Nelu Brie – Pacate Respectabile (Video short 1)

Brie pacate respectabile

Pacate respectabile, dar inaintea lui Dumnezeu, uraciuni de care trebuie sa se curateasca orice om care vrea sa fie sfant.
Exista o carte, care pe mine m-a inspirat foarte mult. Este scrisa de Jerry Bridges, tradusa si in Limba Romana sub titlul ‘Pacate Respectabile. Mi s-a parut foarte incitant titlul ‘Pacate Respectabile.’ Dupa ce am lecturat cartea, am zis, „Asa e.” Astea sunt pacate pentru care nimeni nu te exclude din biserica. Pentru pacatele astea, numai Dumnezeu te da afara  din cer, dar din biserica, nu. Nu se pot cuantifica, e greu. Doar Dumnezeu le masoara. Haidem sa ne uitam la ele:

 1. Ingrijorarea si frustrarea– Este un pacat? Este, cata vreme Domnul Isus a zis sa nu ne ingrijoram.
 2. Lipsa de evlavie – adica deprinderea de a trai fara sa te gandesti la Dumnezeu. Initierea actiunilor si a faptelor, fara sa te gandesti la Dumnezeu.
 3. pastor nelu brieNemultumirea – mereu nemultumiti, bombanind. Iertati-ma va rog, eu vin din Romania. Dar, cand va aud pe dumneavoastra ca sunt vremuri grele, din punct de vedere economic, mie imi vine si sa plang si sa rad. Iertati-ma, poate ca nu inteleg si de aceea am zis sa ma iertati si v-as ruga sa va si invatati. Stiu ca este greu, dar chiar asa de greu incat sa cartim si sa fim nemultumiti? Le spuneam odata, unor frati din Romania, pe care-i vedeam tare cartitori, „Stiti ce v-ar trebui voua? Ar trebui sa va ia cineva intr-un avion si sa va lase in Somalia, in niste pantaloni scurti, fara telefon, fara nimic la voi, fara un ban. Apoi sa va urce intr-o masina si sa va duca acolo in cel mai indepartat trib. Si sa fiti lasati 6 luni. Si dupa 6 luni de stagiu in Somalia, daca veti mai putea supravietui, sa va aduca inapoi in Romania si dupa ce a-ti ajuns in Romania, in ultimul sat din Romania, cate zile pe pamant mai aveti sa multumiti lui Dumnezeu ca v-ati nascut Romani.” Nemultumirea.
 4. Mandria – Acesta este un pacat mizerabil. Curvia este un pacat grozav, dar nu gasesc in Scriptura un text care sa scrie asa: Dumnezeu este impotriva curvarilor. Desi este, dar nu este un text. Scrie in Scriptura, „Curvarii nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.” Dar, nu gasesc un text de tipul: Dumnezeu este impotriva curvarului. Dar, este un text, si nu unul: Dumnezeu este impotriva celor mandrii. Daca un adulterin se smereste, Dumnezeu vine la el cu harul Lui. Dar, impotriva unui mandru, Dumnezeu este la nesfarsit.
 5. Egoismul 
 6. Lipsa stapanirii de sine – „Asa-s eu.” Dar schimba-te. Era o Doamna (o sora) vorbea cu o sabie cu doua taisuri si atat a ranit in jurul ei si atunci a trebuit sa i se ceara seama. La care, cineva a sarit in apararea ei si a zis, „Fratilor, fiti ingaduitori cu ea. E adevarat gura ei e rea, dar inima ei e buna.” frumos, hmm.
 7. Nerabdarea si iritabilitatea  – se enerveaza la semafor, sau daca ceva nu e in regula, sau daca ceva nu e cum isi doreste
 8. Mania
 9. Resentimentul
 10. Amaraciunea – o amaraciune care duce sufletul pana la depresie
 11. Dusmania si ostilitatea
 12. Pica – adica, a purta cuiva gand rau
 13. Atitudinea critica – mereu baga de vina
 14. Invidia
 15. Gelozia
 16. Controlul – adica dorinta de a controla pe altii, de a-i manipula, de a avea stapanire peste altii.
 17. Barfa
 18. Calomnia
 19. Minciuna
 20. Cuvintele aspre, sarcasmul
 21. Insultele
 22. Ridiculizarea
 23. Atitudinea lumeasca fata de bani
 24. Imoralitatea indirecta – adica, poftirea cu ochii

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: