Perry Stone – Cum sa faci fata unui eurachilon – o furtuna cu val mare (Ospat cu Mana)

Perry Stone Jerusalem prophecies

Perry Stone, din Israel, la Marea Mediterana:

Eurachilonul este o furtuna care vine in viata ta dintr-o data si pe care poate ai vazut-o venind, dar nu erai pregatit pentru ea. E extrem de periculoasa. O sa vorbim despre un eveniment care a avut loc pe aceasta coasta, in Cezareea, Israel.

Cand apostolul Pavel se afla aici la judecata, a stat in fata liderilor si a spus ca vrea sa fie judecat de cezar. Ca cetatean roman, destul de cunoscut printre liderii impreiului Roman, avea dreptul sa faca asta. Ca sa ajunga la Roma, trebuia s amearga cu corabia. Vremea era rea pentru a naviga. De fapt, navigau iarna. In Israel, iarna poate sa inceapa la inceputul lunii noiembrie si poate sa tina pana in ianuarie, februarie, prima parte a lunii martie. Apostolul Pavel urca in aceasta corabie. O sa va spun ceva foarte interesant. Pavel stia ca perioada calatoriilor se incheiase, dar nu avea alta optiune caci era ca un fel de prizonier roman trimis la Roma. Photo of ship by martydonnellan.com

Cuvantul spune in Faptele Apostolilor 27:10: „şi le -a zis: ,,Oamenilor, călătoria văd că nu se va face fără primejdie şi fără multă pagubă, nu numai pentru încărcătură şi pentru corabie, dar chiar şi pentru vieţile noastre.” Pavel spune ca vede. In cateva ipostaze din Noul Testament, mai ales in cele patru evanghelii, citim ca Isus Hristos vede anumite lucruri.

De exemplu, Hristos se ruga sus pe munte in ceasul al patrulea din noapte si anume ora 3 – 6 a.m. El i-a vazut pe ucenicii care vasleau noaptea. Cand veti merge la Marea Galileii veti intelege asta. Nu ai cum sa urci noaptea pe munte si sa vezi pe cineva care vasleste. E imposibil! Cuvantul spune ca Isus a vazut ca se necajeau si mai spune ca Pavel a vazut si el, dar aici nu se face referire la a vedea cu ochii fizici, ci se refera la o perceptie la nivelul duhului.

Va mai amintiti cand Pavel si Sila erau in inchisoare, inchisoarea a inceput sa se cutremure si s-a  deschis. Era intuneric si Pavel i-a spus temnicerului sa nu-si faca vreun rau. De unde stia Pavel ca acel om voia sa se sinucida pentru ca in inchisoare era intuneric? Raspunsul este: perceptie spirituala. Perceptia spirituala nu se refera la a vedea cu ochii fizici, ca si cum m-as uita la oamenii din spatele meu, ci se refera la abilitatea de a simti ceva in duhul tau si la a sti daca o situatie e buna sau rea.

Pavel a vazut ca urmeaza sa se intample ceva rau pentru ca stia ca nu e timpul sa urce in acea corabie. Odata tatal meu conducea noaptea tarziu prin statul Ohio si s-a oprit sa mearga la toaleta. Cand se pregatea sa iasa din masina, s-a intamplat ceva foarte ciudat. La o distanta de aprox. 5-6 metri, se afla un microbuz cu geamuri fumurii. Nu s-a gandit la nimic pana a deschis usa si Duhul Sfant i-a descoperit ca in acea masina se aflau cativa barbati hipioti. Duhul Sfant i-a spus ca atunci cand va merge la toaleta, acesti barbati il vor ataca, il vor jafui si il vor rani. Tatal meu imi spunea ca usa lui era deschisa si s-a prefacut ca a uitat ceva, a bagat cheia in contact, a pornit masina si a intrat in ea. In momentul cand a intrat in masina si a inchis usa, din microbuz au coborat 4 barbati cu parul lung. Acestia au incercat sa blocheze masina sa nu poata pleca, dar tatal meu a dat inapoi. L-am intrebat ce a facut atunci si mi-a spus ca a apasat acceleratia la maxim. L-am intrebat ce s-a intamplat cu acei 4 barbati si mi-a raspuns: „N-am idee. Nu m-am uitat inapoi.” Aceasta e povestea tatalui meu cu privire la perceptia spirituala.

Nu va bucurati ca Duhul Sfant va arata lucruri pe care nu le stiti?

Calatoria misionara a lui Pavel – Photo credit www.gracepointdevotions.org

Vreau sa va mai spun un lucru. Propietarii corabiilor au ignorat ceea ce eu numesc simt practic.  Era in anul 59 d.H. , probabil intre Iom Kipur si Sarbatoarea Corturilor. Dupa 14 septembrie, in anumite zone, Marea Mediterana poate deveni extrem de periculoasa cand au loc furtuni. In primul rand, acestia au ignorat simtul practic. Stiau ca e perioada iernii si ca nu e perioada cea mai buna pentru navigat, dar au facut-o oricum. In al doilea rand, Pavel spune ca a vazut in duh ca aceasta calatorie va aduce mult pericol. Acestia au ignorat ceea ce Pavel a simtit in duhul sau. In al treilea rand au ignorat semnele de avertizare. Care sunt semnele?

Aceasta este progresia furtunii care venea impotriva lui Pavel.

 1. Faptele Ap. 27:4 După ce am plecat de acolo, am plutit pe lîngă Cipru, pentrucă vînturile erau potrivnice. 
 2. In al doilea rand Faptele Ap. 27:7 scrie ca furtuna devine mai puternica: „Timp de mai multe zile, am mers încet cu corabia, şi nu fără greutate am atins înălţimea Cnid, unde nu ne -a lăsat vîntul să ne oprim. Am trecut pe la capătul Cretei, alături de Salmona.” Vantul nu numai ca le-a incetinit mersul, dar i-a si impiedicat.
 3. In al treilea rand, Faptele Ap. 27:9 Trecuse destul de multă vreme, şi călătoria pe mare se făcea primejdioasă. Aceasta este evolutia furtunii. La inceput, furtuna le incetineste mersul, apoi ii impiedica. Aceasta e evolutia furtunii spirituale.
 4. In Faptele Ap. 27:15 scrie ca in cele din urma au intalnit o furtuna care se numea eurachilon.

Eurachilon provine din limba greaca de la un cuvant care inseamna „vant din partea de est” si mai inseamna „val mare” sau „a se napusti”. Este un vant estic ce da nastere unor valuri mari care pot sa cauzeze ca o corabie sa fie distrusa. Aceasta nu e o furtuna obisnuita de pe Marea Mediterana. Aceasta este diferenta dintre o furtuna care are loc in orasul tau, unde ploua tare, sunt inundatii si un uragan si o tornada. Aceasta este diferenta intre aceste doua furtuni, ele vin in diferite moduri.

Unele furtuni vin in viata noastra inainte de a incepe. Isus i-a vindecat pe unii inainte ca acestia sa moara. Hristos a intervenit inainte sa apara furtuna, vindecand si eliberand. Exista furtuni care te opresc dupa ce incepi. Hristos a oprit furtuna care incepuse deja pe Marea Galileii. Nu a oprit-o la inceput, ci a oprit-o cand era la mijloc. Exista cateva furtuni pe care trebuie sa le infrunti si asta a facut si apostolul Pavel.

Pavel a trebuit sa infrunte aceasta furtuna care se numeste eurachilon. Exista 3 tipuri de vanturi care se declanseaza cand este furtuna. O sa vi le prezint printr-o aplicatie spirituala. O sa privim eurachilonul din perspectiva in care furtunile ne afecteaza vietile:

 1. In primul rand exista vanturi ale schimbarii. In Faptele Apostolilor 2:1-4, cand s-a pogorat, Duhul Sfant a adus o schimbare totala peste toti cei care se aflau in odaia de sus. Simon Petru se temea ca va fi crucificat, dar la sfarsitul vietii ajunge sa fie crucificat pentru ca Duhul Sfant l-a schimbat si acesta si-a dorit sa moara ca martir pentru Hristos.
 2. Al doilea vant este al impotrivirii. Vantul impotrivirii este ca furtuna pe care au intalnit-o ucenicii pe marea Galileii si care i-a impiedicat sa treaca de partea cealalta. Isus le-a spus sa treaca de partea cealalta, dar furtuna a impiedicat trecerea corabiei de partea cealalta.
 3. Mai sunt si furtunile menite sa distruga.  Stiti ca la un moment dat in viata voastra o sa aveti parte de ceea ce eu numesc „momentul incercarii”? Momentul incercarii este sarcina vrajmasului destinata tie  ca sa incerce sa distruga complet umblarea ta cu Dumnezeu, credinta ta. Prin asta trecea apostolul Pavel cand se afla in barca. Biblia spune ca acea corabie a fost luata de furtuna. In mod literal, vantul sufla peste tot. Cuvantul ‘a lua’ are acelasi sens cu cuvantul din greaca din Luca 8:29 unde scrie ca acel om era stapanit de demoni si devenise violent. Acesti demoni care il stapaneau l-au determinat sa devina extrem de violent. Cuvantul folosit aici este acelasi cu cel care e folosit cand se vorbeste despre corabia care a fost luata de furtuna. Acest lucru va ofera imaginea gravitatii acestui lucru. Vreau sa ma ascultati foarte atenti. Scopul furtunii spirituale este acela de a va abate de la cale. Fiecare furtuna spirituala are doua tinte. Isus ii spune lui Petru ca s-a rugat pentru credinta lui ca sa nu se piarda. Furtuna incearca (1)  sa-ti distruga credinta, in al doilea rand (2) furtuna incearca sa te scoata in afara voii lui Dumnezeu.
 4. Furtuna incearca sa te scoata in afara voii lui Dumnezeu. Ai o sarcina, ai o intalnire, te indrepti in directia potrivita si vine furtuna. Lucrul acesta i s-a intamplat lui Pavel. Trebuia sa mearga la Roma ca sa fie judecat de cezar. Corabia isi pierde directia. Furtunile au ca scop sa te scoata in afara voii lui Dumnezeudar adevaratul scop al furtunii e sa-ti fure credinta si increderea in Dumnezeu. Cand o persoana afla ca e bolnava de cancer, de multe ori acea persoana isi pierde speranta. Bolnavii trebuie sa se lupte cu ideea ca Dumnezeu mai are de lucrat in viata lor pentru a invinge multe dintre aceste boli. Aici intra si cei care trec prin divorturi si care simt ca s-a terminat totul si ca sunt niste ratati. Orice furtuna, fie ca e un accident, fie ca e infarct, fie ca e vorba de cancer… Doar pentru ca esti credincios nu inseamna ca oamenilor buni nu li se vor intampla lucruri rele. Si oamenii buni au parte de lucruri rele, dar conteaza cum te raportezi la acele lucruri, cum gandesti si cum te comporti cand te confrunti cu astfel de furtuni.

SOLUTIA

Dumnezeu va va da cateva solutii ca sa faceti fata eurachilonului. Sunt aceleasi solutii pe care le-a folosit si apostolul Pavel.

 1. POSTUL si RUGACIUNEA – Pavel a postit. Postul a durat 14 zile. O sa va spun ceva despre post. Nu e usor sa postesti. Cineva a spus ca a crezut ca o sa moara cand a postit. Asta era si ideea. Cine v-a spus ca o sa fie usor? In Faptele Apostolilor 27:20 scrie ca a fost o perioada lunga in care nu au mancat. Domnul a spus ca unele lucruri vin in urma rugaciunii si a postului. In primul rand acestia au postit si si-au usurat drumul.
 2. LEPADAREA/RENUNTAREA UNOR LUCRURI/POVERI – Pavel cu ceilalti au lepadat unele lucruri din barca. Faptele Apostolilor 27:18-  Fiindcă eram bătuţi foarte tare de furtună, a doua zi au început să arunce în mare încărcătura din corabie, 19 şi a treia zi, noi, cu mînile noastre, am lepădat uneltele corăbiei. Exista momente cand vine furtuna in viata si trebuie sa arunci din lucrurile din barca. Potrivit cu ceea ce scrie in Marcu 4:19, aici intra grijile lumii, inselaciunea bogatiilor, si pofta altor lucruri. Uneori trebuie sa renunti la griji. Ii aud pe multi spunand ca si-ar dori sa fie bogati. Biblia spune ca cei bogati pot sa cada foarte usor in ispitele vrajmasului. Acestia au aruncat din incarcatura corabiei. Daca ai datorii mari si se apropie furtuna, ca trebui sa vinzi propietati, lucruri pentru a te putea acomoda la sezonul inc are intri. Nu o considerati ca o pierdere cand trebuie sa aruncati din greutati. Pavel se afla intr-o corabie  si ei au trebuit sa arunce anumite lucruri pentru a salva corabia.
 3. Au taiat ancorele. Faptele Apostolilor 27:40- Era cineva care se ocupa de acele ancore, cand au taiat ancorele vantul era cel care purta corabia. Unii dintre ei au inteles despre ce e vorba si au reactionat. Dumnezeu ne spune ca uneori noi incercam sa controlam corabia si cand vine furtuna, ne gandim la ce am putea sa facem. „Daca pun banii acolo, o sa ajute. Daca fac asta, o sa se intample…” Incercam sa controlam barca. Trebuie sa dam drumul ancorelor, controlului si sa-l lasam pe Duhul Sfant sa conduca. Biblia spune ca vantul a purtat corabia si i-a dus in locul unde trebuiau sa ajunga, pe o insula. Acea insula a primit mantuirea. Uneori esti in control si vrei sa fii in control pentru ca te simti in siguranta, dar cand vine eurachilonul, nu stii ce sa faci.

Trebuie sa postesti si sa te rogi pentru ca Isus a spus: „”Acest soi… nu poate iesi decat prin rugaciune si post.” Postul si rugaciunea reprezinta una dintre solutii. Trebuie sa predai controlul in grija Duhului Sfant si sa spui: „Doamne, vreau sa stii ca nu mai pot sa fac nimic si vreau sa-Ti predau Tie controlul. Unde o sa ajungem, numai Tu stii, insa Te lasam sa ne conduci.”

VIDEO by Alfa Omega TV

Related Posts/Programe video (subtitrate in L. Romana)

CARTEA – Deschizand Portile Cerurilor
CARTEA – Secrete de dincolo de mormant (traducere):

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: