

  • …sa nu ai o pereche de ochelari pentru prietenii tai si o altfel de pereche de ochelari pentru dusmanii tai.
  • Pavel spunea: Corintenilor, m-ati injunghiat de multe ori. Am auzit multe lucruri care nu mi-ai placut. A-ti facut uneori din dragoste o pricina de desfrau. Dar cu toate acestea, zice Pavel, „Mi s-a largit inima fata de voi.” Daca a voastra s-a strans fata de mine, in schimb a mea s-a largit fata de voi.
  • Copilul acela, care este cel mai problematic in familia ta, de fapt striga si spune, „Fa-mi si mie, mama, loc in inima ta.” Si nu-l mai compara cu cel mai destept din casa, pentru ca n-a venit in fata azi, Dumnezeu sa-ti spuna tie, „Il vezi pe apostolul Pavel?”
  • Cum adica o porunca noua? Asta era o porunca Vechi Testamentara. Deci, din Vechiul Testament, Dumnezeu spusese in mai multe randuri „sa va iubiti unii pe altii”. Si atunci, cum poate sa spuna Isus Hristos ca este o porunca noua, cata vreme porunca aceasta era de cand era Moise si legea? La care, daca te uiti atent, iti dai seama la ce se refera Hristos. Zice: „Va dau o porunca noua, sa va iubiti unii pe altii „CUM V-AM IUBIT EU PE VOI”. Nu doar sa va iubiti, ci sa urmati modelul lui Hristos.

(photo via year27.com) Text – Efeseni 3:17-19   aşa încît Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentruca, avînd rădăcina şi temelia pusă în dragoste, 18 să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adîncimea şi înălţimea; 19 şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu.

Notite din predica: Ceea ce uraste diavolul cel mai mult, pe acest pamant este dragostea credinciosului. Orice altceva merge, dar, diavolul nu poate suporta un copil al lui Dumnezeu plin de dragoste. Si atunci, ce sa faca cel rau ca sa nimiceasca acest cuvant numit dragoste? Si atunci, ce sa faca acel rau ca sa nimiceasca acest cuvant numit dragoste? Il suceste in tot felul, pana intr-acolo ca spun oamenii ca iubesc pizza, dar, asta nu-i iubire. Iubesti pizza, iubesc fotbalul… Intotdeauna, cel rau va cauta sa suceasca caile lui Dumnezeu si sa ia ce e mai frumos din Dumnezeu si sa faca sa para un nimic. Ne-am adunat astazi aici in numele lui Isus Hristos. Dragostea Lui ne-a strans laolalta. Si daca dragostea Lui ne-a strans laolalta, inseamna ca ne vom purtan ca niste oameni ai Lui, care am fost adunati cu dragostea lui Dumnezeu. In aceasta dupa amiaza, nu vom vorbi despre ‘orice iubim’, ci vom vorbi despre iubirea sfintilor.

Niciodata, oamenii pamantului acesta, nu vor putea pricepe care este iubirea sfintilor. Biblia spune ca exista o dragoste a sfintilor. Asa spune versetul acela, sa putem pricepe impreuna cu sfintii, care este lungimea, largimea, adancimea, inaltimea dragostei lui Dumnezu. Sfintii pricep iubirea diferit. Dragostea omului este cantata in poem. Ii duci sotiei de 8 Martie o inimioara si dupa aceea o frangi in fiecare zi a vieti tale. Ducem cuiva dulce, o ciocolata de ziua ei si apoi ii dam amaraciune in fiecare zi. E dragoste sucita, e dragoste pamanteasca. Nu e dragoste despre care vorbeste Hristos. Dragostea omului tine o perioada, un an sau doi, in cele mai bune cazuri. Pe cand, dragostea lui Hristos spune asa: Fiindca i-a iubit pe ai Sai si i-a iubit pana la capat. Chiar daca capatul a fost Golgota. Dragostea lui Dumnezeu, nu-i dragostea oamenilor, sau a lumii acesteia. Dragostea omului spune: Daca-mi dai, iti dau. Dragostea Lui spune: Dau.

Dragostea sfintilor e diferita, iubitii Domnului, pentru ca daca noi aveam dragostea lumii eram pe un stadion, poate. Daca aveam dragostea lumii, plimbam cainii prin parc. Dar, fiindca avem dragostea lui Dumnezeu, stam aici sa-L binecuvantam pe El. Dragostea lui Hristos este diferita de orice alta iubire. Vreau sa plec din locula acesta si sa va spun, pentru secolul XXI, si daca ar fi vreodata sa ma intrebe cineva: Care este lucrul pe care il simt cel mai aproape de inima ta? As spune: Cel mai aproape il simt in acest mesaj. Pentru ca cel mai mare atac in lumea aceasta este asupra acestui cuvant, ca sa nu mai stim ce facem. Sa iubim stramb si schiop. Sa iubim sentimental, sa iubim superficial. Sa iubim oricum, numai ca Dumnezeu sa nu iubim. Eu nu vreau sa iubesc pe oricine, oricum. Ci, vreau sa iubesc din Dumnezeu, asa cum spune Domnul.

Largimea inimii – sa cresteti in dragoste unii fata de altii

De multe ori mi se cere, in numele iubirii, sa fac compromisuri. Nu pot asa, pentru ca dragostea lui Dumnezeu e verticala, nu garbovita. Sa invatam sa iubim ca Dumnezeu. Ori, Dumnezeu vine si ne spune: Dragostea mea are anumite repere. Si primul lucru pe care ne spune Dumnezeu in textul acesta este ca dragostea lui Dumnezeu are largime. 1 Tesaloniceni 3:12  Domnul să vă facă să creşteţi tot mai mult în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de toţi, cum facem şi noi înşine pentru voi, (27:29) Daca ramai pipernicit sufleteste sau la inima, nu-i vina Domnului. Este raspunderea ta. Spune Pavel in 2 Corinteni 6:11 Am dat drumul gurii faţă de voi, Corintenilor! Ni s’a lărgit inima. 12 Voi nu sînteţi la strîmtoare în noi; dar inima voastră s’a strîns pentru noi. 13 Faceţi-ne şi voi la fel: vă vorbesc ca unor copii ai mei-lărgiţi-vă şi voi! Cum, adica Doamne, sa ma largesc la inima? E simplu prietene! Dumnezeu nu are crestini de categoria I si crestini de categoria II. Dumnezeu nu are Romani, tigani, unguri. Dumnezeu are copil de Dumnezeu. Dumnezeu nu are ingineri si zidari, licentiati si –, Dumnezeu nu are tineri si batrani. Dumnezeu are copii de Dumnezeu. Asta inseamna ca in inima noastra este loc pentru oricine. Mi-e drag de tine, si iubesc pe cel de langa tine pentru ca asta m-a invatat Dumnezeu, pentru ca in inima Lui am avut loc toti.

Pavel spunea: Corintenilor, m-ati injunghiat de multe ori. Am auzit multe lucruri care nu mi-ai placut. A-ti facut uneori din dragoste o pricina de desfrau. Dar cu toate acestea, zice Pavel, „Mi s-a largit inima fata de voi.” Daca a voastra s-a strans fata de mine, in schimb a mea s-a largit fata de voi.” Stiti ce-mi doresc? Cu fiecare zi care traiesc pe pamantul acesta  sa ma ajute Dumnezeu sa iubesc mai mult azi decat ieri. M-au intrebat oamenii: Frate, e drept ca dumneata ai trei licente si un doctorat? „Da,” am zis. „Si, e adevarat frate ca esti pastor la Toflea, la tigani?” „Da,” am zis eu. „Cum e posibil lucrul asta?” Am zis, „Dar cum e posibila intrebarea asta? Ii iubesc ca pe copiii lui Dumnezeu.Sunt fratii mei in Hristos.”  In momentul in care ai o gandire elitista, te-ai intors la un Dumnezeu care seamana cu tine, nu cu Hristosul cel rastignit. Dragostea nu este preferentiala. Dragostea nu este elitista. Dragostea nu iubeste pe unii si pe altii, nu. Dragostea din Dumnezeu e cu mainile deschise si spune aveti loc toti in inima mea- pe batrani, pe tineri, poate vorbiti cursiv, poate altii abia reusiti sa gasiti o vorba, unii stiti mai bine, altii mai putin, (dar) la Dumnezeu nu se da test de IQ, la Dumnezeu nu se sta cu coeficientul de inteligenta si daca ai trecut zice ‘te iubesc’. Ne iubeste Dumnezeu asa cum suntem, pe fiecare dintre noi.

Era odata, am intalnit intr-un targ un maimutoi de plus, cea mai urata maimuta pe care am vazut-o eu, de cand sunt pe pamantul asta. Ceva de speriat. Dar, am vazut o inimioara rosie pe pieptul ei si scria in franceza: Am nevoie de dragoste. Omul caruia nu-i merge bine pe pamantul acesta si nu-i stralucitor are un strigat in inima lui: Fa-mi loc si mie in inima ta! Copilul acela, care este cel mai problematic in familia ta, de fapt striga si spune, „Fa-mi si mie, mama, loc in inima ta.” Si nu-l mai compara cu cel mai destept din casa, pentru ca n-a venit in fata azi, Dumnezeu sa-ti spuna tie, „Il vezi pe apostolul Pavel?” Dumnezeu din cer, in fiecare zi a avut mila de noi.

Sa va spun un lucru de iubirea aceasta, care ar trebui sa ne largeasca. Iubirea aceasta, care trebuie sa ne largeasca inima si care trebuie sa fie fata de oameni, trebuie sa ne faca sa ne largim inima fata de oameni si trebuie sa se faca intr-un fel. Ce spune in Ioan 13:34? (Photo via www.womenwalkinginthespiritofchrist.com ) (32:00)

Ioan 13:34 Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii;

cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii.

Cum adica o porunca noua? Asta era o porunca Vechi Testamentara. Deci, din Vechiul Testament, Dumnezeu spusese in mai multe randuri „sa va iubiti unii pe altii”. Si atunci, cum poate sa spuna Isus Hristos ca este o porunca noua, cata vreme porunca aceasta era de cand era Moise si legea? La care, daca te uiti atent, iti dai seama la ce se refera Hristos. Zice: „Va dau o porunca noua, sa va iubiti unii pe altii „CUM V-AM IUBIT EU PE VOI”. Nu doar sa va iubiti, dar sa urmati modelul lui Hristos. Cand a respins Hristos pe cineva? Niciodata! Cand a intors spatele unei vaduve? Cand a intors spatele unui lepros? Cand Dumnezeu a spus cuiva: N-am timp de tine. Si atunci, n-ar trebui sa ne largim inima? Cateodata, terminam pe la 12:30 (programul) si eu, inca la (ora) 3 sunt in biserica. Credeti ca eu nu sunt om? Uneori ma doare capul de imi plesneste. Dar stiti ce ma gandesc? Cum sa plece omul asta mahnit, ca n-a stat nimeni de vorba cu el? Doamne, da-mi inca un strop de energie, sa pot sa-l ascult. Mai intindeti putin inima aia a ta, care s-a posmogit ca o pruna. (33:49) Dar, forteaza inima aia a ta, sa iubeasca. „Cum sa o fortez?” Bagand in ea Cuvantul lui Dumnezeu. Strange-ti Cuvantul in inima voastra si inima voastra se va largi. Inima noastra se largeste, din momentul in care Cuvantul lui Dumnezeu locuieste din belsug in ea. Cand Duhul lui Dumnezeu coboara, cu ce te umple? Cu dragostea turnata prin Duhul Sfant. Orice inima care nu se largeste nu are din belsug Duhul Sfant si Cuvant. Dar tu vorbesti in limbi, si dupa ce ai iesti afara il vorbesti si pe Ionica si pe Vasilica de nu mai stiu de ei. Bagati bine de seama ce faceti si cum faceti. Ma rog in dupa amiaza asta, „Doamne sa nu ma lasi gol, ci sa ma umpli cu dragostea Duhului Sfant.”

Niciodata nu mi-a vorbit mie Duhul Sfant in rugaciune sa-mi spuna asa, „Mai Florine, tu ai dreptate, ala n-are. Mai, tu esti bun si sfant, ala-i rau ma…Ai dreptate sa te superi pe el, ia supara-te pe el.” Niciodata Duhul Sfant nu mi-a spus asta. Stiti ce mi-a spus Duhul Sfant? „Esti rau. Iarta. De cate ri te-am iertat si eu pe tine. Ingaduie!” Niciodata nu m-a felicitat Duhul Sfant sa imi spuna, „N-am vazut credinta ca a ta.” De cate ori a venit Duhul Sfant, m-a luat de guler si mi-a zis, „Baga bine in seama ce iti spun Eu acuma. Sa nu ti se masoare tie dupa cum masori tu altuia. Trezeste-te!” Asta spune Duhul Sfant. Sa iubesc, pentru ca am fost iubit. Sa iert pentru ca mi s-a iertat. Sa intind o mana, pentru ca mi s-a intins o mana. „Fa si tu la fel,” spune Domnul.

Iubeste folosind adevarul

Sa va mai spun un lucru. Sa ma iau pe mine exemplu: Sa ma iubiti folosind adevarul. La un moment dat, apostolul Petru vorbea cu Domnul Isus inainte de patima Domnului Isus. Domnul Isus i-a spus ca trebuie sa mearga la Ierusalim sa patimeasca din cauza preotilor. La care, ce-i spune Petru? „Doamne, sa te fereasca Dumnezeu sa faci una ca asta. La care Isus zice aceluaisi Petru la care i-a spus caci cu el va zidi biserica, dar El zice, „Eu trebuie sa-ti spun adevarul in acest moment.Inapoia mea Satano, caci gandurile tale nu sunt gandurile Mele, ci sunt gandurile oamenilor.”

Cum sa iubesti folosind adevarul? Oameni buni, nu ma lasati sa spun o prostie. Nu ma lasati sa fac un lucru rau. Daca vedeti ca ceva in mine s-a schimbat, veniti si spuneti asa, „Frate Florin, pentru ca te iubesc, vreau sa-ti spun ca aici nu esti bine. Iubiti, folosind adevarul. Nu-mi esti prieten daca-mi ascunzi adevarul. Nu-mi esti prieten daca imi ascunzi adevarul. Daca tu sti ca ceva nu e bine in mine, daca tu sti ca anumite lucruri nu merg bine, va rog- cea mai inalta forma a iubirii, stiti care este? Adevarul. Cand Isus Hristos a venit la mine, a zis asa, „Esti pierdut, esti sortit iadului, dar Eu, Dumnezeu, iti intind mana. Daca vrei, tu te poti schimba.” Mi-a spus Dumnezeu ca-s rau, mi-a spus adevarul si apoi mi-a mai spus ceva: Ca ma iubeste.

Nu-i peria pe oameni, daca ei nu merita. Incurajeaza, dar sa nu ai o pereche de ochelari pentru prietenii tai si o altfel de pereche de ochelari pentru dusmanii tai. Sa spui si prietenului tau adeavarul. Nu te supara pastore, de trei saptamani te urmaresc. Tu nu mai vorbesti cum vorbeai odinioara. Nu te supara sora, cand tu canta-i, stralucea fata. De o vreme te vad stinsa. Nu te supara prietene, te ruga-i. Stiu eu cum te ruga-i si te-ai stins, ce se intampla cu tine? Spuneti-va adevarul in dragoste unii altora. Ajutati-va sa cresteti. Iubirea nu este o iubire care se preface. Trebuie sa le spunem adevarul. Daca Hristos ar sta in fata noastra, El ar ascunde adevarul? El in fata noastra ar spune: Te iubesc. Te iubesc, dar trebuie sa te schimbi. (38:32)

Iubeste cu dreptate

Apoi, iubitii Domnului, vreau sa va mai spun un lucru. Sa iubiti cu dreptate. Cum trebuie sa iubiti cu dreptate? Spune Biblia ca o femeie, de origine Sirofiniciana a venit la Domnul. Avea o fica care era stapanita, muncita de un duh rau. Si atunci ea a venit la Domnul Isus Hristos si a strigat, „Ai mila de mine, Isuse, fiul lui David.” La care Isus a tacut. Iar a strigat. La care, ucenicii deranjati au zis, „Da-i drumul sa plece, ca uite, striga dupa noi.” La care Isus Hristos a tacut. Femeia iar as strigat. La care Domnul Isus a zis, „Femeie, nu este bine sa iei painea de la masa copiilor si sa o dai cateilor. La care ea zice, „Da, dar si cateii mananca la masa omului.” La care Isus Hristos s-a uitat spre easi este singura exclamatie de acest gen din Biblie, „singura admiratie pe fata. Hristos se uita la ea si spune, „O femeie, mare este credinta ta.” S-a mirat Dumnezeu de credinta acestei femei. Si a zis, „O femeie, mare este credinta ta.” Ce obarsie avea aceasta femeie, o Sirofiniciana, o Canaanita.

Atat de usor dezaprobi pe cei din jurul nostru, „Ba, tu tu esti ratacit.” Si altii ne spun noua ca suntem rataciti. Eu vreau sa va spun un lucru, dragii mei, religia Penticostala nu te va salva. Credinta in Dumnezeu te va salva. Sa nu va ingamfati crezand ca putem noi ceva mai mult. Va spun un lucru, daca Dumnezeu ar lua in secunda asta Duhul Sfant de la noi, am fi un chimval zanganitor si o arama zanganitoare. Nu am pricepe o iota din Biblie daca Dumnezeu ne-ar lua lumina, ne-am stinge pe picioare. Sa nu credem noi ca suntem noi destepti, ca cunoastem noi Biblia. E Dumnezeu cu noi! De aceea putem pricepe. E Dumnezeu care te invata. E Dumnezeu care te ajuta. Ca altfel nu am avea nici o sansa in viata. Iubitii Domnului, as vrea ca sa traim la nivel vrednic de numele care il purtam. S-a uitat Ioan Botezatorul si a zis, „Sunteti fii lui Avram? Da. Atunci faceti fapte vrednice de pocainta voastra. Doamne, vreau sa iubesc cu dreptate. Unde vad credinta, voi zice credincios. Unde nu vad credinta, voi zice, „Nu-i credinta.” Indiferent ca-i biserica noastra.”

Iubeste cu mila (si pe cine nu merita)

A venit la Isus Hristos un lepros. Daca erai lepros, trebuia sa umbli strigand, „Necurat, necurat.” Nu mai aveai voie sa-ti tii copiii in brate. Gospodaria, pentru care ai muncit o viata intreaga te-a aruncat intr-o leprozerie. A venit la Domnul Isus un lepros, si-i zice, „Doamne, daca voiesti, Tu poti sa ma curatesti. Si Isus Hristos face un lucru inimaginabil. Spune Biblia ca Isus Hristos l-a atins, inainte de a zice, „Da voiesc sa fi curatat. Nu avea voie sa-l atinga pentru ca devenea necurat. Dar, cum sa devina necurat, cel ce este insusi curatenia? Intr-un gest de mila, Dumnezeu l-a atins. Stiti ce spun cei ce se ocupa cu leprosii? Cea mai mare nevoie a unui lepros era sa simta atingerea unui om. El nu mai putea sa simta atingerea nimanui, nici copil, nici sotie, el nu mai putea sa fie imbratisat de nimeni. Si Domnul Isus l-a atins, inainte de a-l vindeca. Stiti de ce? Pentru ca va trebui sa iubim cu mila. Stiti pe cine puteti sa iubiti cu mila? Nu pe acei care merita, pentru ca mila nu inseamna ca teiubesc, ca meriti. Cand nu meriti, si nu merit, Dumnezeu a avut mila de noi. Ce e mila? Mila nu o meriti.

Iubitii Domnului, faceti o radiografie spirituala. Cum va e inima? E tronul lui Hristos aici? (in inima) Un Dumnezeu atat de mare vine sa locuiasca in inima mea si sa nu se largeasca ea? Cum adica, Hristos locuieste in mine  si nu-i loc de altul? Ce ciudatenie e aceasta. Cand Hristos locuieste in inima mea ii iau pe toti. Doamne, ii iau pe toti si ii iubesc pe toti, asa cum m-ai iubit si tu. Ma rog ca bunul Dumnezeu sa ne dea o dragoste larga.

Florin Ianovici la minutul 19:00, mesajul incepe la min. 22

video via Marian Tudor

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: