Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident”

Scrisoarea studentului român la Londra – Cristiana Maria Mărcuș (Poza via http://www.ziuaveche.ro)

O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș

(Sursa: rbnpress.info via http://7est.ro/actualitate)

8 comentarii (+add yours?)

 1. Delight in Truth
  iul. 24, 2013 @ 22:12:24

  Unfortunately, statisticile cu privire la avort in Romania sunt teribile. Pentru ca Romania este pe locul #1 in Europa in domeniul asta.

  La fel immoralitatea sexuala prin pornografie. In domeniile astea doua, cred ca Romania ii intrece pe Englezi.

  Dar inteleg sensul scrisorii…

  • rodi
   iul. 24, 2013 @ 22:37:24

   Cred ca Cristiana Maria Mărcuș se uita mai mult la felul de traire in occident, unde secularismul a prins radacina de mai mult timp- fapt pentru care s-au inchis multe biserici si la Islamul care domina din cauza emigrarilor si o sperie faptul ca Dumnezeu este scos din ecuatie.

   Noi, fiind NP vedem Romania un pic altfel. Stim ca a avea pe Dumnezeu pe buze si nu in inima nu schimba tara inspre bine. Dar cel putin mai sunt unele bariere pe care Uniunea Europeana nu a reusit sa le sfarme- ex. drepturile homosexualilor.

   Totusi, e ‘refreshing’ sa vezi o studenta care se gandeste la viitorul tarii in care s-a nascut, mai mult decat la confortul si viitorul ei economic.

 2. Mike Olari
  iul. 24, 2013 @ 22:13:32

 3. cerul_meu_senin
  iul. 25, 2013 @ 08:59:28

 4. Camelian Propinatiu
  iul. 25, 2013 @ 13:22:14

  Mai ales tineretul rus din Republica Moldova trebuie sa se ieie dupa cel baltic si sa nu se sparie ca românca-n ie de integrarea europeana.

 5. adi
  iul. 25, 2013 @ 14:14:26

  Daca ce scrie in aceasta scrisoare chiar e in mintea saracutei fete atunci sa ii spuna cineva ca mintea ei e in urma cu cateva mii de ani. Eu ii spun doar cateva cuvinte:
  Scumpo, * traditiile trag in jos orice popor, * iubirea e doar o reactie chimica ce domina doar mintile slabe, * dumnezeu e un personaj intr-o carte fictiva scrisa pentru oamenii cu nivelul intelectual de acum 2000 de ani, * daca tu asta vrei; ori ai acelasi nivel de inteligenta cu oamenii de acu 2000 de ani ori ai o depresie si nu esti in stare sa o stapanesti… cei care cred ce spune fatuca asta sunt la fel ca ea…

  • rodi
   iul. 26, 2013 @ 09:11:13

   Adi,
   Dumnezeu exista cu adevarat. Traditiile sunt moarte, dar Cuvantul Lui, scris in Biblie este viu si are putere sa dea viata! Si se adevereste tot timpul prin noi descoperiri arheologice ca Biblia contine adevar- Adevar suprem care isi are originea intr-un Dumnezeu sfant!

  • cerul_meu_senin
   iul. 26, 2013 @ 10:05:20

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: