Marturia lui Dorin Mureșan, eliberat de experiență narcotica

Ca sportiv de performanta de la varsta de 6 ani la 14 ani, Dorin Muresan a primit foarte multe batai, a fost agresat si sexual. Varsta lui si inocenta lui le-a sufocat. La 14 ani a renuntat la gimnastica. Dorin povesteste ca pe la tara a crescut printre picioarele a doua bivolite cu care a mers la pascut. A petrecut foarte mult timp in padure. Toate aceste a amplificat nevoia lui de a visa. Dupa varsta de 12  ani au urmat o serie de inmormantari, prima fiind moartea unchiului lui. A dormit in casa la bunica lui atunci cu mama sa si toata noaptea a vazut numai diavoli. Toata noaptea urla si mama lui l-a imbratisat in brate desi el avea 12 ani.

Apoi a urmat a doua moarte, a verisorului cu care isi petrecea viata la sat, care a fost electrocutat. Dorin mergea la o biserica Greco Catolica, apoi la o biserica Romano Catolica unde era foarte apropiat de preot si foarte implicat in religie. Dupa ce si-a vazut verisorul cu gatul ars si degetele explodate de i se vedeau oasele, Dorin l-a punctat pe Dumnezeu si a vrut sa stie de ce verisorul sau moare, de ce mor toti oamenii? Cand l-au inmormantat pe verisorul lui, Dorin a visat numai ingeri.

A urmat o cautare la raspunsurile filozofice si prima carte pe care Dorin a citit-o a fost ‘Anticristul’ lui Nietzsche. A iesit din carte distrus- tot ce cladise, crezul lui, ritualurile, rugaciunile… avea tot mai multe intrebari. Nu mai avea credinta in dogme si parintele l-a dat afara din biserica. Nu dupa mult timp a revenit si a mintit ca crede ca Domnul Isus a venit sa moara pentru pacatele lui. S-a inscris la Scoala de Teologie a Bisericii Catolice, dar dupa scurt timp abandoneaza si se inscrie la scoala de filozofie. Citeste obsedat cate 15-20 de ore pe zi toti mari filozofi dar tot nu afla raspunsul la intrebarile lui- cea mai mare intrebare fiind: Ce inseamna moartea? Ce inseamna viata?

Se casatoreste, are un copal si se angajeaza, dar totul este rutina si incepe sa bea- la inceput 2-3 beri pe zi. Toata viata visa in carti si acum devenise parte din materialul acestei lumi si nu-i convenea. Acuma nu mai citea ci scria. In scurt timp a publicat o carte care a fost foarte bine primita. Dorin incepe sa iasa afara si sa bea in fiecare seara, ajunge la ultimul nivel al betiei in care nu te mai poti tine pe picioare. Sotia era singura acum. Le crestea copilul si scria in jurnal pentru ca nu mai avea in Dorin pe cineva cu care sa vorbeasca. Asa a ajuns ea sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Cerand ajutor din toate partile a inteles ca nu se poate rezolva cu mijloace umane situatia.

Tot in perioada aceasta, Dorin se gandeste ca pentru largirea experientei lui ar fi interesant sa foloseasca drogurile. Avand acces la canabis a inceput luand-o usor. Nu a avut anturaj, ci a facut-o pe ascuns. Lua un joint pe saptamana si il fuma unde putea, cateodata pe drum acasa. Prima data efectul a fost un ras necontrolabil. Din curiozitate, Dorin doreste sa vada si lumea drogatilor. Dupa ce gaseste un grup de consumatori de tot felul de droguri, participa la o sedinta unde stau toti in cerc, folosesc muzica de tip psihedelic si intra in ‘tripping’ excursia mintii, care induce o anumita halucinatie in timp ce folosesc drogurile. Substanta haocinogena, activand alte substante in creier, care provoaca halucinatia duce la o rupere de lume, de realitate. Tu iesi din realitate si intri intr-o alta realitate- a drogului. Orice ti se spune cand esti in ‘tripping’ te ataca, te loveste. Ti se da o injectie care intra sub piele si intra in carne. Cand i-a spus unul dintre drogati, „Iti dai seama cat esti de drogat?” Dorin a dat intr-o paranoia foarte puternica. A vazut moartea pentru prima oara stapanindu-l. A fugit la usa sa iasa afara, dar in starea lui nu a fost in stare sa descuie usa. Apoi a fugit la balcon si s-a gandit sa sara jos de la al 4-lea etaj ca sa scape de starea aia. Apoi isi aminteste de sotie, de copil si cand cineva a descuiat usa, Dorin a fugit din apartament. Nu s-a intors acolo niciodata si a intrerupt pana si consumul de canabis.

Dar dupa 2 luni starea aceea de panica a revenit, din senin si fara de nici o justificare. Au inceput tot felul de fobii. S-a dus la psihiatru. Neavand raspunsuri pentru Dorin, el a cautat si a citit tot ce a putut si la urma s-a diagnosticat singur: Schizofrenia paranoica indusa de substance stupefiante. Ca sa scape de frica paranoica Dorin consuma alcool mlt, pana pica jos. Asta ii era viata: Un iad groaznic- o stare de vinovatie, ca ceva care te ameninta, te face foarte vinovat si simti ca singura solutie este moartea. Acasa, nici macar nu putea sa tina o furculita sau un cutit in mana pentru ca vizualiza ca isi omoara sotia sau copilul. Traia starea de vinovatie de dupa- deja vedea copilul mort si simtea vinovatia criminalului. O lume spirituala (rea) a pus stapanire pe Dorin. Dorin nu se mai recunostea, simtea ca era un demon care punea stapanire pe el. De asta ii era cel mai frica, de acel stapanitor care ii arata clar ca el ca si om nu e nimic.  Dorin deja stopase drogurile de 6 luni si nu mai putea justifica paranoia din cauza drogurilor si erau niste experiente cumplite zi de zi, mai rau decat in perioada drogurilor. Apoi a urmat o alta boala: depresie maniacala. Nu mai putea sa faca nimic. Cand a vazut ca nu poate sa faca nimic impotriva acestor ganduri paranoice, Dorin incepe sa caute ajutor de sus. Spunea Tatal nostru pe drum, ca alta rugaciune nu stia.

Intre timp, sotia lui Dorin a inceput sa il caute pe Dumnezeu cu maxima seriozitate. Scria in jurnal si se ruga in jurnal. Se ruga din sufletul ei, din inima ei. Cauta pe Cineva care sa lucreze in inima omului. De cate ori era in prezenta ei, Dorin se simtea plin de vinovatie. Au inceput sa frecventeze o biserica Baptista,  invitati de o fosta colega de facultate… Dorin a inceput sa vada ca au o pace si au raspunsuri la intrebarile lor.

povesteameatv– Dorin Mureșan – un om care a căutat să afle ce este moartea … și a aflat. Experiența narcotică i-a deschis fereastra către o lume spirituală a întunericului de unde singura scăpare i-a fost Dumnezeu.
Acum, Dorin este un om total schimbat și trăiește o viață plină de lumină!

Vezi si

 1. Eliberat de droguri – Transformat si Vindecat – Marturia lui Johnny Brici din Portland
 2. Marturia lui Iulian Siminiuc – din lant de pacate si puscarie la Dumnezeu
 3. Marturisire – Marius Baciu – Din penitenciar la Hristos
 4. Mărturia lui Adi Gliga – Totul s-a intamplat din cauza acestei carti… la Philadelphia Church Chicago 2 Iunie 2013
 5. Mărturia lui Alin Lolos (Blaine) fostul iluzionist
 6. Povestea Mea – Adi Hentea
 7. Am aflat odihna in Hristos – Marturia lui John (illbehonest) John’s story
 8. Marturie – Elena Patrascu – de la o copilarie trista la misionara pentru Hristos
 9. Mărturie – Persida Haiduc (nadejde dupa moartea sotului ei- Pastor Ion Haiduc)
 10. Mărturia lui Teo Hărăstășan
 11. Marturie – Dumnezeu poate sa-ti schimbe (chiar si) viata (sexuala)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: