Paul Washer sermon jam: Isus a murit (fragmente din predica)

Un predicator spunea odata, „Am veşti bune şi veşti proaste. Vestea buna este ca Dumnezeu este aici. Vestea proasta este ca Dumnezeu este aici. „Depinde de care parte a liniei te afli. VIDEO by  ibhglobal (11 minute) http://illbehonest.com/romana

Isus a Murit! de Paul Washer

washerEl a murit cu adevarat! Tatăl a dat pe singurul Său Fiu. Când spui lucruri de genul, „Isus a murit,” nu ar trebui oare să te opreşti pentru un moment? Adica, EL a murit. El a murit cu adevărat. Şi a fost chiar sângele Său vărsat pe acel lemn, acesta este singura cale prin care mizeria păcatului tau poate fi spălata. Prin sângele pe acel lemn. Prin insasi sacrificarea Fiului lui Dumnezeu. Şi prin faptul ca acel Om, acel Dumnezeu, Isus Hristos a înviat din morţi. Şi în a patruzecea zi s-a suit până la dreapta Tatălui Său, şi pentru prima dată în toată istoria un om a mers pana la usile cerului şi a strigat ceea ce găsim aici, în versetul 7, „Porti, ridicati-va capetele; ridicati-va, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei!” [Psalmul 24:7]

Şi toate fiintele ceresti din spatele acestor usi sunt în stare de şoc total, linişte şi uimire. În cele din urmă, cineva ridică capul şi începe să vorbească, „Cine este acest Împărat al slavei care îndrăzneşte să vorbească acestor porti? Nici un om nu a îndrăznit vreodată sa ajunga atat de departe sau sa puna mâna pe zavorul acestui zid. Cine este acest Împărat al slavei? ”
Si apoi, dintr-o dată Domnul, Mesia, Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Omul pentru noi, strigă, „Domnul cel tare şi puternic, Domnul cel viteaz în luptă. Porti, ridicati-va capetele; ridicati- le, porti vesnice, ca sa intre Imparatul slavei! – „[Psalm 24:8-9].

Şi pentru prima dată in toate timpurile, aceste porti s-au deschis pentru un om. El a intrat prin acele usi si fiecare lucru care a fost vreodată făcut a căzut cu fata la pamant inaintea Lui. „Toti sa salute puterea numelui lui Isus”.
Ingerii sa cada cu fata la pământ,
aduce-ti o diademă regală
şi incoronati-L pe EL ca Domn al tuturor. ”
„Incoronati-L cu mai multe coroane.” Acest Miel pe scaunul de domnie. Şi eu doar Îl vad acum mergand plin de curaj până la Tatăl Său, deoarece are tot dreptul acum urcand treptele acestui tron, care ar face tronul lui Solomon sa arate ca un tron de hârtie şi se aşază fără a cere macar permisiunea. Şi se uită la Tatăl Său, nu ca o problemă, ci ca o afirmare, şi spune: „Tată, s- a ispravit!” Şi Tatăl spune: „Fiule, s-a ispravit într-adevăr.” Acest Isus, pe care L-aţi răstignit, Dumnezeu L-a făcut Domn şi Hristos al tuturor. [Faptele Apostolilor 2:36]

Nici sa nu va ganditi ca te voi intreba daca doresti sa-L faci pe Isus Domn al vieţii tale, asta e lucrul cel mai absurd ti l-aş putea spune vreodată. Isus Hristos este Domnul vietii tale. Fie că IL slujesti sau nu, fie ca îl binecuvântezi sau il blestemi, fie ca Îl urasti sau il iubesti, El este Domnul vietii tale, deoarece Dumnezeu I-a dat un nume care este mai presus de orice nume, astfel că la numele lui Isus Hristos fiecare genunchi se va pleca şi fiecare limbă va mărturisi că El este Domnul [Filipeni 2:9-11]. Unii dintre voi se vor pleca datorita harului care le-a fost dat, iar alţii vor pleca, deoarece genunchii le vor fi zdrobiti de către Cel care conduce neamurile cu un toiag de fier. Dar eu nu imi voi cere scuze pentru Acest Dumnezeu al Bibliei.

Eu provin dintr-un lung şir de oameni, majoritatea dintre ei îngropati, dar toti bine primiti în slavă, care nu ia in considerare opiniile oamenilor sau modul în care restul comunităţii evanghelice are de gând să meargă. Vreau să ştii că există un Dumnezeu în ceruri şi El este demn de toată lauda şi slava, cinstea şi astfel lucruri cere EL de la tine. Şi El a făcut posibil în slava Sa, în dragostea Lui, ca tu sa vii la El, şi El striga, „Toţi cei care sunt insetati, să vină şi să bea, toţi cei care sunt flămânzi sa vina şi să mănânce. De ce vă cheltuiţi banii pe ceva care nu va satisface? Vino şi bea de la mine, „spune el. „Vin şi lapte. Pe baza îndurările mele fata de David vă voi trata bine. Pentru ca, căile mele nu sunt caile voastre, ele sunt mai inalte decât căile voastre. La fel cum samanţa creste, deoarece apa este turnata pe ea, tot asa si Cuvântul Meu (promisiunea Mea) nu va ramane neroditor „[Isaia 55:1-3, 8, 10-11]. El porunceşte tuturor din această sală să se pocăiască de păcatele lor şi sa creada în Evanghelie [Marcu 1:15], să- L caute atata timp cat mai poate fi găsit. „Frate Paul, pot să fiu mântuit?” Nu ştiu. Permiteţi-mi să vă pun o întrebare. Poate că ai venit aici in seara asta, ai venit, cineva te-a invitat, Singurul lucru care l-ai făcut a fost sa te uiti la ceas întrebându-te, „Când se va termina,” mintea ta a fost departe, puţin iti pasa de ce se intampla aici, Hristos nu înseamnă nimic pentru tine, nimic mai mult decât atunci când ai intrat pe aceasta uşa, atunci răspunsul meu pentru tine este, „Nu, nu poti fi salvat.” Cel puţin nu acum. Pentru că nu ai nici pocainta in inima ta, nici regret din pricina păcatului, nici intristare din cauza preţului care a fost plătit pentru tine ca tu să poţi trăi.

Dar poate vei spune, „Frate Paul, am venit aici în seara asta si nu am avut nici o intenţie de a asculta ceva.” Dar poate in timpul de inchinare, Dumnezeu ti-a atins inima şi ai început să te gândesti la lucrurile veşnice, si poate, in timp ce ai ascultat Evanghelia, ai devenit conştient de păcatul tău şi de josnicia ta în faţa unui Dumnezeu sfânt, şi apoi ai auzit despre Hristos şi inima ta a tresaltat de bucurie, şi ai inceput sa-ti spui, „eu sunt cel mai rău dintre toti, există oare speranţă pentru mine?” Da, există speranţă pentru tine. Exista pocăinţă, sau cel puţin un inceput de pocainta în inima ta, acum îţi lipseşte un singur lucru: Crede în Domnul Isus Hristos şi vei fi mântuit. [Fapte 16:31] Vei fi mântuit. Vei fi mântuit. Pentru ca oricine care va chema numele Domnului va fi mantuit [Fapte 2:21, Romani 10:13]. Şi niciunul din cei care care au crezut în El nu va fi dezamagit [1 Petru 2:6, Romani 9:33, 10:11]. Dar sa ştii un lucru, ceasul ticăie şi timpul zboara şi moartea şi iadul sunt în mişcare. Hristos va reveni. Oamenii-mi spun, „Nu-mi pasa, El nu va reveni mai repede de 1000 de ani. ” Poate ca da, dar tu te vei duce la El. In decurs de 25, 50, 60 de ani, toti din această cameră IL vor vedea. Fie te duci acolo sau EL vine aici. Nu este nici o diferenta. Îl veţi vedea, veţi sta în faţa Lui. El vine şi când El va veni, va fi minunat si ingrozitor in acelasi timp.

Un predicator spunea odata, „Am veşti bune şi veşti proaste. Vestea buna este ca Dumnezeu este aici. Vestea proasta este Dumnezeu este aici. ” Depinde de care parte a liniei te afli El va veni, El va cobori pe nori, şi cei mai mari şi mai puternici a oameni şi toate armatele lor atunci cand IL vor vedea, vor striga catre munţi sa cada peste ei si sa-i ingroape. Este necesar sa înţelegeti ca suveranitatea şi puterea Lui este de aşa natură încât El sta peste tot cu suveranitate absolută. Şi dacă tot universul creat, îngeri şi oameni, demoni si draci s-ar întoarce împotriva lui pentru a lupta n-ar avea o putere mai mare decat unul singur dintre ei, cel mai slab dintre ei stand singur împotriva Lui. Puterea lor n-ar fi mai mare decât a unui vierme care loveste cu capul o bucată de granit.

Vei fi judecat, şi dacă numele tau nu este găsit în cartea vieţii Mielului vei fi aruncat in iad. Şi sa nu crezi ce spun unii că raiul e rai deoarece Dumnezeu este acolo iar iadul este iad din cauza lui Dumnezeu nu este acolo. Nu prietenul meu, iadul este iad pentru că Dumnezeu este acolo. Iadul este mânia pura şi dreptatea lui Dumnezeu. Nu aţi citit, „Şi fumul chinului lor s- a suit pana în prezenţa a Mielului” [Apocalipsa 14:10-11]. ? Nu este diavolul cel care domneşte peste iad, ci Dumnezeu. Vei spune, „Ei bine, nu am auzit niciodata un astfel de lucru.” Ştiu, tocmai asta e problema ta. Asta e problema ta. Pocăiţi-vă, credeţi în Evanghelie. Cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru tine acum este sa te intorc de la oameni si te directionez spre Dumnezeu. Cauta pe Domnul pana cand El te va salva. Cautati-L pe Domnul. Chemati- L ! Credeti în EL. Dar ştiu acest lucru, dacă in seara asta se întâmplă ceva în viaţa ta şi crezi că Dumnezeu te-a salvat, vreau să ştii ceva, ceea ce s-a petrecut în această seară nu este sufcient pentru a-ti oferi asigurarea că Dumnezeu te-a salvat. Dacă crezi că Dumnezeu te-a salvat in aceasta seara dar ieşi din această clădire şi nu începi să te schimbi şi nu începi să creşti în har şi nu începi să cresti în lucrurile lui Dumnezeu şi nu doresti sa continui sa umbli cu El, ci te indepartezi ca atâţia alţii, as dori sa-ti spun ca nu s-a intamplat nimic aici în seara asta. Dovada salvarii tale nu este că, odata in viata ta te-ai rugat o rugaciune; Dovada mântuirii tale este că vei continua sa umbli cu EL şi că EL, care a început o lucrare bună în tine, o va termina.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: