Ted Tripp (in Romania) – Invatarea Copiilor din Perspectiva Biblica

Am primit un mesaj in care se anunta ca aceasta conferinta este disponibila in format DVD: Dacă doriți să achiziționați conferința în format DVD vă rugăm să ne contactați pe pastorind.copiii@gmail.com
Dr. Tedd Tripp este pastor senior emerit la Biserica Grace Fellowship de când s-a retras din funcţia de pastor senior, după 29 de ani de slujire. El s-a căsătorit cu Margy în 1968. Ei au trei copii adulţi şi nouă nepoţi. Tedd este absolvent al Colegiului Geneva, licenţiat în istorie, absolvent al Seminarului Teologic Philadelphia, M. Div. şi absolvent al Seminarului Teologic Westminster, doctor în teologie pastorală, D. Min., cu predilecţie pe consilierea pastorală. Tedd este autorul cunoscutei cărţi pentru creşterea copiilor, Păstorind o inimă de copil, Ghidul Părintelui pentru Păstorind o inimă de copil şi co-autor împreună cu Margy al cărţii Instruind o inimă de copil.

Tedd continuă să slujească ca prezbiter la Biserica Grace Fellowship. Înainte de a face seminarul teologic, Tedd a lucrat ca antreprenor în construcţii şi în industrie. Tedd şi Margy au fondat Şcoala Creştină Immanuel în 1979, unde Tedd a slujit ca profesor şi administrator. Tedd este preşedinte emerit al consiliului de administraţie al şcolii. În anii 1985-1997 Tedd a slujit ca şi consilier la Biroul Lehigh Valley al Fundaţiei Creştine de Consiliere şi Educaţie. Din 1994 Tedd susţine o lucrare extinsă ca vorbitor la conferinţe şi prezintă Seminarul Păstorind o inimă de copil. Atât cărţile, cât şi materialele lui video şi audio sunt folosite în întreaga lume. (sursa) Poza via www.agape.ro (Poza Ted si Margy via www.golgota.ro)

Descriere

Pastorind o inima de copil prezinta felul in care trebuie sa i se vorbeasca inimii copilului tau. Tot ceea ce face si spune copilul vine din inima lui.

Scrisa pentru parinti cu copii de toate vârstele, aceasta carte, printr-o abordare deosebita, ofera perspective si procedee de pastorire a inimilor copiilor pe caile vietii.

Cartea se poate comanda aici http://www.agape.ro (Vezi decrierea seminarului care a avut loc la Biserica Sfanta Treime din Bucuresti 7-8 Mai 2013 + 2 zile la Timisoara – aici).

Ted Tripp – Biserica Baptista Emanuel Timisoara 12 Mai 2013

Notite – Transcriere primele 10 minute:

Ted Tripp: As vrea sa ne gandim si sa vedem importanta de a darui copiilor nostri o perspectiva crestina biblica asupra lumii. Am vrea sa inteleaga lumea din jurul nostru, copiii nostri fiind inradacinati in Scriptura. Asta inseamna sa inteleaga calea Domnului, adevarurile Domnului, sa le aratam slava lui Dumnezeu, sa-i ajutam sa se inteleaga pe ei insisi ca si creaturi, creatia lui Dumnezeu, creati in asemanare cu Dumnezeu, care au fost chemati de Dumnezeu sa fie buni ispravnici asupra creatiei. Sa intelegem ca cea mai importanta chemare pe care o avem ca parinti este ca sa transmitem acest adevar si aceasta perspectiva biblica copiilor nostri. Nu este suficient sa intervenim si sa raspundem doar in situatiile de criza, cand trebuie sa corectam ceva ce s-a intamplat rau in viata lor, ci sa-i ajutam sa inteleaga adevarurile cuvantului lui Dumnezeu si in felul acesta sa se priveasca pe ei si lumea din jur. Nu este suficient doar sa fim o autoritate in viata lor ci sa fim si o influenta. Sa le oferim moduri biblice prin care sa inteleaga viata si sa priveasca viata. Sa nu uitam ca lumea din jur, cultura in care traim incearca sa influenteze si sa ofere o alta interpretare asupra vietii si sa le-o dea aceasta copiilor nostri. Internetul si toata tehnologia aceasta ofera o alta interpretare asupra vietii. Filmele, televizorul arata un alt mod de a vedea viata. Jocurile pe calculator le ofera un alt mod si o alta naratiune a vietii. Noi insa suntem chemati sa le dam o perspectiva biblica asupra vietii. Scopul este ca mintea copiilor nostri sa fie inoita. Romani 12 ne spune sa nu ne potrivim chipului veacului acestuia, dar sa fim transformati, schimbati prin inoirea mintii. Asa ca in mod continu trebuie sa formam si sa instruim copiii nostri in directia aceasta.

Cred ca uneori gresim in modul in care incercam sa-i instruim pentru ca presupunem ca ei inteleg lucruri pe care i le spunem, care sunt dincolo de intelegerea lor. Cand fiul nostru avea 7 ani l-am trimis intr-o tabara crestina. Urma sa plece de acasa pentru o saptamana intreaga. Era prima data cand pleca de acasa. Sotia mea i-a facut un bagaj vrednic de o saptamana in care sa fie plecat de acasa. Si inainte sa inchida valiza i-a prezentat fiului tot ce a pus acolo pentru el. I-a prezentat fiecare articol si i-a spus cand sa-l foloseasca. I-a spus sa ia o pereche de chiloti curati in fiecare zi. La sfarsitul saptamanii cand s-a intors acasa, parea ca s-a ingrasat putin. Am descoperit ca in fiecare zi a luat in plus o pereche de chiloti peste cei vechi pana a avut 7 perechi pe el. Sotia mea a presupus ca el isi va da seama ca trebuie sa dea jos perechea murdara si sa ia una curata.

Asa ni se intampla cu copiii nostri. Presupunem ca ei inteleg ceva sau stiu ceva ce ei de fapt nu inteleg. De aceea educatia noastra sau instruirea noastra adesea este incompleta pentru ca nu dam toate detaliile de care au nevoie. (minutul 30 – mai sunt 50 de minute din mesaj)

Deuteronom 6 (VIDEO by Emanuel Tm) Am postat video avansat la minutul 19, unde incepe mesajul. Daca doriti sa vedeti intreg programul faceti click aici – http://youtu.be/CKGdRnkHAcs) Mesaj din partea lui Ted Tripp, rugaciune din partea lui David Cato, misionar american la Brasov.

powered by Splicd.com

2 comentarii (+add yours?)

 1. Pastorind o inima de copil
  mai 30, 2013 @ 03:14:17

  Dacă dorți să achiziționați conferința în format DVD vă rugăm să ne contactați pe pastorind.copiii@gmail.com

  • rodi
   mai 30, 2013 @ 10:46:37

   Va multumesc pentru anunt, pe care l-am adaugat mai sus in articol. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea mare spor in lucrare!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: