Florin Ianovici la Palatul Copiilor Bucuresti Vinerea Mare 3 Mai 2013

VEZI PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

Ianovici

Multumiri speciale lui Ion Paul pentru filmarea aceasta! God bless him!

Eu n-am sa va tin o predica, dar vreau sa va impartasesc un gand care astazi, de dimineata, mi-a stapanit gandurile si inima. Sa stiti, iubitii Domnului, ca luptele noastre, de multe ori sunt lupte omenesti. M-am uitat la ce este sub soare si pe masura ce inaintez in timp imi dau seama ca omul s-a prins intr-o mreaja in care cu greu va putea sa scape fara ajutorul lui Dumnezeu. Cu fiecare zi a veitii noastre imi dau seama ca ne risipim. Cu fiecare zi a veitii noastre imi dau seama ca luptele noastre sunt menite doar sa ne ascunda cerul. Fiecare zi care trece ar trebui sa ne ingrijoreze pentru ca la un anumit timp in viata nu mai poti numara uitandu-te in fata, ci va trebui sa numeri din spate. Adica, ar trebui sa te intrebi: cat ti-a mai ramas. Cu fiecare zi care trece imi dau seama ca de fapt cel rau cauta sa ne asmuta unii asupra altora in lupte inutile. Pentru noi este important de multe ori sa stim daca bine este sa faci un lucru sau alt lucru pamantesc dupa regulile oamenilor. Daca bunaoara rozul ar fi de la Dumnezeu, sau verdele. Sau trebuie sa se poarte numai negru.

Pe noi de multe ori ne framanta sa dam raspunsuri la intrebari care n-au nici o relevanta in cer. E Vinerea Mare si ar trebui sa ne gandim bine, pana la varsta asta ce am facut? Si ar trebui sa ne gandim, uitandu-ne spre Dumnezeu, oare cat a mai ramas din numaratoarea sfanta, ca fiecare om care a venit pe pamantul acesta a venit cu un ceas si va parasi lumea asta la un ceas pe care Dumnezeu il masoara. Niciodata, sa stiti, ca pe Dumnezeu nu L-a preocupat luptele noastre marunte. Nu va conta atat de mult daca Duminica dimineata vei manca cozonac, daca vei manca o mancare buna. Va conta daca o faci cu inima buna. Va conta daca ai langa cine sa faci lucrul asta si va conta daca cei din jurul tau te iubesc sincer. Va conta pe pamantul acesta daca poti manca uitandu-te in sus, ca cei mai multi oameni traiesc ca un pipirig, uitandu-se in jos si neridicand capul decat atunci cand e prea tarziu. Sau numai atunci cand zunt vanturi si furtuni deasupra capului lui. Iubitii Domnului, sa stiti ca de cele mai multe ori, firea asta pamanteasca  si Cel Rau ne da de fruca si ne face sa luptam lupte inutile.

In aceasta zi, in care privirea noastra este indreptata inspre Hristos, ma rog lui Dumnezeu sa ne dea darul simplitatii. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne debarasam de inutilul vietii noastre si Dumnezeu sa ne orienteze sufletele catre El. Mai intai de toate, as vrea sa va spun dragii mei ca Cel Rau ar dori sa fim oameni care sa mergem la biserica, sa asistam la un program sau la o slujba si sa ne intoarcem de acolo poate putin mai entuziasti, poate putin mai sentimentali, mai patrunsi de un gand, dar neschimbati. Astazi este ziua care vorbeste cel mai mult despre valoarea ce este Dumnezeu, pentru ca un crestinism fara cruce este un crestinism fara putere. Un crestinism fara cruce, un crestinism fara rastignire este un crestinism care pur si simplu nu v-a schimba pe nimeni- nici pe tine, nici pe mine si nici lumea din imprejur.

Astazi e ziua in care Mantuitorul s-a rastignit. E ziua in care crucea s-a inaltat spre cer, ca o dovada a faptului ca Dumnezeu iubeste, nu cu vorba, ci cu fapta si adevarul. Este ziua in care temelia crestinatatii sta in faptul rastignirii. Este ziua care vorbeste despre faptul ca nu poate fi ispasire de unul singur. Ca nimeni dintre noi, cata educatie ar avea si oricat de bine ar fi situat financiar nu va putea sa-si cumpere locul in cer. Este ziua in care mai presus de toate aflam ca omul este falimentar de cand se naste. Este ziua in care Dumnezeu ne vorbeste despre faptul ca nimeni, absolut nimeni nu se poate mantui pe pamantul acesta  fara de credinta in Isus Hristos, care S-a rastignit. Nimeni, niciodata nu va putea sa-si cumpere locul pe care Dumnezeu benevol i l-a pregatit in cer.

Stiti ce ar vrea Cel Rau? Sa avem o religie fara cruce, sa avem o mantuire fara lacrimi, sa avem un cer care sa aiba numai rai, iad sa nu aiba niciodata. Sa credem ca Dumnezeu este un batranel care imparte bomboane la copii Lui, la nepoteii Sai. Dumnezeul nostru, o spun in aceasta seara sa auda fiecare, impreuna cu heruvimii, impreuna cu ingerii, impreuna cu arhanghelii, El este sfant, sfant, sfant. Asta ma invata ziua de vineri, ca un Dumnezeu sfant a reclamat faptul ca pe pamantul acesta nu locuieste nici un om neprihanit. Crucea Domnului Isus Hristos invata ca nu s-a gasit nici macar un singur om fara pacat, nici tu si nici eu nu suntem lipsiti de pacat.

Acolo, la cruce, Domnul Isus a spus, „In dreptatea Mea va trebui sa dati socoteala de viata pe care o traiti. Va intreb in aceasta seara, iubitii Domnului, verificati-va si cantariti-va constiinta si intrebati-va daca gandurile voastre sunt indreptate ascultarii lui Hristos. Daca vorbirea voastra este dreasa cu sare, daca inima voastra apartine lui Dumnezeu, daca faptele voastre sunt o lumina pe pamantul acesta, daca viata voastra este o mireasma de viata spre viata.

Atat de tare, in ultima perioada, as putea sa spun ca am ajuns sa urasc tot ce este la televizor despre Dumnezeu. Nu mai imi plac de loc lucrurile artistice si imi repugna ideea sa trezesc in om un sentimentalism ieftin care odata cu iesitul din biserica nu ii foloseste la nimic. M-am saturat sa vad lacrimi care sunt create de emotiile de moment. Imi doresc din toata inima ca radacina noastra sa fie adanca in Hristos. Sa nu fie generata dintre niste lucruri care odata cu trecerea lor sa ma lase neschimbat, sa ma lase cum am fost. Nu mai imi plac realizarile artistice. Nu-mi plac nici filmele lui Mel Gibson. Nu ca as avea ceva cu el. Nu imi place pentru ca exista ceva in lucrul acesta care ne departeaza in mod paradoxal de adevar. Exista o legatura intre om si cer si exista o punte pe care pasim spre cerul lui Dumnezeu si aceasta se numeste sfanta Scriptura. Adancindu-ne privirea in legea lui Dumnezeu, primind in inima ta cuvintele care vor aduce un rod in viata ta, odata cu emisiunea care trece, odata cu emotia unui film au disparut toate lucrurile. Dar Cuvantul lui Dumnezeu, care il strangi in inima ta este duh si viata. El aduce putere oricarui inimi credincioase. Credinta noastra nu este o credinta conjuncturala. Nu este o credinta de tip emotiv. Este o credinta care se bazeaza pe credinta in Isus Hristos, credinta lui Isus Hristos care ne-a fost lasata. (Notite din primele 10 minute)

VIDEO by inventivstudio

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: