Mireasa Nătângă

photo via http://naplesnews.com
messy brideImaginați-vă un prinț, să zicem un prinț oriental, care se hotărăşte sa se căsătorească. De fapt, trebuie sa se căsătorească ca să devină rege. Se dă anunț in țară, frumusețile imperiului sunt aduse la palat, una dupa alta. Prințul nu se poate hotări nici de cum. In final, decide sa străbată el țara, in lung şi in lat. Insoțit de oşteni ajunge intr-un capăt de sat. Peste şanț, pe iarba, păstorind niste gâşte, o fată. Cu părul incâlcit, intr-o rochie zdrențuroasă, murdară pe fată, pe mâini, pe picioare, stă şi se uita fără nici un interes.

Prințul se opreşte, se uita la ea, priveşte in ochii ei şi dincolo de neingrijire, vede tot potențialul de frumusete din acea fata şi decide pe loc: Ea va fi regina. Fete-i nu-i vine sa creada. Satenii-s uluiți. Curtenii sunt dați peste cap, şocați. Dar, decizia e a lui.

Se fac pregatirile pentru nuntă. Invitații sunt pe drum. Sala-i pregătită. Totu-i frumos. Dar, undeva, in cămările palatului se intâmplă o tragedie. Inconjurată de coafeze, şi croitorese, cu tot felul de unelte in jurul ei, nătânga stă in haina ei de zdrențe, cu părul murdar, incâlcit si nespălată, infundându-şi gura cu bomboane. Refuză, efectiv, ca să se imbrace ca mireasă. Si cand cei din jur ii dau ghes sa se pregăteasca, ea de acolo zice, „Ce? Nu m-a ales el aşa? Păi, dacă aşa m-a ales, aşa sa mă aibă. Lui aşa-i place să fiu. Eu n-am avut nimic din ce vreți voi să puneti pe mine, cand el m-a ales. Eu aşa vreau să fiu mireasă!” Nu stiu dacă e cineva aici neinsurat. Te-ai insura cu aşa nătângă?

A fost aleasă fără să aibă merite, dar işi păstrează statutul de aleasă dacă işi corectează trăirea. Aici este raportul dintre primirea mântuirii şi păstrarea mântuirii. Să ne silim să ne ducem pană la capăt sfințirea. Căci dacă vom face asa, va fi bine de noi, va fi bine şi de cei din jurul nostru, prin faptul că vor avea in noi o pilda demnă de urmat.

2 comentarii (+add yours?)

  1. Paul Ion
    apr. 23, 2013 @ 01:14:00

    Interesant articol 🙂

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: