Elvetia isi schimba imnul national cu versuri despre Dumnezeu ca sa fie neutru din perspectiva religiei

Elvetia, se poate zice ca intoarce spatele lui Dumnezeu, respingand imnul national pentru ca a fost compus ca si rugaciune, in tip psaltic.

Photo credit travel.nationalgeographic.com

Ziare.com raporteaza: Elvetia organizeaza o competitie pentru alegerea unui nou imn national, care sa-l inlocuiasca pe cel actual, ale carui versuri vorbesc despre Dumnezeu, rugaciuni si munti.

Elvetienii doresc schimbarea din cauza ca versurile imnului actual sunt considerate prea demodate, intrucat au fost create in baza unui psalm bisericesc, a unei rugaciuni, ceea ce este in dezacord cu o societate neutra din punct de vedere religios, transmite BBC.

„Imnul nostru oficial este un psalm, o rugaciune, iar societatea noastra este bazata pe o atitudine neutra fata de religie. Avem deopotriva atei si adepti ai cultelor politeiste, ceea ce transforma actualul imn intr-o problema”, a explicat reprezentantul organizatiei care se ocupa de alegerea unui nou imn si care va prezenta castigatorul spre aprobare Consiliului Federal.

Noul imn va trebui sa faca mai multe referiri la valorile societatii actuale, la principiile inscrise in Constitutie, la democratie, solidaritate si egalitate. De asemenea, concurentii sunt invitati sa propuna si o noua linie melodica, una mai moderna, pentru viitorul imn.

Perioada de inscriere a cantecelor va incepe in ianuarie 2014 si se va incheia in luna iunie a anului viitor. Concurentul care va inscrie imnul castigator va primi un premiu de 10.000 de franci elvetieni (circa 8.000 de euro), in 2015. La competitie se pot inscrie si cetatenii straini care locuiesc in Elvetia.

6 comentarii (+add yours?)

 1. Ion
  aug. 08, 2013 @ 14:43:01

  De preferat ca noul imn sa contina versuri cu referire la democratie, drepturile omului, homosexualitate, bani si conturi bancare, mancare multa, bautura, droguri, legalizarea prostitutiei, eliminarea granitelor, statul mondial unic etc… 😛

  • rodi
   aug. 08, 2013 @ 17:14:48

   Gluma e buna Ion, dar cred ca daca Dumnezeu mai ingaduie lumea asta e posibil chiar sa vedem asa ceva pe curand. Lumea parca umbla dupa nebunie… Dar nadajduim ca crestinii sa nu stea nepasatori la astfel de dialoguri.

 2. Trackback: Elveția vrea să-l scoată pe Dumnezeu din imnul de stat | Crestin total MEDIA
 3. Trackback: Elveția vrea să-l scoată pe Dumnezeu din imnul de stat – CrestinTotal.ro
 4. andreea4jesus
  aug. 13, 2013 @ 09:33:55

  Domnul sa aiba mila de noi toti si de aceasta tara si sa o intoarca cu fata spre El, in pocainta! Sa ne rugam pentru Elvetia!

  • rodi
   aug. 13, 2013 @ 09:38:04

   Amin Andreea, asa trebuie sa facem cand vedem si auzim astfel de vesti: Sa ne rugam ca Domnul sa lucreze in Elvetia si crestinii sa Il propovaduiasca pe El tuturor cetatenilor de acolo. Doar Cuvantul lui Dumnezeu, si calauzirea Duhului Sfant poate sa schimbe inimile oamenilor pretutindeni!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: