Creștinismul din Orientul Mijlociu, la un pas de exterminare

Photo via www.telegraph.uk

Via http://www.semneletimpului.ro/

Exodul în masă a milioane de creștini din lumea islamică, din cauza persecuțiilor din partea musulmanilor, a atins proporții epidemice, afirmă un expert în Orientul Apropiat și Islam. Mai mult chiar, creștinii ar putea dispărea complet din Irak, Afghanistan și Egipt, avertizează Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă la nivel Mondial.

„Problema persecuției musulmane a creștinilor reprezintă o criză umanitară la acest punct”, a afirmat Raymond Ibrahim, în cadrul unui interviu recent cu Robert Spencer, autorul blogului anti-musulman Jihad Watch. Ibrahim este autorul unei cărți recent lansate, intitulate Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (Re-Crucificarea: Expunerea Noului Război al Islamului contra Creștinilor).

„E un fenomen despre care se cunoaște puțin, se aude puțin și în legătură cu care se acționează puțin. De fapt, administrația Obama nu doar că îl ignoră, dar îl și exacerbează, îl înrăutățește, în același stil ca în cazul Primăverii Arabe sau a altor chestiuni”, a afirmat Ibrahim, care e membru asociat al Middle East Forum, precizează Christian Post.

Într-un interviu acordat pentru Fox News, Ibrahim a explicat, de asemenea: „Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă la nivel Mondial a afirmat recent că «Exodul creștinilor din regiune e un fenomen fără precedent, aflat în continuă creștere, an după an». Chiar în timpul vieții noastre, «Creștinii ar putea dispărea cu totul din Irak, Afghanistan și Egipt»”.

Irak: crucificarea și decapitarea creștinilor
Ibrahim a adăugat că „Irakul a fost cel mai timpuriu indicator al soartei care avea să-i aștepte pe creștini odată cu eliberarea forțelor islamice de sub dominația dictatorilor”. „Atacul din 2010 împotriva bisericii din Bagdad, în cadrul căruia au fost măcelăriți 60 de închinători creștini, a reprezentat vârful unui aisberg de 10 ani”, a mai precizat el.

Cu zece ani în urmă, cel puțin 1 milion de creștini trăiau în Irak. „Astăzi au rămas mai puțin de 400.000, ca rezultat al campaniilor anti-creștine care au demarat odată cu ocuparea Irakului de către SUA, ce a generat bombardarea a numeroase biserici creștine și uciderea a nenumărați credincioși creștini, inclusiv prin crucificare și decapitare”, scrie el în cartea sa.

Siria: Alungarea creștinilor – „o datorie sacră”
Același scenariu a fost valabil și în Siria, unde s-a înregistrat, de asemenea, un exod în masă al populației creștine. „Orașe și regiuni întregi în care creștinii locuiau de secole înainte ca Islamul să vină la existență au fost efectiv golite, întrucât rebelii îi au pe creștini ca țintă directă a răpirilor, jafurilor și decapitărilor, lucrând în tandem cu apelurile către populație, făcute în moschei, potrivit cărora alungarea creștinilor reprezintă «o datorie sacră»”, a afirmat Ibrahim.

Egipt: evacuarea creștinilor
Aproximativ 100.000 de creștini copți au fugit din Egipt odată cu debutul „Primăverii Arabe”. Rapoartele despre atacuri și evacuări din partea rețelei musulmane al-Qaida contra creștinilor în general și a Bisericii Ortodoxe Copte în special sunt la ordinea zilei.

Mali: Creștinii sunt vânați „din casă în casă”
Creștinii sunt alungați nu numai din aceste trei țări, ci și din unele țări africane. Cel puțin 200.000 de creștini au fugit din Mali, după o lovitură de stat islamică, petrecută anul trecut. Potrivit rapoartelor citate de Ibrahim, „biserica din Mali se confruntă cu eradicarea completă”, în special în zona de Nord, „unde rebelii vor să stabilească un stat islamist independent și să-i alunge pe creștini. […] Au avut loc chiar acțiuni de căutare din casă în casă a creștinilor care s-ar putea ascunde; bisericile și alte proprietăți creștine au fost jefuite sau distruse, iar oamenii au fost torturați să dezvăluie toate rudele creștine pe care le au”. Cel puțin un pastor a fost decapitat, a adăugat Ibrahim în cartea sa.

„După cum arăt în noua mea carte, în toată lumea islamică – în națiuni care nu împărtășesc aceeași rasă, limbă, cultură sau situație economică, ci împărtășesc doar Islamul – creștinii sunt persecutați până la extincție. Aceasta e adevărata față a reînvierii extremismului islamic”, a conchis el.

5 comentarii (+add yours?)

 1. Gabi Bogdan
  mai 13, 2013 @ 22:18:56

  Just talked to a missionary from Afganistan …. Satan has probably the biggest stronghold on the globe in that country…. but we have brothers and sisters even there in the most difficult of the situations .. not many , but we do. Ravi was saying that many in the muslim countries are converting as a result of a direct revelation/dream from God… I heard first hand stories from our missionary that conforms that…

  • rodi
   mai 13, 2013 @ 22:35:51

   how interesting… so God picks certain people and supernaturally reveals Himself to them… so that even where the Gospel is surprised by making Christians flee, those that are chosen by Him are preached the Gospel through supernatural dreams! We serve an awesome God! Sometimes I marvel at the strength our brothers & sisters have in these persecuted countries, and it comes down to Christ strengthening and upholding their faith- it’s the only explanation.

   • Delight in Truth
    mai 14, 2013 @ 22:22:28

    I heard that many of them are having dreams NOT with direct revelations of the Gospel, but dreams that direct them TO THE Gospel. Dreams that direct them to certain people who know the Gospel. That is amazing.

    • rodi
     mai 14, 2013 @ 22:41:36

     yes it is, and the most amazing thing is that they are accepting these dreams even though it means certain persecution and possible death. It strengthens my faith to see God’s obvious hand in man’s salvation in such a visible way. We serve a mighty and merciful God!

 2. Trackback: Norul de martori continua sa creasca – Crestini torturati in Aleppo, Syria | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: