Florin Ianovici – Cum va arata viitorul tau? Intalnire tineret Efrata Faget 27 iulie 2013

Florin Ianovici:

Florin Ianovici Biserica Efrata Faget 2013Cand eram copil, mi-am dat seama ca lumea aceasta are un chip. Cand am ajuns la facultate mi-am dat seama ca exista deosebiri intre oameni. De-alungul vremii mi-am dat seama ca lumea aceasta este intr-un fel. Este o poveste romaneasca, care vorbeste despre Nastratin Hogea, care odata a fost chemat la o masa festiva. Cand s-au uitat la hainele lui si au vazut cum a fost imbracat, au zis, „Tu sa mergi acolo, la capul mesei.” Si-a dat seama omu despre ce este vorba si s-a dus acasa si si-a luat cel mai frumos costum. Cand s-a intors si l-au vazut, au zis, „Oh, poftiti aici in fata,” si l-au dus la locurile dintai.” Si-a bagat lingura in supa si si-a pus-o pe maneca hainei. I-au zis, „Dar, ce faci, mai?” El le-a zis, „Hranesc haina care m-a dus in fata.”

Uitati-va la oamenii zilelor noastre. Daca nu esti stralucitor in felul lumii, parca n-ai loc in randul lor. Daca nu ai bani pe pamantul acesta, nu te baga in seama un doctor cand te duci la spital. In Romania, daca deschizi o usa, omul nu se uita la fata ta, ci la ce ai in mana. Mai intai se uita sa vada daca nu ai o sacosa in mana si dupa aceea se uita la fata ta. Biblia spune sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi voia lui Dumnezeu, cea buna, placuta si desavarsita. Lumea aceasta are un chip , dar si Dumnezeu din ceruri are un chip. Si dorinta lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi este ca El sa ia chip in noi. Fiecare dintre noi, Dumnezeu doreste sa semene cu El. Asta inseamna ca atunci cand vorbesti, sa vorbesti cuvintele Lui. Cand tu gandesti, gandurile tale sa fie gandurile Lui. Faptele tale sa fie faptele Lui. Si tot ce faci sa faci ca pentru El.

Uitati-va de jurul imprejurul dumneavoastra. De multe ori, in lumea asta simti ca esti asa cum spunea Arghezi, „Tare ma simt Doamne stingher si piezis.” Simti ca n-ai avea loc printre semenii tai, pentru ca vaorile lumii acesteia, pentru ca ceea ce lumea aceasta iubeste este diferit de ceea ce iubeste Dumnezeu. (Din primele 7 min)

VEZI PAGINA Florin Ianovici PREDICI aici

VIDEO by bisericaefrata

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: