Vladimir Pustan Joia Mare – Paste 2013

PAGINA Vladimir Pustan PREDICI aici

Photo via ProLogos.Ro

pustan prologos.ro 09

Isaia 46:4-5 – pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş,
pînă la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V’am purtat,
şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mîntuiesc. 
Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi?
Cu cine Mă veţi asemăna, şi mă veţi potrivi?

Text: Ioan 13:1-9

Înainte de praznicul Paştelor, Isus, ca Cel care ştia că I -a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl şi fiindcă iubea pe ai Săi, cari erau în lume, i -a iubit pînă la capăt. În timpul cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gîndul să -L vîndă, Isus, fiindcă ştia că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mîni, că dela Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu Se duce, S -a sculat dela masă, S’a desbrăcat de hainele Lui, a luat un ştergar, şi S’a încins cu el. Apoi a turnat apă într’un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor, şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. A venit deci la Simon Petru. Şi Petru I -a zis: ,,Doamne, Tu să-mi speli mie picioarele?„ Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea.„ Petru I -a zis: ,,Niciodată nu-mi vei spăla picioarele!„ Isus i -a răspuns: ,,Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.„ ,,Doamne,„ I -a zis Simon Petru, ,,nu numai picioarele, dar şi mînile şi capul!„

Spalarea picioarelui- Daca tu intelegi ca vei putea merge in cer cu picioarele tale spirituale murdare- te inseli! Si Eu am venit sa-ti spal tie mizeria dupa picioarele spirituale. Tu trebuie sa accepti ce fac Eu. Nu era un simplu act de slujire. Acolo e o lucrare spirituala puternica. Domnul vrea sa ne invete pe noi acest principiu: Tu trebuie sa accepti ce am facut Eu pentru tine. Tu trebuie sa accepti ce fac eu pentru tine si astazi. Petru n-a inteles ce a facut Hristos pentru el. Ioan n-a inteles nici el, a inteles a doua zi cand se uita la cruce. Ceilalti au fugit. Cand L-a vazut Ioan pe Isus Hristos rastignit pe cruce si cum sangele ii curgea pe lemn, in clipa aceea a inteles ce a vrut sa spuna Hristos, „Daca nu te spal, nu ai parte cu Mine.” Simplu. Daca nu accepti ce fac Eu, ce vreau Eu in viata ta, tu n-ai parte de loc cu mine-n cer.

Ascultasem povestea unei femei, ciudata treaba. S-a dus cu avionul. Cand a fost pe avion i-a fost rau dintr-o data. I s-a facut rau si a venit o stewardesa, a vazut cam ce probleme are, a spus, „Eu sufar cu inima.” La care, stewardesa, disperata a strigat in avionul acela mare cu vreo 150 de locuri si a zis, „Este cineva aici, vreun medic cardiolog, unul care sa se priceapa la boli de inima? Femeia asta moare aici in avion cu noi!” 67 de doctori s-au ridicat, toti cardiologi. Mergeau la un congres de cardiologie. Asa s-au nimerit sa fie toti 67, mergand in grup, avion mai ieftin, va dati seama ce ingrijire a avut femeia aia? 67 din cei mai buni cardiologi ai Statelor Unite ale Americii la o pacienta in avion. Ei bine iubitilor, am ajuns la o concluzie ciudata. Ne lasam pe mana medicilor si va garantez ca daca va spune sa mancati salata verde trei luni de zile, va spun ca nu ratati asta. Deci, ne lasam pe mana medicilor, cand ne-am dus la spital, indiferent ce vrea sa faca cu tine. Orice…. te lasi pe mana medicilor. Numai pe mana lui Hristos nu ne lasam. In momentul in care Hristos Domnul vrea sa faca o minune in viata noastra, atunci spunem, „Mie niciodata asta. Eu sa ma pocaiesc? Ai murit? Treaba Ta. Tu nu ma speli pe mine.” „Daca nu te spal, nu intri in cer,” zice Hristos. N-accepti ce ti-am facut Eu, nu intri in cer. Religia ta nu te mantuieste pe tine, te mantuieste odar acceptarea la ce am facut Eu pentru voi, pentru fiecare.” Zice Domnul Isus, „Nu vreti? Nu aveti parte de Mine. Trebuie sa acceptati ce am facut Eu pentru voi.”

In Isaia 46:4-5 – pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş, pînă la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V’am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mîntuiesc. Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna, şi mă veţi potrivi? Cu cine? „Pentru ca Eu sunt singurul Dumnezeu care pot sa iau gunoiul de pe picioarele tale spirituale. Singurul Dumnezeu care pot sa spal si sa devii curat, pentru ca ce spal Eu curat ramane,” zice Domnul! Dar pentru asta va trebui sa intelegi ca Dumnezeu iti vorbeste astazi, Dumnezeu iti vorbeste maine, Dumnezeu are o continua dorinta de a-ti vorbi, pana la un loc. S-ar putea ca sa fie ultima seara in care Domnul Isus mai vrea sa treaca cu ligheanul pe langa tine. Poate ca ina aceasta seara, pentru ultima data vrei sa nu accepti ce vrea sa faca Domnul Isus pentru tine, s-ar putea ca sa te duci la judecta cu El. Nu riscati.

Unul dintre cei mai mari filozofi si apologeti din vremea noastra, Norman Geisler, noi am facut la scoala apologetica dupa el, dar nam stiut de convertirea lui pana in urma cu o luna de zile. Ce s-a intamplat cu el- va rog sa notati ce am citit si eu. Omul acesta era tare de minte. Asa-s filozofii. De 400 de ori, cat a fost tanar, de 400 de ori s-a dus la scoala duminicala si a auzit despre Hristos. 400 de duminici x 2 predici= 800 de predici. Daca impartiti la 52 de duminici, 8 ani s-a dus la biserica. Trebuie s apricepeti un lucru fantastic despre el. Stiti cand s-a pocait? Dupa a 400-a duminica si a 800-a predica cuvantul lui Dumnezeu a cercetat pe omul asta. A avut un singur invatator de scoala duminicala de cand a fost copil si pana s-a intors la Dumnezeu. Dar daca s-ar fi oprit invatatorul de scoala duminicala la predica nr. 795? Sa zica, „Daca nu a ascultat omul asta aproape 800 depredici? Acuma nu-i mai predic lui.” (Cum facem noi) „Copile, tu nu te-ai hotarat sa te botezi? N-o du-te de aici!”

Vedeti ce mare e harul lui Dumnezeu iubitilor? Dar nu stiu daca pentru toti e asa de mare, pentru ca I-a spus lui Petru ca „daca tu nu accepti ce fac Eu pentru tine, tu nu ai parte de Mine.” Cand te vei smeri, smerenia, sa stiti ca aduce sfintire. Petru s-a smerit. Si stiti ce aduce sfintirea? Fericirea. (din primele 23 de minute)

2 comentarii (+add yours?)

  1. angi
    mai 29, 2013 @ 16:57:34

    eu am ascultat predici ce fratele VLADIMIR PUSTAN lea tinut si lea p;stat pe net si cred ca DOMNUL meu ISUS HRISTOS MINTUITORUL sufletelor noastre ia dat Harul si darul sa inteleaga si sa duca mai departe Tainele IMPARATIEI LUI DUMNEZEU si cred ca pe mai departe va reusi cu ajutorul DUHULUI SFINT SA SALVEZE SUFLETELE PIERDUTE SI NECAJITE A MULTOR OAMENI

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: