Florin Ianovici – Lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea dragostei lui Dumnezeu la Biserica Efrata Faget 28 Iulie 2013

Florin Ianovici Biserica Efrata Faget 2013

Efeseni 3:14

14 …Iată dece, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, 15 din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pămînt, 16 şi -L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul din lăuntru, 17 aşa încît Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentruca, avînd rădăcina şi temelia pusă în dragoste, 18 să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, adîncimea şi înălţimea; 19 şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. 20 Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decît cerem sau gîndim noi, 21 a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.

00:00 Pastorul Ianovici citeste textul
03:00 Cere sa se cante „Isus e al meu prieten scump”
08:50 Pastorul Ianovici predica

Florin Ianovici:

Iubitii Domnului, sa nu va fie teama ca nu o sa aveti paine pe masa. Sa nu va fie teama de zilele cand poate ca oamenii nu o sa va spuna cuvinte bune. Sa nu va fie teama nici de batranete si sa nu va fie teama nici de boala. Toate acestea vor trece. Sa va fie teama de ziua in care veti avea saracie in suflet. Sa va fie teama de ziua in care veti vorbi si nimeni sa nu raspunda, cand va veti uita in sus si Dumnezeu va tacea. Nu cunosc pe pamantul acesta mai mare necaz, decat sa nu mai poti iubi. Nu cunosc pe pamantul acesta mai mare saracie, decat in sufletul tau sa nu locuiasca Dumnezeu.

Cata vreme pot sa-i cant un cantec lui Dumnezeu in tristetea mea, binecuvantat sa fie El, am tot ce imi trebuie. Cata vreme pot veni Duminica la biserica si sa va privesc pe voi, indiferent cat de greu va fi in timpul saptamanii, am o binecuvantare care nu va trece niciodata. Cata vreme mana lui Dumnezeu se deschide si toarna dragoste in poporul Sau n-am pierdut nimic. N-are importanta ca ne apropiem de 40 de grade in biserica. N-are importanta ca unii dintre noi, desi lui Dumnezeu ii pasa, am venit aici cu necazurile noastre. Cata vreme se mai poate rosti inca ‘Dumnezeu’ n-am pierdut nimic.

In ziua de astazi, m-am gandit iubitii Domnului sa va spun ca Dumnezeu, din cer, rosteste intr-unul dintre capitolele pe care il stiu si paganii, un capitol care il cunosc poetii lumii acesteia si au recunoscut poetii lumii acesteia ca niciunul dintre ei nu s-au invrednicit sa vorbeasca mai frumos despre dragoste, asa cum vorbeste Dumnezeu: „Acum dar raman acestea trei: Credinta, nadejdea si dragostea. Dar dintre toate, cea mai mare este dragostea. Trebuie sa o dovediti, nu doar sa o spunem din varful buzelor. Ajuta-ne Doamne si binecuvanteaza-ne. Iubitii Domnului, as vrea sa va spun ca Dumnezeu vorbeste, nu la timpul trecut, nu zice, „Candva au fost acestea trei.” El zice, „Acum, dar, raman acestea trei.” Si ar trebui astazi, cand stam aici, sa spunem, „Doamne, n-am una si n-am alta, mi-s asa de multe vise refuzate pe pamantul acesta. Nu intotdeauna am ajuns ceea ce am crezut ca voi fii. Dar binecuvantat sa fie numele Tau ca nu-s sarac. Daca am credinta, daca am nadejde, daca am dragoste, marit sa fie Dumnezeu, nu sunt sarac.”

Nu candva… Nu sa stam sa spunem, „Fratilor, stiti cume ra pe vremea mea? Ce se mai iubeau fratii?” Dar ce are ziua de azi? Va spun eu ce are ziua de azi, o mai mare nevoie decat ziua de ieri sa ne iubim unii pe altii. Asa ca, nu candva, dar acum. Nu spune: Voi iubi maine. Candva am in trecut am iubit. Ci sa spui ca astazi, cand stai de vorba cu Domnul in biserica, Dumnezeu sa ne gaseasca credinciosi, cu nadejde, si plini de dragoste. (Din primele 13 minute)

Cand deschide un credincios gura, el trebuie sa aiba o adancime. Vorbiti putin si intelept si vorbiti din ale Domnului. Nu va grabiti. Nu fiti flecari. Nu aruncati cu usurinta, ci cautati adancimea cu Dumnezeu. Du-te adanc, adanc, adanc. Ma rog mai mult, mai merg o mila. Mai stau Doamne inca un ceas la rugaciune. Spune Biblia „Pana la glesne am intrat in apa.” Dar inca nu era bine, ca conduceam eu. Am intrat pana in genunchi in apa. la rugaciune. Nu era bine, inca conduceam eu. Am intrat pana la sold, am intrat pana la piept. Inca nu era bine, conduceam eu. Si apoi a trecut apa de cap, raul acela m-a luat si m-a purtat. Nu mai conduceam eu, conducea El si m-a purtat raul.

Ma intalnesc cu oameni si din doua cuvinte le cunosc viata de rugaciune. Daca oamenii incep sa vorbeasca de rau biserica, pastorul, viata, nevasta, copiii, afacerea, stiu un singur lucru: Ei nu s-au mai rugat de multa vreme. Ei sunt oameni care nu mai merg la adancime. Cand te duci la adancime, bucatica aia de paine e sfanta. Casa aia care ti-a dat-o Dumnezeu e binecuvantata. Copiii sunt harul lui Dumnezeu dat tie. Cand un om se roaga, vine cu adancime, profunzime din Dumnezeu, cu o perceptie noua, cu o viziune noua.

Duminica Dimineata – Inregistrare in Biserica Efrata Faget, Romania

Vezi si

VIDEO by bisericaefrata Published on Aug 4, 2013

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: