Voddie Baucham – Religia Adevarata

Videoclip  (7 min) din Decembrie 2012 cu ocazia vizitei lui Voddie Baucham in Oradea, Romania.

baucham

Intrebare: Ce i-ati raspunde cuiva care spune: „Eu m-am nascut in religia mea si nu vad de ce ar trebui sa o schimb?”

Biblia vorbeste despre religia adevarata si da de inteles ca daca exista o religie adevarata, atunci exista si o religie falsa. Nu este neaparat un lucru rau sa te nasti intr-o anumita religie. Dar aceasta nu inseamna ca esti mantuit. Poti sa te nasti in religia adevarata, intr-o familie care sa te duca la o biserica adevarata unde sa experimentezi religia adevarata a crestinismului si sa ajungi la credinta in Hristos… in cazul acesta este extraordinar. Nu trebuie sa schimbi asta. Poti insa la fel de bine sa te nasti intr-o religie falsa, intr-o religie care nu intelege si nu comunica Evanghelia. Poti sa te nasti intr-o religie in care sa te faca sa-ti pui increderea in religia respectiva si nu doar in Christos…

Iar daca te gasesti intr-o religie falsa, daca te gasesti intr-o religie care arata mereu si mereu spre tine insuti spre ceea ce poti tu sa faci, spre ceea ce poti tu sa realizezi, sau spre lucurile pe care altii din aceeasi religie le fac asupra ta sau pentru tine, atunci esti intr-o religie falsa, care, culmea, te indeparteaza de adevar. Adevarul despre pacatul tau si despre nevoia ta de justificare si totodata de calea adevarata spre sfintire. Noi suntem nu doar justificati si declarati neprihaniti, ci suntem facuti efectivi neprihaniti. Iar Biblia arata foarte clar ca fara sfintenie, niciun om nu il va vedea pe Dumnezeu, si ca neprihanirea este produsa in noi de harul lui Dumnezeu prin aceleasi mijloace… si nu prin aderarea la regulile impuse de oameni, ci prin transformarea noastra. Pavel spune in 2 Corinteni 5 „Daca este cineva in Cristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.”

Este dificil pentru caci ca pastor, imi doresc ca oamenii din biserica mea sa-si creasca copiii in religia adevarata. Vreau sa-i vad umbland in ea. Vreau sa-i vad pe copiii mei cum cresc si umbla in religia adevarata. Dar trebuie sa intelegem diferenta intre adevar si neadevar si sa nu acceptam niste lucruri doar pentru ca asa am fost crescuti.

Intrebare: Dar cum putem sti daca o religie e adevarata sau falsa?

Cu ajutorul Evangheliei. In functie de fidelitatea acelei religii fata de Scripturi. Reformatorii au spus foarte clar ca o biserica adevarata este un loc in care Evanghelia este predicata corect, in care sacramentele sau simbolurile sunt administrate corect si in care exista disciplina biblica adevarata. Iar la baza acestora trebuie sa fie, desigur, este adevarul Cuvantului lui Dumnezeu in care gasim toate aceste lucruri. Asadar, atunci cand Cuvantul lui Dumnezeu este primit si crezut ca autoritate, cand Evanghelia este proclamata corect, asa cum o gasim in Scripturi, cand practicam lucruri precum Cina Domnului si botezul si cand exercitam la modul real disciplina datorita acestei asteptari ca oamenii sunt fapturi noi in Cristos, atunci si numai atunci putem spune ca ne gasim intr-o biserica adevarata sau ca practicam religia adevarata.

Daca oricare din aceste lucruri este subminat, de exemplu Scripturile, cand dintr-o data autoritatea nu o mai are Biblia, ci traditia oamenilor are autoritate sau o anumita persoana are autoritate, atunci am parasit religia adevarata. Sau Evanghelia… cand Evanghelia este denaturata, am parasit religia adevarata. Cand cream o Evanghelie in centrul careia se afla omul sau o Evanghelie care nu este sincera in privinta pacatului, atunci avem o Evanghelie care nu este sincera sau corecta nici cu privire la justificare, la sfintire, la infiere si alte lucruri ca acestea. Apoi, cand botezul si Cina Domnului nu sunt percepute corect sau cand adaugam la ele diferite lucruri, de exemplu cum face Biserica de la Roma cand adauga sacramente, fiind o religie sacramentala in care harul este impartit prin lucruri precum casatoria si asa mai departe… Sau cand nu exista disciplina, cand nu este o asteptare cu privire la neprihanire, si cand nu avem asteptari cu privire la sfintenie, atunci ne gasim intr-o religie falsa si ar trebui sa fugim de asa ceva.

Intrebare: Sunt multi oameni care cred intr-o mantuire prin har, dar cred in acelasi timp ca mai trebie sa adauge la aceasta cate ceva, poate niste fapte bune.

Da, este o perspectiva destul de infricosatoare. Cred ca oamenii care cred asta…Cred ca oamenii care traiesc cu aceasta convingere nu au o parere corecta despre ei insisi. Mai intai de toate, eu nu sunt capabil sa fac binele. Categoric nu sunt. Orice lucru bun facut in mine, prin mine, sau de catre mine este prin harul lui Dumnezeu prin Cristos Insusi si numai prin El. Filipeni 2:13 ne spune ca Dumnezeu e cel care lucreaza in noi si ne da atat vointa, cat si infaptuirea… Pentru mine a trai este Cristos si a muri e un castig. Eu sunt rastignit impreuna cu Cristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu, ci Cristos care traieste in mine. Asa ca nu ma incred in mine insumi si nici in faptele mele pentru mantuire, ci ma astept ca in virtutea faptului ca mantuirea mea este autentica, sa fiu schimbat, sa fiu sfintit si sa vad tot mai mult rod in viata mea. Aceste lucruri nu sunt indicatorul dupa care pot masura daca obtin sau nu mantuirea, ci sunt mijlocul princ are imi dau seama ca mantuirea imi apartine deja si lucreaza in mine. Deci este vorba de o diferenta in perspectiva. Nu ma incred in eforturile mele ca acestea sa ma duca intr-o pozitie buna inaintea lui Dumnezeu, ci ma incred in lucrarea lui Dumnezeu in viata mea care ma schimba din interior spre exterior.

VIDEO by Biserica Speranta Oradea www.BBSO.ro

5 comentarii (+add yours?)

  1. gospelfororthodox
    mai 01, 2013 @ 04:32:45

    very good

  2. angelaioana
    mai 01, 2013 @ 13:36:42

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: